Ιδού τα προσωπικά μου «εστεμμένα» για τη σεζόν summer '07!

1 Ξεκινάμε -καθόλου τυχαία - με το ανυπέρβλητο παγωτό καϊμάκι με σαλέπι τουΑσημακόπουλου. Η πολίτικη συνταγή του δεν έχει αλλάξει στα όσα χρόνια «ασπάζομαι» τη γεύση του και το γάλα είναι πάντοτε φρέσκο, πρόβειο κι ευωδιαστό. Αυτό το παγωτό φτιάχνεται ίδιο κι απαράλλαχτο για πάνω από έναν αιώνα, κι ακόμα κι αν έχετε εκπαιδευτεί στις πιο βαριές «αμερικάνικες» γεύσεις αξίζει να το δοκιμάσετε ως μια σπάνια πολιτισμική εμπειρία.
Χ. Τρικούπη 82, Εξάρχεια, τηλ. 210 3610092, 210 3641846.

2 Στο Papagallino της γειτονιάς σας, σας περιμένουν τα βιολογικά ολλανδικά παγωτά Loveren Dale. To γάλα τους από πιστοποιημένες ολλανδικές βιολογικές φάρμες μοσχοβολάει και, ενώ η γεύση τους είναι σκέτη αμαρτία, δεν περιέχουν καθόλου ζάχαρη. Η συσκευασία τους είναι οικογενειακή, αλλά προσφέρεται και σε χωνάκι. Θα τα βρείτε σε τρεις γεύσεις: σοκολάτα, βανίλια και φράουλα.

3 Η επόμενη γευστική συγκίνηση, εμένα τουλάχιστον, με περιμένει στη Ν. Σμύρνη, στο La Cremeria Vienna. Το παγωτό εδώ φτιάχνεται κάθε μέρα από φρέσκο γάλα. Οι συνταγές είναι αυθεντικές ιταλικές, όπως και τα υλικά και οι γεύσεις φτάνουν τις εβδομήντα. Η πιο συγκινητική όμως και φίνα γεύση που έφτασε τον ουρανίσκο μου είναι ένα διπλό χωνάκι με σοκολάτα παρφέ και πεπόνι σορμπέ.
Ελ. Βενιζέλου 52, Ν. Σμύρνη, 210 9329129.

4 Ένα ιδιαίτερα αγνό, νόστιμο και σπιτικό παγωτό βρίσκεται, επίσης, σ' ένα μικρό delicatessen στο Χαλάνδρι που ονομάζεται «Οινοπαντοπωλείον». Το φτιάχνει η οικοτεχνία «Άλφα» στη Θεσσαλονίκη με σπιτική συνταγή από αγελαδινό γάλα, σε τρεις γεύσεις: καϊμάκι, φράουλα, σοκολάτα.
Αγ. Αντωνίου 76, Πάτημα Χαλανδρίου, 210 6009199.

5 Πολίτικο και το τελευταίο, αλλά όχι έσχατο στην προτίμησή μου. Είναι το φημισμένο παγωτό καϊμάκι του Gulluoglou, μαστιχωτό, φτιαγμένο με σαλέπι και φρούτα εποχής. Ζητήστε το στο χέρι ή στο κουτί για να πάρετε την super φετίχ συσκευασία με τον Πύργο και φόντο την Αγια- Σοφιά...
Αγίου Αλεξάνδρου 5, Εμπορικό Κέντρο Φλοίσβος, Παλαιό Φάληρο, τηλ. 210 9840733 και Νίκης 10, Σύνταγμα, 210 3213959.