Ο Ντέιβιντ Λιντς μιλάει για τον διαλογισμό, τη δημιουργικότητα και την τέχνη

Μια συνέντευξη του χαρισματικού σκηνοθέτη στη συγγραφέα Susie Pearl.

LIFOTEAM,

Ο Ντέιβιντ Λιντς είναι ένας καλλιτέχνης που τρέφεται με τo παράλογο, με τα πράγματα που δεν μπορούμε να εξηγήσουμε. Εστιάζει στα περίεργα κενά της κανονικότητας όπου η πραγματική ζωή συρρικνώνεται ή και εξαφανίζεται, όπου τα χρώματα θολώνουν και ο χρόνος δεν έχει σημασία.

Αυτή είναι η κυρίαρχη αίσθηση που σου αφήνουν σχεδόν όλες οι ταινίες του (κάποιες όπως το Eraserhead, Ο Άνθρωπος Ελέφαντας, Χαμένη Λεωφόρος, Inland Empire, Μπλε Βελούδο, Ατίθαση Καρδιά, Mulholland Drive αλλά και το τηλεοπτικό Twin Peaks είναι πραγματικά αριστουργήματα).

 

Στο παραπάνω βίντεο ο εμβληματικός σκηνοθέτης μιλάει στη συγγραφέα Susie Pearl για τον τρόπο που προσεγγίζει και υλοποιεί κινηματογραφικά τις ιδέες του, αλλά και την τέχνη του συνολικότερα, για τη σημαντικά θετική επίδραση που έχει στη ζωή του ο υπερβατικός διαλογισμός, τον οποίο εφαρμόζει ανελλιπώς εδώ και 46 χρόνια, αλλά και για τις μικρές καθημερινές του ρουτίνες που δεν βρίσκει κανέναν λόγο να αλλάξει, ακόμα κι αν πρόκειται για «κακές συνήθειες», όπως είναι το κάπνισμα.

 

Lifo Picks