Χαλαρώνοντας πλάι στα άλογα, λίγα χιλιόμετρα έξω από το Σεν Μόριτζ

Για να μπούμε στον κόσμο των αλόγων, θα πρέπει να τους συμπεριφερθούμε σαν να είμαστε κι εμείς άλογα.

LIFOTEAM,

Για πάνω από εκατό χρόνια, η Ελβετία ήταν η διοργανώτρια χώρα του White Turf, του ετήσιου τουρνουά ιπποδρομιών που λαμβάνει χώρα στην παγωμένη λίμνη του Σεν Μόριτζ. Όμως, λίγα χιλιόμετρα δυτικά της πόλης, η μεγαλοπρέπεια και η λαμπρότητα του συγκεκριμένου αθλητικού event φαίνεται να ξεθωριάζει μέσα στην ηρεμία που υπάρχει στη σχολή εκπαίδευσης αλόγων της Julie Hossman.

 

«Στην αρχή ξεκίνησα να κάνω μια ταινία που συνδέει την αισθητική ομορφιά ενός αλόγου με τον έντονο χαρακτήρα που έχουν οι αγώνες στο White Turf» λέει ο Βρετανός φωτογράφος Samuel Bradley. «Στη συνέχεια, όμως, ανακάλυψα μια πιο ενδιαφέρουσα αφήγηση στην Julie και τη σχέση της με τα άλογα. Μας λέει ότι δεν είναι φυσικό για έναν άνθρωπο να ανεβαίνει πάνω σε ένα άλογο, αλλά εφόσον το κάνουμε, θα πρέπει να τους συμπεριφερόμαστε σαν να είμαστε κι εμείς άλογα και να μπαίνουμε στον κόσμο τους». 

 

Το αποτέλεσμα είναι ένα στοχαστικό πορτρέτο μιας φιλήσυχης γυναίκας που πιστεύει ότι ο καλύτερος τρόπος για να εκπαιδεύσεις ένα άλογο είναι μέσα από τη φυσική ιππευτική τέχνη – μια φιλοσοφία που χρησιμοποιεί τα ένστικτα του αλόγου και αποφεύγει οποιαδήποτε μορφή βίας ή εξαναγκασμού. 

 

@Nowness

Nowness

COVID