Στον ρυθμό της Carioca funk

Μια μικρού μήκους ταινία αφιερωμένη στην μοντέρνα βραζιλιάνικη μουσική και τον χορό. Ένας νεαρός μάγειρας το σκάει από την δουλειά του και χορεύει σε βραζιλιάνικους ρυθμούς στους δρόμους του Ρίο ντε Τζανέιρο

LIFOTEAM,

Ο σκηνοθέτης Alex Tiernan με έδρα του το Λονδίνο, επιστρέφει στο NOWNESS με ένα μουσικό βίντεο, γεμάτο ενθουσιασμό για το βραζιλιάνικο συγκρότημα Heavy Baile. Με soundtrack ηλεκτρονικής και carioca funk μουσικής, αυτή η ταινία δείχνει την διαδρομή ενός μάγειρα, ο οποίος λουφάρει από τις υποχρεώσεις του προκειμένου να χορέψει στους δρόμους του Ρίο ντε Τζανέιρο.


Ο μάγειρας σε αυτή την ταινία θυμίζει τον «the malandrο» της βραζιλιάνικης λογοτεχνίας και μουσικής, λέει ο Tiernan. «Ένα αξιαγάπητο κάθαρμα που απέχει από την δουλειά και βασίζεται στο μυαλό του για να παρακάμψει την εξουσία. Σε μια χώρα, στην οποία είναι φανερά έντονη η ανισότητα, έχει γίνει εθνικός ήρωας.


Ο Jonathan Neguebites, ο χορευτής που παίζει τον άφαντο μάγειρα στην ταινία, παρουσιάζει στοιχεία του μουσικού συγκροτήματος passinho, του popping και locking χορού και του Chicago footwork (μουσικού είδους) με έναν ενθουσιασμό που είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα της μοντέρνας βραζιλιάνικης μουσικής και του χορού. «Η Carioca funk προέρχεται από φαβέλες, δηλαδή παραγκουπόλεις, και αναπαριστά τις αξίες της περιφρόνησης και της ευρηματικότητας» λέει ο Tiernan. «Στην ουσία, αυτή η ταινία είναι μια έκφραση του μοναδικού αυθορμητισμού και της ιδιοφυΐας του βραζιλιάνικου πνεύματος».

@Nowness

 

Nowness