0
LIFO PICKS

Οι γυναίκες της φυλής Qing Miao φορούν κυριολεκτικά τα μαλλιά των μητέρων τους

Η φυλή των Qing Miao θεωρείται η πιο μυστηριώδης και απομονωμένη εθνοτική μειονότητα στη Κίνα. Πρόκειται για μια μικρή κοινότητα 5.000 ανθρώπων που ζει στα βάθη ενός ορεινού δάσους της επαρχίας Guizhou στη νοτιοδυτική Κίνα. Δεν έχουν γραπτή γλώσσα και ζουν με απίστευτη προσήλωση στην αρχαία κουλτούρα των προγόνων τους. Αυτό είναι εμφανές στην περίτεχνη παραδοσιακή ενδυμασία τους αλλά κυρίως στην πολύ ιδιαίτερη κόμμωση των γυναικών.

Οι γυναίκες Qing Miao φορούν κυριολεκτικά τα μαλλιά των μητέρων τους. Κάθε τρέσα μαλλιών (κάτι σαν τα δυτικά extensions) ζυγίζει περίπου 3 κιλά και είναι κατασκευασμένη από προγονικά μαλλιά και κλωστές. Πρόκειται για τρίχες που πέφτουν καθώς οι γυναίκες μιας οικογένειας βουρτσίζουν τα μαλλιά τους και κληρονομούνται από μητέρα σε κόρη. Κάθε νοικοκυριό έχει τη δική της για να το φορέσει η κόρη τους προς τιμήν των γυναικών της οικογένειας. Η τεράστια κόμμωση φτιάχνεται τυλίγοντας γύρω από μια μεγάλη χτένα σε σχήμα κέρατου, τα μαλλιά του κοριτσιού μαζί με τα μαλλιά των προγόνων τους.

Η Yang Er Meil που ζει στο χωριό Longjia δήλωσε γι' αυτό το περίεργο έθιμο: «Οι πρόγονοί μας είχαν τη συγκεκριμένη κόμμωση για να τρομάξουν τα άγρια θηρία καθώς καλλιεργούσαν σε ορεινές και απομακρυσμένες περιοχές, αλλά τώρα πια τη φοράμε μόνο κατά τη διάρκεια τελετών και φεστιβάλ».

Πηγή: Great Big Story

 

Lifo Picks

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ