Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblocker για να έχετε πλήρη πρόσβαση στο περιεχόμενο και τις υπηρεσίες μας. Δείτε πώς.
Βρήκατε κάποιο λάθος ή παράλειψη;     Επικοινωνήστε μαζί μας  »
ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΓΙΑ ΚΙΝΗΤΑ
ΚΟΣΜΟΣ

10 ημέρες αργότερα: Αυτό που οι Ιταλοί εύχονταν να ήξεραν νωρίτερα

Tρομοκρατημένοι κάτοικοι των ιταλικών πόλεων καταγράφουν τον εαυτό τους σε βίντεο στέλνοντας μηνύματα που ελπίζουν να χρησιμεύσουν ως προειδοποίηση από το μέλλον

Όταν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης άρχισαν να αναφέρουν την αύξηση της εξάπλωσης του νέου κορωνοϊού σε ολόκληρη τη χώρα ο Olmo Parenti, όπως πολλοί Ιταλοί πολίτες, δεν έλαβε σοβαρά υπόψη την απειλή της πανδημίας. «Οι φίλοι μου και εγώ σχεδόν κοροϊδεύαμε τους λίγους ανθρώπους που πίστευαν ότι το θέμα ήταν σοβαρό» λέει ο νεαρός σκηνοθέτης που δημιούργησε αυτό το βίντεο.


Λίγες μέρες αργότερα, ο Parenti αισθάνθηκε ότι ζούσε σε μια διαφορετική εκδοχή της πραγματικότητας, κάτι σαν δυστοπική ταινία. Ο αριθμός των θετικών στον κορωνοϊό κρουσμάτων είχε αυξηθεί επικίνδυνα. Ολόκληρη η χώρα είχε κλείσει. Η οικονομία έπιασε πάτο. Τα νοσοκομεία, υπερφορτωμένα με ασθενείς θετικούς στον COVID-19 είχαν να αντιμετωπίσουν κρίσιμα διλήμματα: Ποιοι ασθενείς θα λάμβαναν την αναγκαία αναπνευστική υποστήριξη από τον λιγοστό τους εξοπλισμό;


Ο Parenti και οι φίλοι του ταρακουνήθηκαν από το γεγονός ότι είχαν υποτιμήσει την σοβαρότητα της κατάστασης, μια προοπτική που ίσως συνέβαλε στην εξάπλωση του ιού. «Διαβάζαμε στις ειδήσεις ότι οι Η.Π.Α., η Αγγλία, η Γερμανία και η Γαλλία είχαν όλες την ίδια πολιτική απέναντι στον COVID-19 όπως και η Ιταλία» αναφέρει ο Parenti. « Έτσι αποφασίσαμε ότι κάτι έπρεπε να κάνουμε».


Μαζί με την κινηματογραφική κολλεκτίβα του ο Parenti κάλεσε τους πολίτες σε ολόκληρη τη χώρα να τραβήξουν ένα βίντεο από το σπίτι τους μέσα στο οποίο βρίσκονταν πλέον σε καραντίνα και να δώσουν συμβουλές με βάσει τη δική τους συμπεριφορά πριν η κατάσταση στην Ιταλία πάρει αυτή την κακή τροπή.

 

Το βίντεο που προέκυψε ονομάζεται 10 Days ( 10 Ημέρες) και παρουσιάζει μηνύματα από δεκάδες τρομαγμένους Ιταλούς. Τα βίντεο εμφανίζονται σαν προειδοποιήσεις από το μέλλον. Όπως και ο Parenti, πολλοί από τους ανθρώπους που έστειλαν το δικό τους βίντεο δεν έλαβαν προληπτικά μέτρα, όπως η αυτοαπομόνωση και η κοινωνική απομάκρυνση, νωρίτερα.

 

Πηγή: The Atlantic

 

 

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ / Lifo Picks

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο lifo.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies.     Μάθετε περισσότερα.     Αποδοχή