0
AΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ NOWNESS

H πρώτη γυναικεία ποδοσφαιρική ομάδα στο Αφγανιστάν

Η Khalida Popal, η πρωταγωνίστρια στην τελευταία ταινία της Δανέζας σκηνοθέτιδας Nina Holmgren, είναι μια Αφγανή ποδοσφαιρίστρια που αγωνίζεται ενάντια στις διακρίσεις και προωθεί τα δικαιώματα των γυναικών στην χώρα της μέσα από το πιο δημοφιλές άθλημα στον κόσμο – το οποίο όμως, όπως είναι γνωστό, κυριαρχείται από τους άνδρες.

Η αγάπη της για το άθλημα δίνει στην Khalida κίνητρο ενώ έχει έναν και μοναδικό στόχο: το ποδόσφαιρο να αγγίξει όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους. Όπως εξηγεί η Holmgren, «η Khalida Popal είναι ένα σύγχρονο αθλητικό ίνδαλμα».

Η ταινία αναφέρεται στην ιστορία δύο γενεών, της μητέρας και της κόρης, που έμειναν μαζί μετά το καθεστώς των Ταλιμπάν και τον επακόλουθο πόλεμο, καθώς η Khalida ανέλαβε να ιδρύσει την πρώτη γυναικεία εθνική ομάδα ποδοσφαίρου στο Αφγανιστάν. Το 2011 όμως χρειάστηκε να φύγει από την πατρίδα της λόγω των απειλών που δεχόταν κατά της ζωής και τώρα πλέον ζει στη Δανία.

Η Popal από την άλλη συνεχίζει τον αγώνα της για τα δικαιώματα των γυναικών και έχει ιδρύσει τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό GirlPower που έχει ως σκοπό την αύξηση της ευαισθητοποίησης για την ανισότητα των φύλων και την ενδυνάμωση των γυναικών μέσω του αθλητισμού – ειδικά για μειονοτικές ομάδες και τους πρόσφυγες.

@Nowness 

Nowness

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ