0
LIFO PICKS

Στο νέο του κομμάτι ο Ν.Ο.Ε. φλερτάρει με τον διαλογισμό και το veganism!

Το σύγχρονο τοπίο του ελληνικού ραπ μοιάζει να ακολουθεί πιστά το παγκόσμιο αλλά και εγχώριο αφήγημα της πόλωσης και του εξτρεμισμού σε όλα τα επίπεδα.

Από τη μια πλευρά ο πόλος των Ελλήνων τράπερς να καυχιούνται και να φλεξάρουν ασταμάτητα τεστοστερόνη, ακριβά ρούχα, αυτοκίνητα, όπλα και σεξ και από την άλλη ο πόλος των «ευαισθητοποιημένων» ράπερς που προέρχονται από την παράδοση του ελληνικού ραπ, όπως αυτή διαμορφώθηκε από την δεκαετία του ‘90, σαν μια συνέχεια του ελληνικού πανκ ροκ, που συχνά κλείνει το μάτι στο ελληνικό έντεχνο.

Ο Ν.Ο.Ε. δεν ασπάζεται κανέναν από τους δύο πόλους και αποτελεί ένα είδος ραπ από μόνος του. Προερχόμενος από τη slacker κουλτούρα των νοτίων προαστίων της Αθήνας –μέσα και γύρω από την αμερικανική στρατιωτική βάση του Ελληνικού από τη δεκαετία του ’80– αποτελεί διαβόητη περσόνα στο αθηναϊκό south side, γνωστός για τη λατρεία του για τα boards, τα απαράμιλλα rhymes, την αψεγάδιαστη τεχνική του, άλλα και την αχαλίνωτη αγάπη του για το «χόρτο». 

Στο νέο του κομμάτι ο Ν.Ο.Ε. φλερτάρει με τον διαλογισμό και το veganism! Facebook Twitter

Από τους πρώτους που «έσπασαν» το ελληνικό YouTube με bangers τύπου «Άμστερνταμ», «Μπόμπα» και πολλά άλλα: «Ο κόσμος δεν θέλει να σε βλέπει να αλλάζεις, θέλει να σε θυμάται όπως ακριβώς σε γνώρισε» μου είπε πρόσφατα. «Αλλά εγώ έχω αλλάξει, δεν χρειάζομαι το χόρτο πια, έχω τον διαλογισμό».

Στο νέο βίντεο με τίτλο «ΤΡΕΛΕ» που κυκλοφορεί από την Jungle Juice, ο Ν.Ο.Ε. μας δίνει μια γεύση από τον νέο τρόπο ζωής του: φύση, γιόγκα, διαλογισμός, άσκηση και vegan διατροφή. 

To rap attitude, βέβαια, παραμένει πάντα βαθιά ριζωμένο στο DNA του. Περιτριγυρισμένος από όμορφα κορίτσια, ο ράπερ σφυροκοπά τους επικριτές του, φλεξάροντας αντί για πλούτη το νέο λιτό τρόπο ζωής του και την πνευματική του αφύπνιση. Η τεχνική του είναι πιο κουρδισμένη από ποτέ, από το 1:48 και μετά αποδεικνύει για άλλη μια φορά γιατί είναι από τους πιο τεχνικούς ράπερς στη χώρα!

Στο νέο του κομμάτι ο Ν.Ο.Ε. φλερτάρει με τον διαλογισμό και το veganism! Facebook Twitter
Lifo Picks

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ