Πως είναι να ζεις και να δουλεύεις ως ψηφιακός νομάς;

Με την διείσδυση των νέων τεχνολογιών στη ζωή μας επιτρέπεται σε πολλούς να εργάζονται εξ αποστάσεως όπου και αν βρίσκονται χωρίς να απαιτείται η φυσική παρουσία σε κάποιο γραφείο, όμως το να είναι μονίμως σε κίνηση μερικές φορές είναι μεγάλο εμπόδιο

LIFOTEAM,

Το να δουλεύεις online και να ταξιδεύεις όλο τον κόσμο ακούγεται ιδανικό σε πολλούς. Όμως τι ακριβώς σημαίνει να είσαι ψηφιακός νομάς;

 

Ο Pete και η Supi είναι ψηφιακοί νομάδες. Ταξιδεύουν σε όλη την υφήλιο δουλεύοντας on the road ενώ βρίσκονται συνεχώς online. Οι ζωές τους αποτελούν την επιτομή της ψηφιακής επανάστασης και το πως έχει αλλάξει ο τρόπος με τον οποίο εργαζόμαστε.

 

Σε αυτό τον τρόπο ζωής τους οδηγεί το πάθος τους για τα ταξίδια και το γεγονός ότι θέλησαν να ξεφύγουν από τη θλιβερή ρουτίνα της καθημερινότητας και να ζήσουν ένα νομαδικό τρόπο ζωής και περιπέτειας. Ο Pete είναι DJ ενώ η Suparni aka Supi είναι το αντίθετο καθώς αναζητά την πνευματικότητα.

 

Οι δυο τους πάντως μας δείχνουν το τεράστιο φάσμα ευκαιριών που έχει να προσφέρει ο κόσμος των ψηφιακών νομάδων. Παρά τις θεμελιώδεις διαφορές τους και οι δυο τους κερδίζουν τα προς το ζην εργαζόμενοι εξ αποστάσεως.

 

Η ψηφιακή εποχή έκανε αυτόν τον τρόπο ζωής εφικτό. Χωρίς το Διαδίκτυο κάτι τέτοιο θα ήταν σχεδόν αδιανόητο. Όμως ο τρόπος ζωής τους έχει κι αυτός τους περιορισμούς του κι αυτό αρχίζει να γίνεται φανερό ιδιαίτερα στη Supami η οποία θέλει κάποια μέρα να κάνει παιδιά. Καθώς είναι ιδιαίτερα δύσκολο να βρεθεί κάποιος που να αγαπά τον ίδιο τρόπο ζωής, το να είσαι μονίμως σε κίνηση μερικές φορές είναι μεγάλο εμπόδιο. 

 

 

Lifo Picks