0
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ NOWNESS

Σεξ και ευαισθησία στο Λος Άντζελες

Όταν το σκηνοθετικό ντουέτο των Will Hoffman και Julius Metoyer, οι οποίοι ζουν και εργάζονται στην Καλιφόρνια, θέλησαν να εξερευνήσουν πώς απεικονίζεται η σεξουαλική πράξη στις ταινίες, απογοητεύθηκαν τελείως με αυτό που ανακάλυψαν.

Στην ταινία τους LOVER, με την συμμετοχή φίλων και αληθινών ζευγαριών που απάντησαν σε μικρή αγγελία στην περιοχή του Λος Άντζελες, ξεκίνησαν να καταγράφουν μέσα στο διάστημα μίας εβομάδας ζευγάρια στο οικείο και προσωπικό περιβάλλον της κρεβατοκάμαρας τους.

Οι ίδιοι οι Hoffman και Metoyer είπαν σχετικά με το σεξ και την ωμή οικειότητα που απεικονίζεται στην ταινία αλλά και σχετικά με την κινηματογράφιση της:

Σχετικά με το LOVER:

"Οι σκηνές σεξ σε ταινίες αφήγησης είναι πάντα "έτσι κι έτσι" ενώ το πορνό αγγίζει άλλα επίπεδα ανειλικρίνειας. Αυτό που θέλαμε ήτανη να γυρίσουμε μια ταινία που δεν θα είχε ως σκοπό την παρακολούθηση της σεξουαλικής πράξης, αλλά αντίθετα την πυροδότηση αναμνήσεων από το συναίσθημα του να έχεις αφεθεί συναισθηματικά με τον σύντροφο σου.

Να θυμηθείς την στιγμή εκείνη που εγκαταλείπεις κάθε κρίση και συναίσθηση του εαυτού σου κι απλά ανοίγεσαι στην παρόρμηση και την επιθυμία."

Σχετικά με το σεξ σε ταινίες:

"Το πορνό είναι ένα κινηματογραφικό είδος που εστιάζει αποκλειστικά και μόνο στις σεξουαλικά ωμές και απροκάλυπτες εικόνες. Αρέσει σε πολλούς, και η δημοφιλία του έχει αποδειχθεί, όμως η απεικόνιση του σεξ με αυτόν τον συγκεκριμένο τρόπο κάνει κάθε μορφή σεξουαλικής πράξης να μοιάζει με κάτι βρώμικο.

Αν ο μόνος σου σκοπός είναι να ερεθίσεις κάποιον τότε πρέπει να γυρίζεις πορνό. Αν θέλεις να προσπαθήσεις να κάνεις κάποιον να σκεφτεί ή να νιώσει κάτι άλλο τότε αναγκαστικά πρέπει να δημιουργήσεις διαφορετικούς κανόνες, τους οποίους επινοείς όσο προχωράς."

Σχετικά με το να κινηματογραφείς σεξουαλικές πράξεις:

"Πολύ σύντομα συνειδητοποιήσαμε πως το να ζητήσουμε από τα ζευγάρια μας να στρίψουν από 90 έως 180 μοίρες ήταν πολύ πιο εύκολο απ' το να ξεστήνουμε κάθε φορά την κάμερα και να ξανατοποθετούμε τον φακό. Για να μεγιστοποιήσουμε το ωφέλιμο υλικό μας έπρεπε να μιλάμε και να λέμε "Μπορείτε να κάνετε το ίδιο αλλά να στρέψετε τα κεφάλια σας προς το παράθυρο;" κι άλλα τέτοια.

Στην αρχή το να τους μιλάμε ήταν κάπως παράξενο αλλά σύντομα καταλάβαμε ποια ήταν η σωστή στιγμή για να ζητήσουμς κάτι και ποια όχι."

@Nowness

Nowness

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ