Ο σκανδιναβικός τρόπος για έναν πιο απολαυστικό χειμώνα

Το «Friluftsliv» περιγράφει την αξία της επαφής με τη φύση, ανεξάρτητα από τον καιρό, για την πνευματική και σωματική ευεξία.

LIFOTEAM,

Η ποιότητα ζωής είναι σημαντικό ζητούμενο για τους Σκανδιναβούς. Εκτός από την ιδέα του «hygge», που έχει γίνει ιδιαίτερα δημοφιλής τα τελευταία χρόνια και που σχετίζεται με μια ποιοτική προσέγγιση της καθημερινότητας κάνοντας απλά πράγματα που δίνουν το αίσθημα ικανοποίησης και ευεξίας, υπάρχει μια άλλη ιδέα που τους βοηθά στους μεγάλους, κρύους χειμώνες.

 

Το «Friluftsliv» είναι μια λέξη που χρησιμοποιείται από Σουηδούς, Δανούς και Νορβηγούς. Μεταφράζεται κυριολεκτικά ως «ζωή στον καθαρό αέρα» και είναι μια έκφραση που διαδόθηκε το 1850 από τον Νορβηγό θεατρικό συγγραφέα και ποιητή, Χένρικ Ίψεν Ο Ίψεν χρησιμοποίησε τον όρο για να περιγράψει την αξία του να ξοδεύουμε χρόνο στο ύπαιθρο, ανεξάρτητα από τον καιρό, για πνευματική και σωματική ευεξία.

 

Σήμερα, το Friluftsliv χρησιμοποιείται ευρύτερα από Σουηδούς, Νορβηγούς και Δανούς για να εξηγήσει οτιδήποτε, από τις μεσημεριανές διαδρομές στο δάσος, τις βόλτες με ποδήλατο, έως τη συμμετοχή φίλων σε μια σάουνα δίπλα στη λίμνη (συχνά συνοδεύεται με μια ψυχρή βουτιά στο νερό) ή απλώς τη χαλάρωση σε μια καλύβα στο βουνό.

 

Πηγή: BBC Reel

 

Lifo Picks