Κι έτσι βάλαμε τα χρυσόψαρα στην πισίνα

Μια βραβευμένη μικρού μήκους ταινία στο φεστιβάλ Sundance, γεμάτη με την απελπισία των προαστίων και την εφηβική επαναστατικότητα

LIFOTEAM,

Ο σκηνοθέτης της ταινίας And So We Put Goldfish In The Pool, Makoto Nagahisa, η οποία κέρδισε το βραβείο καλύτερης μικρού μήκους ταινίας στο φεστιβάλ Sundance 2017, μιλάει για την πραγματική ιστορία των 400 ψαριών που βρέθηκαν στην πισίνα ενός Λυκείου στη Saitama της Ιαπωνίας και τα τέσσερα δεκαπεντάχρονα κορίτσια που τα έβαλαν εκεί. Παρακάτω ο Nagahisa μιλάει για την ιστορία:

 

«Τα κορίτσια ταυτίζονται με τα χρυσόψαρα. Τα απελευθερώνουν από τη δεξαμενή τους σε μία πισίνα, αλλά είναι αυτό πραγματική ελευθερία; Τα κορίτσια θέλουν να φύγουν από τη πόλη τους. Αλλά ακόμα κι αν το κάνουν, όπως το έκανε η παιδική τους φίλη Umi, δεν είναι σίγουρες ότι θα μπορούν να θεωρηθούν ελεύθερες. 

 

»Φαίνεται σαν αρνητικό μήνυμα, αλλά προσωπικά εγκρίνω αυτή την κατάσταση και την πραγματικότητα. "Είμαι ελεύθερος"· είναι ένα πολύ απλό μήνυμα, αλλά ίσως στην πραγματικότητα είναι όλα όσα χρειαζόμαστε. Αυτά είναι μερικά συναισθήματα που προσπάθησα να μεταδώσω μέσα από την ταινία μου. Ήθελα επίσης να φέρω ένα είδος ταχύτητας, διαλόγου και ήχου που δεν υπάρχουν στη σύγχρονη κινηματογραφική παραγωγή».

 

©Nowness

Nowness