Sister Cities: Δύο φίλες, δύο διαφορετικές πτήσεις και μια παντελής έλλειψη συνεννόησης

Μια επικοινωνιακή σύγχυση ανάμεσα σε φίλες έχει συναρπαστικές συνέπειες στη Σαββατιάτικη έξοδό τους

LIFOTEAM,

Ο σκηνοθέτης Jimmy Marble, με έδρα του το Λος Άντζελες, σκηνοθετεί αυτή την γρήγορη και σύντομη αφήγηση με επίκεντρο δύο παντελώς άτυχες φίλες, που είναι αποφασισμένες να κάνουν μια νέα αρχή στη σχέση τους εξ'αποστάσεως, κάνοντας έτσι ένα μικρό διάλειμμα από την πόλη. Αλλά τα σχέδιά τους φαίνεται πως ακυρώνονται, όταν κατά λάθος πετούν σε διαφορετικές πόλεις. Απτόητες από αυτό το απρόοπτο συμβάν, οι νεαρές γυναίκες επιλέγουν να ζήσουν ένα Σαββατοκύριακο παράλληλα μέσω FaceTime, και φυσικά να διευρύνουν κατ'αυτόν τον τρόπο τις πολιτισμικές τους εμπειρίες.  

 

"Οι δύο κολλητές φίλες αγαπιούνται, κρίνουν η μία την άλλη, προσπαθούν να λειτουργήσουν σαν θετική επιρροή, αλλά αυτό που κυρίως χαρακτηρίζει τη σχέση τους είναι ότι μοιάζει πολύ η μία με την άλλη". ισχυρίζεται ο Marble. "Αλλά αντί να είναι το τέλειο ζευγάρι, οι δύο γυναίκες εν τέλει ανακαλύπτουν ότι ουσιαστικά η μία είναι το συμπλήρωμα της άλλης, δηλαδή αυτό ακριβώς που όλοι χρειάζονται από έναν κολλητό φίλο". 

 

Τα ξενοδοχεία στα οποία μένουν δεν είναι μόνο ένα παράθυρο στον κόσμο τους, αλλά προσφέρουν συγχρόνως ένα ευχάριστο διάλειμμα από το όλο κλίμα της πόλης. Η Marlyn επιστρέφει στις σικ ανέσεις του ξενοδοχείου Ink στο Άμστερνταμ, το οποίο και να ενθαρρύνει τους επισκέπτες του να δημιουργήσουν υπέροχες ιστορίες γεμάτες έμπνευση, αφουγκράζοντας πρώτα την ιστορία του κτιρίου, που κάποτε στέγαζε τα γραφεία μιας Ολλανδικής εφημερίδας. Στην άλλη μεριά του κόσμου, η Irina βρίσκεται στο βραβευμένο 21c Museum Hotel στο Louisville, ένα μουσείο και boutique ξενοδοχείο, που αντανακλά τη σύγχρονη τέχνη που είναι διάχυτη στην αισθητική της πόλης. 

 

"Η έλλειψη επικοινωνίας είναι ένα θέμα που πάντοτε μου φαινόταν χιουμοριστικό", αναφέρει ο Marble. "Υπάρχει μια ιδιαίτερη κωμική ποιότητα στη συγκεκριμένη ταινία και μια αίσθηση της τραγικότητας της μοίρας, στοιχεία που είναι και τα δύο ουσιαστικά για τη δημιουργία μιας διασκεδαστικής ιστορίας". 

 

"Επέλεξα να χωρίσω το κινηματογραφικό πλάνο στη μέση, έτσι ώστε να μπορούμε να βλέπουμε παράλληλα τη γλώσσα του σώματος και της Marlyn και της irina, καθ'όλη τη διάρκεια της εξέλιξης της ιστορίας", συνεχίζει ο Marble. "Αλλά για να σχηματίσω μια αρμονία και μια συμμετρία ανάμεσα στους δύο ετερόκλητους κόσμους, έπαιξα αρκετά με τη σύνθεση και το χρώμα". 

Το Sister Cities είναι η δεύτερη συνεργασία ανάμεσα στην MGallery και το Nowness, και αποτελεί μέρος της καμπάνιας του ξενοδοχείου Stories That Stay - μια φιλοσοφία που ενθαρρύνει τους επισκέπτες να βιώσουν αξέχαστες στιγμές, στενά συνδεδεμένες με την πλούσια πολιτιστική ιστορία του εκάστοτε προορισμού. 

 

Το Sister Cities παρουσιάζει την MGallery, που είναι ένα σύνολο από boutique ξενοδοχεία τα οποία προσφέρουν αξέχαστες και μοναδικές εμπειρίες στους λάτρεις της τέχνης, του σχεδιασμού, των ταξιδιών και της περιπέτειας σε 30 χώρες. 

@Nowness

 

 

Nowness