3
NOWNESS

Les Fleurs: Ωδή στη γυναικεία τριχοφυΐα (nsfw)

να από τα πράγματα που εκτιμώ περισσότερο στη γυναικεία ομορφιά είναι αυτό που συνήθως εκτιμάται λιγότερο" λέει ο Saam Farahmand στο βίντεο - ωδή στη τριχοφυΐα σώματος. Το βίντεο αυτό είναι μέρος της σειράς του Nowness #DefineBeauty."Ήθελα να βρω ένα γυναικείο θέμα που να είναι σχεδόν ομόφωνα ανεπιθύμητο. Η μεταμόρφωση της γυναικείας μορφής από το άτριχο ιδανικό, στην ένδοξη φυσική κατάσταση γίνεται με το διεγερτικό τραγούδι της Minnie Riperton 'Les Fleurs'."

"Υπήρχε κάτι πολύ επιδραστικό στην ικανότητα της Minnie Riperton να αποπνέει το φύλο της, να μιλάει για τη γυναικεία σεξουαλικότητα με έναν τρόπο που φαίνεται να αποκλείει την αρσενική θεώρηση", λέει ο σκηνοθέτης με έδρα το Λονδίνο, γνωστός για τις συνεργασίες του με τους The xx, Soulwax και Alexander McQueen.

"Ήταν σημαντικό να βυθίσω τον θεατή στη γυναικεία μορφή, ένα συγκλονιστικό τοπίο όπου ενισχύονται ακόμη και οι μικρότερες αλλαγές", προσθέτει, εμπνευσμένος από τα εμβληματικά γυμνά της Μadonna που τράβηξε ο Αμερικανός φωτογράφος Lee Friedlander το 1979, την χρονιά που γεννήθηκε.

Το θέμα συμπτωματικά απασχολούσε όλα τα social media κατά την εξέλιξη της ταινίας, από τις ατίθασες μασχάλες της Madonna μέχρι τη λογοκρισία στη γραμμή μπικίνι που δέχτηκε η Καναδή φωτογράφος Petra Collins από το Instagram. "Πρέπει να αποσαφηνίσω ότι αυτή η ταινία δεν έγινε για αντίδραση", λέει ο Farahmand. "Το θέμα έχει απήχηση, καθώς οι άνθρωποι πάντα ψάχνουν έναν τρόπο να διακρίνουν τους εαυτούς τους από το σύνολο. Αν υπάρχει μια πραγματική αναγέννηση της γυναικείας τριχοφυΐα σώματος στο Λονδίνο, τη Νέα Υόρκη ή το Βερολίνο, τότε όπως συμβαίνει και με τη γενειάδα του σύγχρονου άνδρα, θα εγκαταλειφθεί, όταν οι πρώτοι θύσανοι θα ξεπηδήσουν από τις glamour μασχάλες των μοντέλων στα τηλεοπτικά reality"

VIA NOWNESS

Nowness

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ