Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblocker για να έχετε πλήρη πρόσβαση στο περιεχόμενο και τις υπηρεσίες μας. Δείτε πώς.
Βρήκατε κάποιο λάθος ή παράλειψη;     Επικοινωνήστε μαζί μας  »
ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΓΙΑ ΚΙΝΗΤΑ
ΚΟΣΜΟΣ

Πώς 3D ρομπότ θα προετοιμάσουν το «σπίτι» των αστροναυτών προτού προσγειωθούν στον Άρη

Ένα όραμα της NASA που ίσως γίνει πραγματικότητα μέχρι το 2030

Η NASA έχει δημιουργήσει κάποια πρώτα, προσωρινά σχέδια για την επανδρωμένη αποστολή στον Άρη που πρόκειται να πραγματοποιηθεί κάποια στιγμή το 2030. Ανάμεσα στο σήμερα και στο τότε, υπάρχουν ακόμη βέβαια, πολλά πράγματα που θα πρέπει να διευθετηθούν..


Κατ' αρχάς, οι έντονες ανεμοθύελλες, τα υψηλά επίπεδα ακτινοβολίας, οι χαμηλές θερμοκρασίες καθώς και η έλλειψη νερού, καθιστούν την επιφάνεια του Άρη, ένα «εχθρικό» μέρος για μακροχρόνιες επισκέψεις.


Η ανθρώπινη ζωή στον κόκκινο πλανήτη, θα είναι ένα από τις πιο απαιτητικές και πολύπλοκες τεχνικές σπαζοκεφαλιές της ανθρώπινης ιστορίας.


Έχοντας κατά νου αυτά τα σημαντικά εμπόδια, το 2015, η NASA ανακοίνωσε τo «3D Printed Habitat Challenge»: ένα ανοιχτό κάλεσμα σχεδιαστών και αρχιτεκτόνων, εκτός της παραδοσιακής αεροδιαστημικής βιομηχανίας, προκειμένου να δημιουργήσουν σχέδια, επικεντρωμένα σε 3D-printing, για την ζωή στον Άρη.


Ένας από τους δέκα φιναλίστ ανακοινώθηκε το 2019. Αυτό το πλάνο με τις σχεδιαστικές πρακτικές HASSELL and Eckersley O'Callaghan,οραματίζεται ομάδες ρομπότ να χτίζουν μια προστατευτική ασπίδα στην επιφάνεια του Άρη, αρκετούς μήνες πριν από την ανθρώπινη προσγείωση.


Κατά την άφιξή τους, οι αστροναύτες θα εργάζονται παράλληλα με τα αυτόνομα ρομπότ, έτσι ώστε να φέρουν εις πέρας αυτό το φουσκωτό περιβάλλον.

 

 

 

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο lifo.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies.     Μάθετε περισσότερα.     Αποδοχή