0
NOWNESS

Ένας τυφλός έφηβος αναζητά την αγάπη μέσω Διαδικτύου

Ύστερα από την πρόσφατη τύφλωσή του, ένας νεαρός άνδρας μάχεται για να οικοδομήσει μια νέα ζωή μπλεγμένη μέσα στις σκιές. Όπως και κάθε άλλο άτομο που αναζητά ανθρώπινη επαφή, έτσι κι αυτός στρέφεται στα κοινωνικά δίκτυα και χρησιμοποιεί την οθόνη του κινητού του για να διαβάσει τα μηνύματα από το αγόρι του και γενικότερα για να είναι σε επικοινωνία με τον έξω κόσμο. Στο παραπάνω βίντεο με τίτλο Touch, ο Κινέζος συγγραφέας και κινηματογραφιστής Song Huang αφηγείται μια πραγματική ιστορία για μια φίλη του στην οποία διαγνώστηκε καρκίνος σε τελικό στάδιο και έχασε την όρασή της πριν την ηλικία των 30. 

"Παρόλο που πάλευε με τον καρκίνο και την τύφλωση, η λαχτάρα της φίλης μου για ρομαντισμό δε μειώθηκε ποτέ", εξηγεί ο σκηνοθέτης που έχει ως έδρα του το Λος Άντζελες. "Έγινε ενεργή σε αρκετές εφαρμογές γνωριμιών και σταδιακά ξεκίνησε να εξερευνά τη δυνατότητα να βρεις αγάπη και να κάνεις σεξ μέσω Διαδικτύου."

Υπάρχει ένα αποπνικτικό σκοτάδι που καλύπτει όλη τη δράση αυτής της ταινίας, το οποίο και αντανακλάται μέσα από την απογοήτευση που αισθάνεται ο έφηβος, όταν βρίσκεται στο γραφείο του γιατρού ή ακόμη και όταν εκσπερματώνει, ενώ παράλληλα ακούει τη φωνή ενός αγνώστου στο κινητό του. Παρόλο που εξακολουθεί να χρησιμοποιηθεί την παλιά του ταυτότητα και σε ψηφιακό επίπεδο, "η εκπλήρωση των φυσικών του επιθυμιών δεν εμποδίζει να αναδυθεί το ουσιαστικό κενό που νιώθει στην καρδιά του", λέει ο σκηνοθέτης. 

Αναφερόμενος και πάλι στη φίλη του, ο Huang σχολιάζει "Χωρίς το κινητό της ήταν μια ξένη για εμάς. Γι'αυτό τον λόγο έναν χρόνο μετά την απώλεια της όρασής της συμφωνήσαμε στο να δημιουργήσουμε αυτήν την ταινία, η οποία γιορτάζει την αναζήτηση της αγάπης και την καινούργια της ζωή."

@Nowness

Nowness

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ