Ένα σπίτι που μοιάζει με σπηλιά στο κέντρο του Τόκιο

Μια συμπαγής κατασκευή σε σχήμα κουτιού από σκυρόδεμα σχεδιασμένο ώστε να εξασφαλίζει την προστασία της ιδιωτικής ζωής.

The LiFO team ,

Ο αρχιτέκτονας Tanijiri Makoto του ιαπωνικού αρχιτεκτονικού στούντιο Suppose Design Office δημιούργησε το House T για τον εαυτό του και την οικογένειά του στο Τόκιο. Πρόκειται για μια συμπαγή κατασκευή σε σχήμα κουτιού από σκυρόδεμα. Η κατοικία είναι κλειστή προς τα έξω και οι χώροι διαβίωσης  ανοίγουν σε μια προστατευμένη βεράντα. Εξασφαλίζει μ' αυτόν τον τρόπο τον ιδιωτικό χώρο δημιουργώντας ταυτόχρονα μια αίσθηση ανοιχτωσιάς.

 

Οι εσωτερικοί χώροι χαρακτηρίζονται από ξύλινες επιφάνειες στους τοίχους και τα έπιπλα. Ένα μεγάλο άνοιγμα στο πάνω επίπεδο επιτρέπει το άφθονο φως της ημέρας να εισβάλλει στο σπίτι, ενώ ο τσιμεντένιος τοίχος που καλύπτει την μπροστινή του πρόσοψη διατηρεί υψηλό επίπεδο προστασίας της ιδιωτικής ζωής.

 

Το House T επεκτείνεται σε τρία επίπεδα. Το επίπεδο εισόδου διαθέτει γκαράζ σε απευθείας σύνδεση με τον δρόμο. Το μεσαίο επίπεδο έχει σχεδιαστεί ως ανοιχτός χώρος με ψηλές οροφές και φιλοξενεί τους κύριους χώρους διαβίωσης και ο τελευταίος όροφος προσφέρει πρόσβαση σε μια εξωτερική βεράντα. 

 

Πηγή: Dezeen

 

Lifo Picks