Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblocker για να έχετε πλήρη πρόσβαση στο περιεχόμενο και τις υπηρεσίες μας. Δείτε πώς.
Βρήκατε κάποιο λάθος ή παράλειψη;     Επικοινωνήστε μαζί μας  »
ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΓΙΑ ΚΙΝΗΤΑ
ΚΟΣΜΟΣ

Πώς η επιστημονική φαντασία επηρεάζει τον πραγματικό κόσμο

Η τεχνολογική βιομηχανία καθοδηγείται κατά κόρον από τους οπαδούς του sci-fi

Στη νέα ταινία του Steven Spielberg «Ready Player One», το μέλλον φαντάζει σαν ένα μέρος όπου οι άνθρωποι ζουν μεγάλο μέρος της ζωής τους στην εικονική πραγματικότητα. Όμως μήπως οι προβλέψεις του μέλλοντος της επιστημονικής φαντασίας γίνονται κάποια στιγμή πραγματικότητα;

 

Η απάντηση είναι «ναι» κι αυτό δεν πρέπει να αποτελεί έκπληξη, δεδομένου ότι η τεχνολογική βιομηχανία καθοδηγείται κατά κόρον από τους οπαδούς του sci-fi που μετατρέπουν τα οράματά τους σε πραγματικότητα.

 

Αν παρακολουθείτε αυτό το βίντεο στο κινητό σας, αυτό συμβαίνει εν μέρει χάρη στον Captain Kirk. Στο Star Trek, που προβλήθηκε πρώτη φορά το 1966, ο Captain Kirk χρησιμοποίησε μια συσκευή τσέπης για να επικοινωνήσει με το πλήρωμά του.

 

Ο Martin Cooper, ο άνθρωπος που εφηύρε το κινητό τηλέφωνο, λέει ότι η συγκεκριμένη σειρά ήταν η έμπνευση για την ιδέα της δημιουργίας του φορητού τηλεφώνου, η οποία πήρε σάρκα και οστά επτά χρόνια αργότερα.

 

Ο ιδρυτής του Amazon, Jeff Bezos, βάσισε στην Alexa, τον φωνητικά ενεργοποιημένο ομιλητή στον ομιλούντα υπολογιστή του Star Trek.

 

Παρακολουθήστε αυτό το βίντεο για να δείτε και άλλα παραδείγματα σύνδεσης της επιστημονικής φαντασίας με την τεχνολογική βιομηχανία.

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο lifo.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies.     Μάθετε περισσότερα.     Αποδοχή