Ασθενείς ψυχιατρικής κλινικής στη Ρουμανία μετατράπηκαν σε πειραματόζωα

Χρησιμοποιούνταν χωρίς τη θελησή τους σε δοκιμές νέων φαρμάκων

LIFOTEAM,

Ασθενείς ψυχιατρικής κλινικής στη Ρουμανία αντιμετωπίζονταν για χρόνια ως πειραματόζωα για δοκιμές φαρμάκων. Ο επικεφαλής της κλινικής έχει κατηγορηθεί για την πραγματοποίηση ιατρικών πειραμάτων σε ασθενείς χωρίς τη συναίνεσή τους.

 

Οι κατασκευαστές φαρμάκων και οι ευρωπαϊκοί ερευνητικοί οργανισμοί, συμπεριλαμβανομένου ενός Γερμανικού ινστιτούτου , ήταν πελάτες της ρουμανικής κλινικής. Ο επικεφαλής της κλινικής ανακρίνεται εδώ και καιρό σε κλειστή ακρόαση.

 

Ο δημοσιογράφος Arndt Ginzel εξετάζει έγγραφα που δείχνουν ότι σε ορισμένες φαρμακευτικές μελέτες στη Ρουμανία καταγράφονται περιπτώσεις ασθενών που εμφάνισαν απειλητικές παρενέργειες για τη ζωή τους.

 

Η ακροαματική διαδικασία που λαμβάνει χώρα αυτό τον καιρό αφορά διάσημους κατασκευαστές φαρμάκων όπως οι Otsuka, Ferrer, Pierre Fabre και Minerva. Ωστόσο καμία από τις εν λόγω εταιρείες δεν αναλαμβάνει την ευθύνη για τα ύποπτα θύματα των κλινικών μελετών.

 

Η δικαστική υπόθεση εναντίον του επικεφαλής της κλινικής καταγράφεται και on camera εδώ και περισσότερα από δύο χρόνια ενώ κάποιοι από τους ασθενείς δήλωσαν ότι δεν ενημερώθηκαν για τις διαδικασίες στην κλινική.

 

Πηγή: DW Documentary

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr

Lifo Picks