0
LIFO PICKS

Καρλ Λάγκερφελντ: O άνθρωπος πίσω από τα μαύρα γυαλιά

O Καρλ Λάγκερφελντ υπήρξε σχεδιαστής, καλλιτέχνης, είδωλο της μόδας. Κανένας Γερμανός σχεδιαστής μόδας δεν δοξάστηκε τόσο πολύ όσο αυτός. Τον Σεπτέμβρη που μας πέρασε έκλεισε τα 85α  χρόνια του ενώ σήμερα, 19 Φεβρουαρίου 2019, άφησε την τελευταία του πνοή.

Μέχρι και τελευταίως σχεδίαζε για τους οίκους Chanel και Fendi αλλά και το δικό του brand ολοκληρώνοντας έως και 15 συλλογές το χρόνο. Υπήρξε κυριολεκτικά ένας εργάτης της μόδας αφού δεν σταματούσε ποτέ να δουλεύει, ούτε κι όταν πήγαινε για διακοπές.

Το πάθος του για την μόδα αφυπνίστηκε όταν παρακολούθησε μια επίδειξη μόδας του οίκου Dior το 1950. Τέσσερα χρόνια μετά, στην ηλικία των 17 ετών, προσλήφθηκε ως βοηθός στον οίκο Pierre Balmain.

Η μεγαλύτερη επιρροή του Λάγκερφελντ υπήρξε η μητέρα του η οποία ήταν το απόλυτο είδωλο του στυλ για τον ίδιο. Τα καυστικά του σχόλια ήταν διαβόητα και πολλοί φοβούνταν να μην τους πιάσει στο στόμα του.

Ως καλλιτέχνης, ο Λάγκερφελντ εργάστηκε σε πολλά μέσα μαζικής ενημέρωσης, δημιουργώντας από φωτογραφίες και εικονογραφίσεις για βιβλία μέχρι και βίντεο.

Το ντοκιμαντέρ της Deutsche Welle, το οποίο δημιουργήθηκε λίγους μήνες πριν τον θάνατό του, ακολουθεί τον Λάγκερφελντ σε openings εκθέσεων, στα παρασκήνια επιδείξεων μόδας και σε φωτογραφήσεις στο Παρίσι, καθώς προσπαθεί να αποκαλύψει τον άνθρωπο πίσω από τη μαύρα γυαλιά ηλίου.

Lifo Picks

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ