Η τέχνη της γαστρονομίας χρονολογείται από αρχαιοτάτων χρόνων και ανέκαθεν απευθυνόταν σε βαλάντια που το άντεχαν και προσπαθούσε να προσφέρει εξεζητημένες και νέες προτάσεις. Στην αρχαία Ελλάδα για παράδειγμα έτρωγαν , ως γνωστόν, με μεγάλη ευχαρίστηση τζιτζίκια, στην αρχαία Ρώμη έκαναν ένα απεχθές για τα σημερινά δεδομένα ανακάτεμα υλικών και γεύσεων , στη σύγχρονη Αφρική και Ασία τρώνε τρωκτικά και έντομα , που εμείς θα κυνηγούσαμε μετην... παντόφλα! Και ούτω καθεξής! Οι προτιμήσεις στο φαγητό είναι συνάρτηση της κουλτούρας, της οικονομίας και των επιροών που δέχεται ένας λαός. Ας δεχτούμε λοιπόν ότι υπάρχει το ΝΟΜΑ , υπάρχει το GOODY'S, υπάρχει και το σουβλατζίδικο της γωνίας.
Σχολιάζει ο/η