ΤΟ ΝΕΟ LIFO APP

Starfax: Οι προβλέψεις της εβδομάδας

Starfax: Οι προβλέψεις της εβδομάδας Facebook Twitter
0

+ το καθημερινό STARFAX

 

 

Κριός

Ζητήματα ισχύος, επιδραστικότητας και εγωισμού σας απασχολούν όσο τίποτε άλλο αυτές τις μέρες. Η άλλοτε εποικοδομητική σχέση σας με ένα ερωτικό ταίρι μετατρέπεται σε σχέση ανταγωνισμού, γεγονός που εν μέρει οφείλεται στην επιρροή του Άρη στην καθημερινότητά σας. Η δύναμή σας σε αυτήν τη σχέση είναι αναμφισβήτητη, Κριοί, αλλά ο τρόπος με τον οποίο τη διαχειρίζεστε είναι ο παράγοντας που θα καθορίσει την ποιότητα του οικοδομήματος που έχετε χτίσει. Δεν είναι ανάγκη να κάνετε κάποιον να πράττει όπως εσείς νομίζετε, ακόμα κι αν διαθέτετε τα κατάλληλα μέσα για να τον πείσετε. Κάποιες φορές είναι καλύτερα να αφήνετε τα πράγματα να κυλήσουν μόνα τους. Σε ό,τι αφορά τα επαγγελματικά σας η συγκυρία ευνοεί τις απότομες αλλαγές, γι’ αυτό προσπαθήστε να μην εκπλαγείτε με μια ασυνήθιστη πρόταση ή κάποια απρόβλεπτη εξέλιξη.

Ταύρος

Έχετε μια ροπή προς την ακρότητα αυτή την εβδομάδα, Ταύροι, είτε αυτή έχει να κάνει με συναισθήματα είτε με επιλογές. Η Σελήνη σας επηρεάζει με καθοριστικό τρόπο και δεν σας αφήνει περιθώρια ήρεμης σκέψης και συνετής δράσης (κυρίως στον τομέα των ερωτικών). Από τη μία, η σκληρή αντιμετώπιση των τεκταινομένων της ζωής σας αποτελεί άμεση λύση για κάθε προβληματική κατάσταση, αλλά, από την άλλη, σας στερεί την ευκαιρία να διατηρήσετε την ψυχραιμία σας και να διευθετήσετε τα πράγματα με λογική. Ευτυχώς, αυτές τις μέρες πλαισιώνεστε από πρόσωπα που συνηθίζουν να βλέπουν σφαιρικά κάθε θέμα που ανακύπτει, γεγονός που θα λειτουργήσει κατά κάποιον τρόπο ως αντίβαρο στη γενική σας υπερβολή. Οι σχέσεις σας με Τοξότες και Ζυγούς αποκτούν ερωτικό άρωμα και αυτή η εξέλιξη θα έχει, όπως όλα δείχνουν, περισσότερα θετικά παρά αρνητικά αποτελέσματα.

Δίδυμος

Μην εφευρίσκετε δικαιολογίες για να καλύψετε τα ατοπήματα των άλλων, Δίδυμοι. Αυτή την εβδομάδα ο καθένας αναλαμβάνει τις ευθύνες του κι εσείς σταματάτε να φέρεστε ως κηδεμόνες εκείνων που αρνούνται να παραδεχτούν ότι έσφαλαν. Η αλήθεια, βέβαια, είναι ότι οι στενοί δεσμοί σας με ορισμένα άτομα σας εμποδίζουν να δείτε μερικές καταστάσεις αντικειμενικά, αλλά η αποφασιστικότητα που σας χαρίζει ο Δίας θα δώσει άλλη τροπή στα πράγματα. Ειδικά σε ό,τι αφορά τα ερωτικά σας, η γνωριμία σας με ένα καινούργιο πρόσωπο θα αποτελέσει την αφορμή για να ξεκολλήσετε από διάφορες πρακτικές του παρελθόντος και να εστιάσετε στην καλοπέραση και στο συμφέρον σας. Καλός ο αλτρουισμός, Δίδυμοι, αλλά κάπου στην πορεία σαμποτάρατε τον εαυτό σας χωρίς να το καταλάβετε. Ιδιαίτερη προσοχή στις μετακινήσεις σας αυτές τις μέρες, και κυρίως σε αυτές που γίνονται με αυτοκίνητο.

 

Καρκίνος

Η διαίσθηση και η δημιουργικότητά σας βρίσκονται στο peak τους τώρα, γεγονός που σημαίνει ότι οι παγίδες στις οποίες πέσατε τον προηγούμενο καιρό δεν εγκυμονούν πλέον κανέναν κίνδυνο. Τα λάθη του παρελθόντος είναι συγκεκριμένα, μάθατε από αυτά και είστε πια έτοιμοι να χτίσετε κάτι καινούργιο, χωρίς να φοβάστε μήπως η ιστορία επαναληφθεί. Η Αφροδίτη δίνει ισχυρή ώθηση στα αισθηματικά σας και ειδικά στα ειδύλλια που κάνουν τώρα τα πρώτα τους βήματα. Καλύτερα, λοιπόν, να μην αφιερώσετε χρόνο και ενέργεια σε δοκιμασμένες ιστορίες που θυμίζουν έντονα τα παλιά, αλλά να επενδύσετε σε νέα πρόσωπα, ακόμα κι αν το ρίσκο φαντάζει τεράστιο αυτήν τη στιγμή. Το κλίμα στον χώρο της δουλειάς είναι αρκετά τεταμένο, καθώς οι σχέσεις σας με ένα πρόσωπο εξουσίας φτάνουν σε οριακό σημείο. Υποχωρήστε χωρίς δεύτερη σκέψη, Καρκίνοι, δεν σας συμφέρει να του πάτε κόντρα.

 

Λέων

Η αμφισβήτηση σχέσεων και αντιλήψεων που θεωρούσατε δεδομένες είναι βασικό στοιχείο των ημερών, Λέοντες. Αυτή την εβδομάδα το ανήσυχο πνεύμα σας θα σας οδηγήσει σε ποικίλες νέες κατευθύνσεις που αναμένεται να σας βγάλουν από το συναισθηματικό τέλμα. Μην πείτε όχι σε (ερωτικές ή άλλου τύπου) προτάσεις που διαφέρουν ριζικά απ’ ό,τι έχετε ζήσει μέχρι τώρα. Ακόμα και τα λάθη έχουν ξεχωριστή σημασία σε αυτήν τη φάση, και πάντως είναι πολύ πιο χρήσιμα από την αδράνεια. Σε ό,τι αφορά τα αισθηματικά σας, η Αφροδίτη σας βοηθάει να προσελκύσετε το άτομο που σας ενδιαφέρει, ακόμα κι αν αυτό σημαίνει ότι θα χρησιμοποιήσετε μέσα όχι και τόσο προσφιλή σε σας. Προσπαθήστε να εστιάσετε στον σκοπό και όχι στη διαδικασία, για μια φορά στη ζωή σας. Δημιουργική η χημεία σας με συναδέλφους/συνεργάτες.

Παρθένος

Η διένεξή σας με κάποιο άτομο του ευρύτερου κύκλου σας θα σας βγάλει εκτός προγράμματος και θα σας γεμίσει σκοτούρες που πραγματικά δεν χρειαζόσασταν. Τερματίστε τις ανούσιες αντιπαραθέσεις τώρα, ακόμα κι αν έτσι χάνετε την ευκαιρία να επιλύσετε κάποιες διαφορές ειρηνικά. Η αμεσότητα και η ευθύτητά σας θα αποδειχτούν πολύ πιο χρήσιμες από την ατέρμονη ανοχή που επιδεικνύατε στο παρελθόν. Όσον αφορά τον τομέα των αισθηματικών σας, οι απαιτήσεις σας από ένα ορισμένο πρόσωπο αυξάνονται και η ανάγκη σας να περάσετε στο επόμενο στάδιο της σχέσης σας γίνεται ολοένα πιο μεγάλη. Ο Δίας σας δίνει την απαραίτητη ώθηση να προβείτε στις αναγκαίες διεκδικήσεις, αλλά κανείς δεν μπορεί να σας εγγυηθεί ότι τα πράγματα θα πάνε κατ’ ευχήν. Πάρτε το ρίσκο που η περίσταση επιτάσσει και βασιστείτε κυρίως στην εμπειρία και στο ένστικτό σας.

Ζυγός

Η εβδομάδα αυτή φέρνει θετικές εξελίξεις σε επαγγελματικά πλάνα που θεωρούσατε παγωμένα. Εκμεταλλευτείτε την απρόσμενη τροπή των πραγμάτων και αναλάβετε πρωτοβουλίες που μπορεί μεν να είναι ριψοκίνδυνες αλλά ενέχουν αρκετές πιθανότητες επιτυχίας. Ο ανταγωνισμός είναι έντονος σε αυτήν τη φάση, αλλά η ανέλιξή σας δεν θα μπορούσε ποτέ να επέλθει με εντελώς ανώδυνο τρόπο. Σε ό,τι αφορά τα ερωτικά σας, το μυαλό σας ταλανίζει ένα ερωτικό τρίγωνο στο οποίο μπλεχτήκατε άθελά σας. Επειδή, όμως, η συνέχεια αυτής της κατάστασης προβλέπεται ολέθρια, οφείλετε να επιδείξετε την εξυπνάδα και το απαραίτητο σθένος και να αποχωρήσετε με το κεφάλι ψηλά, προτού να είναι πολύ αργά. Ευτυχώς, ο Άρης σας βοηθάει να διακρίνετε το συναίσθημα από τη λογική και να δώσετε προτεραιότητα μόνο σε ό,τι επείγει. Οι τεταμένες σχέσεις σας με έναν παλιό φίλο βελτιώνονται.

Σκορπιός

Η συνεργασία είναι το μόνο πράγμα που μπορεί να σας βγάλει από τη στασιμότητα στην οποία έχετε περιέλθει, γι’ αυτό, Σκορπιοί, αρχίστε σιγά-σιγά να ξεπερνάτε κάποια από τα ταμπού σας και προχωρήστε μπροστά. Θέματα εγωισμού είναι λογικό να ανακύπτουν πού και πού, αλλά, ευτυχώς, οι πλανήτες σας σάς δίνουν την απαιτούμενη ώθηση για να ξεπεράσετε τον εαυτό σας, να επενδύσετε στην ομαδικότητα και να επωφεληθείτε (κυρίως στον επαγγελματικό τομέα). Ο ρόλος τρίτων προσώπων είναι κομβικός για την εξέλιξη της ερωτικής σας σχέσης, όσο κι αν αυτό σας δυσαρεστεί. Δώστε ιδιαίτερη προσοχή και επιμέλεια στην εικόνα που βγάζετε προς τα έξω γιατί θα είναι πολλοί εκείνοι που θα προσπαθήσουν να εκμεταλλευτούν τις αδυναμίες σας αυτές τις μέρες. Οι Ζυγοί και οι Τοξότες είναι οι πιο δυναμικοί σας σύμμαχοι - έχετέ τους από κοντά.

Τοξότης

Τοξότες, το σχέδιο είναι απλό και πρέπει να το τηρήσετε απαρέγκλιτα. Στείλτε το κατάλληλο μήνυμα στο πρόσωπο που σας ενδιαφέρει και αφήστε του το περιθώριο να ανταποκριθεί με τους δικούς του ρυθμούς. Η εποχή δεν ενδείκνυται για πιέσεις και συναισθηματικούς εκβιασμούς, γι’ αυτό καλύτερα να αφήσετε κατά μέρος τη στρατηγική αυτού του είδους. Αυτό, βέβαια, δεν σημαίνει πως πρέπει να κρατήσετε παθητική στάση στα ερωτικά σας και να αποδεχτείτε κάθε εξέλιξη χωρίς ουσιαστική συμμετοχή. Κυνηγήστε αυτό που θέλετε σε λογικό πλαίσιο, αλλά έχετε πάντα υπόψη πως το αντικείμενο του πόθου σας χρειάζεται χώρο για να αναπνεύσει. Στα επαγγελματικά σας, ο Δίας φέρνει ορισμένες πρωτόγνωρες δυσκολίες, που όμως μπορούν να δώσουν την αφορμή για την εξέλιξη που περιμένετε εδώ και καιρό. Μην πείτε όχι σε μια πρόταση που υπερβαίνει τα δεδομένα και τα στατιστικά σας.

Αιγόκερως

Κάποιες ιστορίες, καλώς ή κακώς, δεν τελειώνουν όταν το επιλέξουμε εμείς, Αιγόκεροι. Είναι μάταιο να πολεμάτε μια κατάσταση που διαμορφώθηκε χωρίς να σας ρωτήσει και ξεπερνάει κατά πολύ τις δυνάμεις σας. Ξέρουμε όλοι ότι μπορείτε να γίνετε τρομερά control freaks, αλλά αυτήν τη φορά το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να αφεθείτε στην τύχη και να γίνετε θεατές των πραγμάτων - μπορεί και να το απολαύσετε. Η Αφροδίτη σας φέρνει πιο κοντά στο ενδεχόμενο της δέσμευσης και της μονιμότητας σε ό,τι αφορά τα ερωτικά σας, γεγονός που θα αλλάξει κατά πολύ τη διάθεσή σας αλλά και τον τρόπο που αντιμετωπίζετε τους ανθρώπους. Η αρχή μπορεί να είναι δύσκολη, αλλά η πειθαρχία και η επιμονή σας θα σας δικαιώσουν στην πορεία. Ένα επαγγελματικό δράμα θα προσπαθήσει να διασπάσει την προσοχή σας, αλλά μάλλον δεν θα τα καταφέρει.

Υδροχόος

Το σχέδιό σας βαίνει κατ’ ευχήν μέχρι στιγμής, αλλά είναι χαζό να περιμένετε εκπληκτικά αποτελέσματα από τώρα. Το πρόσωπο που σας απασχολεί αρχίζει να ανταποκρίνεται και να σας επιστρέφει αρκετά απ’ όσα έχετε επενδύσει πάνω του. Μην κάνετε το λάθος, όμως, να επισπεύσετε την όλη διαδικασία προσέγγισης και εξοικείωσης, γιατί το πιθανότερο είναι να το τρομάξετε. Ο Πλούτωνας παγώνει κάποια από τα επαγγελματικά σας πλάνα, γεγονός που θα σας «ρίξει» αρκετά από ψυχολογικής άποψης. Δεν υπάρχει, ωστόσο, λόγος ανησυχίας, δεδομένου ότι ο κοινωνικός σας κύκλος λειτουργεί υπέρ σας αυτές τις μέρες. Η συγκυρία σάς φέρνει πιο κοντά σε άτομα που για διάφορους λόγους είχαν απομακρυνθεί και σας δίνει αρκετούς λόγους να επαναπροσδιορίσετε τις σχέσεις σας μαζί τους. Προσοχή στις πληροφορίες που μοιράζεστε με ξένους. Μην αποκαλύπτετε περισσότερα απ’ όσα σας συμφέρει να ξέρουν για ‘σας.

Ιχθύς

Η οικογένεια βρίσκεται στο επίκεντρο αυτή την εβδομάδα, και όχι πάντα υπό τις καλύτερες συνθήκες. Έχει έρθει η ώρα να ξεκαθαρίσετε κάποιες από τις σχέσεις σας στο πλαίσιό της, χωρίς να κάνετε τα στραβά μάτια απέναντι σε εξόφθαλμα προβλήματα που σας ταλανίζουν εδώ και καιρό. Οι παρεμβάσεις τρίτων είναι ένα πολύ πιθανό σενάριο τώρα, αλλά καλά θα κάνετε να μην τις αφήσετε να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο σε αυτήν τη φάση. Μόνο οι άμεσα ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να ‘χουν λόγο στην επίλυση μιας προβληματικής οικογενειακής κατάστασης. Σε ό,τι αφορά τα ερωτικά σας, τα έντονα και αμοιβαία συναισθήματα καταφέρνουν να αντισταθμίσουν το έλλειμμα που υπάρχει σε επίπεδο επικοινωνίας. Το πάθος όμως δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση πανάκεια, Ιχθύες. Κάντε ό,τι μπορείτε για να υπερβείτε τον εγωισμό σας και να ανακτήσετε την οικειότητα που χάθηκε.

+ το καθημερινό STARFAX

0

ΤΟ ΝΕΟ LIFO APP

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ