Μια πολλά υποσχόμενη γνωριμία που μας έχει αναστατώσει
 

Σέξι, ξεχωριστός, ακαταμάχητος: Ο νέος Nescafé Azera Nitro, ένας draught κρύος καφές, είναι one of a kind.

Είναι σέξι και κανείς δεν μπορεί να το αμφισβητήσει. Είναι πάρα πολύ γνωστός στο εξωτερικό, παρά το νεαρό της ηλικίας του – για την ακρίβεια κάνει θραύση και όλοι μιλούν γι’ αυτόν, γι’ αυτό κι εγώ τον αναγνώρισα μεμιάς. Και πάνω απ’ όλα είναι διαφορετικός, φρέσκος, δεν μοιάζει σε τίποτα με όσους έχουμε συνηθίσει.

Ο Nescafé Azera Nitro είναι ένας draught κρύος καφές που σερβίρεται ήδη σε επιλεγμένα σημεία της Ελλάδας, κατευθείαν από τη βρύση της μηχανής Nitro. Σωστά διάβασες, ακριβώς όπως όλες οι αγαπημένες μας μπίρες.

Πόσες ημέρες δεν ευχήθηκες να μπορούσε η κάνουλα να προσφέρει καφέ, παγωμένο, εξαιρετικής ποιότητας; Ε, λοιπόν, η ευχή σου πραγματοποιήθηκε και αυτό που ήδη έχει εξελιχθεί σε παγκόσμιο trend, ο καφές με άζωτο, έφτασε και στην Ελλάδα στην καλύτερη δυνατή version του από το Nescafé.

Πρόκειται για έναν κρύο καφέ με ενσωματωμένο αέρα από την ατμόσφαιρα, ο οποίος, ως γνωστόν, περιλαμβάνει 78% άζωτο, που όταν σερβίρεται δημιουργεί ένα ακαταμάχητο εφέ καταρράκτη. Το «καπάκι» του, που θα έλεγαν και οι ειδικοί στις draught μπίρες, δεν είναι αφρός αλλά πλούσια βελούδινη κρέμα η οποία «κουμπώνει» στην ισορροπημένη γεύση που προκύπτει από την ιδανική μίξη κόκκων Arabica και Robusta από αειφόρες καλλιέργειες.

Το καλύτερο το άφησα για το τέλος: θα τον βρεις «γυμνό» στους 4 βαθμούς, με λίγα μόλις παγάκια και χωρίς καλαμάκι, εξαιτίας αυτής της λείας γευστικής κρέμας κι έτσι θα έχεις ήσυχη τη συνείδησή σου για απόλαυση χωρίς περιβαλλοντικές επιπτώσεις.

Τον συναντάς σε επιλεγμένα σημεία σε όλη την Ελλάδα που μπορείς να βρεις εδώ – συχνάζει μόνο στα καλύτερα και, πίστεψέ με, δεν θα μπορέσεις να του αντισταθείς!

 

1
Είναι ένας κρύος καφές στον οποίο έχει ενσωματωθεί αέρας από την ατμόσφαιρά. Ας μην ξεχνάμε ότι ο αέρας περιλαμβάνει και άζωτο (78%).
2
Όπως και η μπίρα, σερβίρεται κρύος (~4°C) κατ’ ευθείαν από τη βρύση του συστήματος.
3
Το άζωτο προσδίδει: 1) ένα θεαματικό εφέ καταρράκτη στο ποτήρι μας το οποίο σχηματίζει σταδιακά μια βελούδινη κρέμα και 2) ένα ισορροπημένο γευστικό αποτέλεσμα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ