Τι έγινε στο παλιό αεροδρόμιο του Ελληνικού;

Τι έγινε στο παλιό αεροδρόμιο του Ελληνικού; Facebook Twitter
0

Τι έγινε στο παλιό αεροδρόμιο του Ελληνικού; Facebook Twitter
Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/ LIFO

 

Νομίζετε πως οι αντανακλαστικές πια καθημερινές συνήθειες, όπως το να ελέγξετε τα mail της δουλειάς, να ανεβάσετε μια χαριτωμένη φωτογραφία του σκύλου σας στο Instagram ή να μιλήσετε στο Messenger με φίλους είναι κάτι το αυτονόητο;

 

Κι αν σας έλεγα ότι η ευκολία του να αναζητήσετε φαρμακείο, βενζινάδικο ή ζαχαροπλαστείο με δύο μόνο κινήσεις από το smartphone δεν είναι κάτι το προφανές αλλά φαντάζει άπιαστο προνόμιο για πολλούς - και αναφέρομαι σε ανθρώπους που κατοικούν στην Ελλάδα, όχι σε καταφύγια στην οροσειρά των Άνδεων – θα το πιστεύατε;

 

Video Recording/edit: Fivos Salahas/SensoReye Production 

 

Όσο κι αν έχουμε συνηθίσει από την ώρα που ετοιμάζουμε τον πρωινό μας καφέ, να στρεφόμαστε στις αμέτρητες τεχνολογικές εφαρμογές που έχουν αναπτυχθεί ώστε να ενημερωνόμαστε, να κοινωνικοποιούμαστε και να γινόμαστε πιο αποδοτικοί, αυτή την ευχέρεια δεν την απολαμβάνουν όλοι στον ίδιο βαθμό. Δεν έχουν τις γνώσεις ή τα εργαλεία για να το κάνουν.

Για να γίνει κατανοητή η ύπαρξη αυτού του τεχνολογικού χάσματος που επηρεάζει την κοινωνία και δυσχεραίνει την επιθυμία μας να εξελιχθούμε και να πετύχουμε τους στόχους και τα όνειρά μας, η Cosmote οργάνωσε μια ενδιαφέρουσα βιωματική άσκηση, που αποκαλείται με «κοινωνικούς όρους», «Privilege Walk».

Τι έγινε στο παλιό αεροδρόμιο του Ελληνικού; Facebook Twitter
Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/ LIFO

Μια μεγάλη, ετερόκλητη ομάδα ανθρώπων με κανονικές ζωές, υποχρεώσεις και ασχολίες κλήθηκε να συμμετάσχει στη δοκιμασία που συντόνιζε ο Ηλίας Κατηρτσιγιαννόγλου Ανανιάδης.

Στον τεράστιο χώρο του παλιού υπόστεγου αεροσκαφών, το συνεργείο που κινηματογραφούσε τη δοκιμασία είχε φροντίσει όσοι δεν χειρίζονταν τις κάμερες ή τον ήχο να παραμένουν αθέατοι ώστε η παρουσία τους να μην επηρεάζει την έκβαση της άσκησης. Με την καθοδήγηση του Ηλία όλοι οι συμμετέχοντες κατευθύνθηκαν σε μια κοινή αφετηρία.

 

Video Recording/edit: Fivos Salahas/SensoReye Production 

Στη συνέχεια κλήθηκαν να απαντήσουν σε ερωτήσεις σχετικά με τις συνθήκες της ζωή τους που δεν μπορούσαν να αλλάξουν.

Το αν ζούσαν σε αστικό κέντρο, αν υπήρχε το internet όταν σπούδαζαν, αν το πρώτο τους κινητό ήταν smartphone ή αν η οικογένειά τους  αντιμετώπιζε οικονομικά ή κοινωνικά προβλήματα, ήταν μερικές από τις ερωτήσεις που τέθηκαν.

Αναλόγως με το αν η απάντησή τους ήταν θετική ή αρνητική διαμορφώνονταν οι δυνατότητες που τους προσφέρονταν στην πραγματική ζωή και αντίστοιχα η πρόοδος που επρόκειτο να σημειώσουν στη βιωματική αυτή άσκηση που σκοπό είχε να αποτυπώσει γλαφυρά το πρόβλημα του τεχνολογικού χάσματος που εμποδίζει κάποιους να πραγματοποιήσουν τα όνειρα και τις επιθυμίες τους.

Ακολουθώντας τις οδηγίες του Ηλία οι συμμετέχοντες έκαναν δύο βήματα μπροστά κάθε φορά που μια τέτοια δήλωση ήταν αληθής ή έμεναν πίσω όταν η ερώτηση δεν τους αφορούσε.

Στο τέλος της άσκησης όλοι κατέληξαν διασκορπισμένοι σε εντελώς διαφορετικές θέσεις, οι οποίες ουσιαστικά αποτύπωναν σε έναν χάρτη το κατά πόσον έχαιραν προνομίων ή αντιμετώπισαν δυσκολίες, χωρίς μάλιστα να το συνειδητοποιούν καν σε ορισμένες περιπτώσεις. Και χωρίς να είναι στο χέρι τους να τις αλλάξουν από μόνοι τους.

Εμείς παρακολουθήσαμε την ενδιαφέρουσα αυτή άσκηση από την αρχή ως το τέλος, συνειδητοποιήσαμε τι θα πει προνόμιο στην ψηφιακή εποχή και σας την μεταφέρουμε επιθυμώντας να βαδίσουμε παρέα προκειμένου να χτίσουμε έναν καλύτερο κόσμο, για όλους.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ

Επιχειρείν/Market
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

50 χρόνια Timberland: Το διαχρονικό brand επανασυστήνεται στο ελληνικό κοινό με ένα street party

Επιχειρείν/Market / 50 χρόνια Timberland: Το διαχρονικό brand επανασυστήνεται στο ελληνικό κοινό με ένα street party

Με κεντρικό μήνυμα το “Express your true colours” και με τη βιτρίνα να μεταμορφώνεται σε καμβά δημιουργικότητας, ο street artist Soteur αναλαμβάνει να αναδείξει την αισθητική της πολύχρωμης επετειακής συλλογής
THE LIFO TEAM
H JYSK μας βάζει σε ατμόσφαιρα Χριστουγέννων με τη νέα συλλογή Nordic Mood

Επιχειρείν/Market / H JYSK μας βάζει σε ατμόσφαιρα Χριστουγέννων με τη νέα συλλογή Nordic Mood

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο χώρο εκδηλώσεων Solid Events, στο Νέο Ψυχικό, που με την επίπλωση και τη διακόσμηση αποκλειστικά των προϊόντων της JYSK μεταμορφώθηκε για λίγο σε ένα σκανδιναβικό Χριστουγεννιάτικο ρεβεγιόν 
THE LIFO TEAM
Το Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου του Los Angeles θεσμοτεθεί την Παγκόσμια Πρωτοβουλία Ελληνικού Κινηματογράφου

Επιχειρείν / Το Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου του Los Angeles θεσμοτεθεί την Παγκόσμια Πρωτοβουλία Ελληνικού Κινηματογράφου

Οι ιδρυτές του GGFI, μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του LAGFF Lia Bozonelis και Έρση Δάνου και ο Διευθυντής του LAGFF Άρης Κατωπόδης, θα έχουν την υποστήριξη ενός Συμβουλίου Trustees και μιας ομάδας αξιωματούχων, αποτελούμενης από τους πιο έμπιστους χορηγούς και κορυφαίους επαγγελματίες του Hollywood,
THE LIFO TEAM