Starfax - Οι προβλέψεις της εβδομάδας

Starfax - Οι προβλέψεις της εβδομάδας Facebook Twitter
0

Κριός

Η άρνηση μπορεί να βοηθάει για λίγο, αλλά δεν είναι καλή φίλη, Κριοί μου. Μην κάνετε σαν να μην υπάρχει το ερωτικό σας δράμα για να το ξεπεράσετε, γιατί και αυτό θα συνεχίσει να υπάρχει και εσείς θα συνεχίσετε να υποφέρετε από αυτό. Αντιμετωπίστε την ήττα σας κατάματα, αυτοσαρκαστείτε και θα δείτε ότι σταδιακά θα σας πονάει όλο και λιγότερο. Η Αφροδίτη ευνοεί την ερωτική σας αναγέννηση, προσφέροντάς σας αρκετές (όχι απαραίτητα ικανοποιητικές ποιοτικά) ευκαιρίες για ξεγνοιασιά. Μην το πολυσκεφτείτε, διασκεδάστε για λίγο χωρίς δεσμεύσεις και η μαυρίλα θα σπάσει.

Αυτές τις μέρες οι Υδροχόοι και οι Σκορπιοί θα σας φανούν μάλλον ανυπόφοροι, αλλά δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να τους το δείξετε. Ανεχτείτε τα καπρίτσια τους στον βαθμό που δεν είναι θανατηφόρα και βρείτε μια αποτελεσματική τακτική για να αποφεύγετε τις συχνές υστερίες τους.

 

Ταύρος

Μην είστε τόσο εύπιστοι, Ταύροι. Η προσπάθεια ενός συγκεκριμένου προσώπου να σας δαμάσει και να σας φέρει στα νερά του είναι κολακευτική (γιατί, απ’ ό,τι φαίνεται, σας αγαπάει), αλλά όταν συνοδεύεται από ψέματα και αλλοιώσεις είναι εντελώς αθέμιτη. Δείξτε στον κόσμο ότι έχετε ακόμη τα λογικά σας και ότι η παραπλάνηση δεν πιάνει σε σας. Η ζωή στο μεταξύ κάνει κύκλους και ο Κρόνος σας βοηθάει να το συνειδητοποιήσετε.

Αυτοί που σας απέρριψαν παλιά γυρνούν πίσω με σκυμμένο κεφάλι και οι ισορροπίες του παιχνιδιού αλλάζουν άρδην. Το ερώτημα, όμως, είναι: ενδιαφέρεστε ακόμα ή το παρελθόν σάς αφήνει παγερά αδιάφορους; Οι πλανήτες σας ευτυχώς δεν θα σας αφήσουν στη σύγχυση - τα συμπεράσματα θα βγουν εύκολα και σωστά. Η αποκατάσταση της σχέσης σας με ένα φιλικό πρόσωπο δεν είναι πια μακρινό όνειρο, μια και οι συνθήκες ωρίμασαν γρηγορότερα απ’ ό,τι προβλέψατε.

 

Δiδυμος

Δίδυμοι, δεν υπάρχει λόγος να λέτε ψέματα σ’ αυτούς που σας γέννησαν! Δεν εννοώ φυσικά τους γονείς σας, αλλά τους ανθρώπους που μπορούν να σας διαβάσουν σαν ανοιχτό βιβλίο. Είναι μάταιο να προσπαθείτε να κρυφτείτε από μερικά πρόσωπα (ιδίως τους Σκορπιούς και τους Λέοντες) γιατί οι δεσμοί σας καταστρέφουν κάθε καμουφλάζ. Αυτές τις μέρες θα έρθετε αντιμέτωποι με ένα κύμα αλλαγών που η Αφροδίτη φέρνει στα ερωτικά σας και θα πρέπει να αποφασίσετε αν θα προσαρμοστείτε ή θα τις πολεμήσετε. Την ικανότητα να αφομοιωθείτε την έχετε, το μόνο που σας λείπει είναι η θέληση, η οποία θα προκύψει με άνεση, αν καταφέρετε να ξεκολλήσετε από το παρελθόν. Να θυμάστε πως εκείνοι που αποφάσισαν το τέλος μιας σχέσης δεν μπορούν να έχουν λόγο και για το υπόλοιπο της ζωής σας.

 

Καρκiνος

Η ατυχία στα επαγγελματικά (για την οποία αρκετά γκρινιάξατε μέχρι σήμερα) λαμβάνει πια τέλος. Μια νέα προοπτική ξετυλίγεται μπροστά σας και αν φερθείτε έξυπνα, θα μπορέσετε να την αξιοποιήσετε στο έπακρο. Ο Άρης σας κάνει ετοιμοπόλεμους γιατί, ας μην κρυβόμαστε πίσω απ’ το δάχτυλό μας, ο ανταγωνισμός είναι και θα είναι ιδιαίτερα έντονος. Εξελίξεις σας περιμένουν σε μια υπόθεση που ξεκίνησε ως αστείο και στην πορεία μεταμορφώθηκε σε μεγάλη παρεξήγηση.

Εσείς έχετε διάθεση να μιλήσετε και να εξηγήσετε, αλλά κάποιος άλλος δεν έχει πρόθεση ν’ ακούσει. Όπως και να ‘χει, εσείς οφείλετε να κάνετε την προσπάθειά σας και από κει και πέρα η έκβαση θα εξαρτηθεί από πολλούς παράγοντες. Δώστε στον έρωτα την ευκαιρία που χρειάζεται και θα δείτε ότι θα πάρει τα πάνω του. Δεν σας εγγυάται κανείς βέβαιο αποτέλεσμα, αλλά, ούτως ή άλλως, το ζητούμενο τώρα είναι η καλή εκκίνηση

 

Λέων

Μια σκέψη, καρφωμένη στο μυαλό σας επί βδομάδες, σίγουρα δεν μπορεί να είναι τυχαία, Λέοντες. Το ένστικτό σας προσπαθεί να σας πει κάτι κι εσείς κάθεστε και το χαζεύετε, σαν να βρίσκεστε στο σινεμά. Ξυπνήστε! Οι ευκαιρίες περνούν μπροστά απ’ τα μάτια σας, πράγμα καθόλου σύνηθες, αν σκεφτεί κανείς ότι ο Κρόνος σπανίως σας δείχνει τόσο καλές διαθέσεις, κι εσείς μένετε αδρανείς. Πηδήξτε στο πρώτο βαγόνι της αρεσκείας σας και μην καθυστερείτε άλλο. Δεν λέω, στα ερωτικά σάς περιμένουν αρκετές δοκιμασίες αυτή την εβδομάδα, αλλά κι αυτές μέρος του παιχνιδιού είναι, είτε βγείτε κερδισμένοι είτε όχι.

Προσέξτε ποιους εμπιστεύεστε αυτές τις μέρες, γιατί οι πιο όμορφες μούρες κρύβουν τις πιο ελεεινές διαθέσεις. Μην αφήσετε τις αδυναμίες σας να σας παρασύρουν, όσο ελκυστικό κι αν φαίνεται το παραστράτημά σας πριν ενδώσετε σ’ αυτό.

 

Παρθένος

Δεν υπάρχει λόγος να μυξοκλαίτε για μια απόφαση που εσείς πήρατε κι εκτελέσατε, Παρθένοι. Έχετε πίστη στον εαυτό σας, κάτι θα ξέρετε για να έχετε πράξει όπως πράξατε. Η Αφροδίτη σας βάζει σε αρκετούς πειρασμούς αυτή την εβδομάδα και τεστάρει κατά κάποιον τρόπο την αφοσίωσή σας σε ένα άτομο ή μια ιδέα. Άραγε, μάθατε απ’ τα λάθη του παρελθόντος ή θα πέσετε με τα μούτρα στον έκλυτο βίο άλλη μια φορά; Μια ευχάριστη έκπληξη σας περιμένει στις διαπροσωπικές σας σχέσεις - μάλλον βιαστήκατε να προδικάσετε μια αβέβαιη κατάσταση. Η φιλία που (έστω νοερά) αμφισβητήσατε τελικά είναι πιο δυνατή απ’ ό,τι νομίζατε και θα φανεί αντάξια των δύσκολων περιστάσεων. Οι Ιχθύες και οι Ταύροι σας ανοίγουν νέους δρόμους και είναι στο χέρι σας αν θα τους βαδίσετε μόνοι ή με παρέα. Μη σπεύσετε, πάντως, να απορρίψετε κάτι που δεν έχετε δοκιμάσει.

 

Ζυγός

Η υπομονή σας εξαντλείται, αγαπημένοι μου Ζυγοί, και καθετί γύρω σας τείνει να σας θυμίζει ότι τα περιθώρια στενεύουν. Αυτές οι μέρες είναι μέρες μεγάλων αποφάσεων που δεν μπορούν να παρθούν ελαφρά τη καρδία. Σκεφτείτε τι έχετε να χάσετε αλλά και τι έχετε να κερδίσετε πριν ραγίσετε καρδιές και συνειδήσεις, δικές σας ή άλλων. Σ’ αυτήν τη διαδικασία θα σας βοηθήσει, δίχως αμφιβολία, η Αφροδίτη, που από τη θέση της εντείνει

τη διαίσθησή σας και καθιστά ορατές όλες εκείνες τις λεπτομέρειες που υπό άλλες συνθήκες θα σας ξέφευγαν. Στα επαγγελματικά θα χρειαστεί να δείξετε πυγμή, ακόμη κι αν η σιγουριά σας δεν είναι στα υψηλότερα επίπεδα. Η εξέλιξή σας εξαρτάται από την εικόνα που έχουν οι άλλοι για σας και πάνω σ’ αυτό τον άξονα πρέπει να δουλέψετε. Θετικές οι εξελίξεις στα οικονομικά.

 

Σκορπιός

Αυτή η εβδομάδα χαρακτηρίζεται από εκρηκτικότητα, που πηγάζει κυρίως από τον καταπιεσμένο σας θυμό. Ο Άρης βγάζει στην επιφάνεια όλα εκείνα τα συναισθήματα που καταπνίγατε καιρό και οι απώλειες θα είναι πολλές και μεγάλες. Από την άλλη, όμως, αυτό είναι ένα ξεσκαρτάρισμα που χρειαζόσασταν ήδη από το καλοκαίρι και που επιτέλους βρίσκετε το κουράγιο να πραγματοποιήσετε. Στα ερωτικά, φαίνεται πως η πλευρά που σας ενδιαφέρει έχει καταλάβει τις προθέσεις σας και από 'δώ και πέρα κάθε της ενέργεια μετράει περισσότερο από πριν. Σ’ αυτό το πλαίσιο, θα πρέπει να αποδεχτείτε και το ενδεχόμενο της απόρριψης. Εσείς πάντως κάνατε ό, τι ήταν να κάνετε. Ελέγξτε συρτάρια και τσάντες για παραπεταμένους λογαριασμούς γιατί μια υποχρέωση γραφειοκρατικού τύπου είναι πολύ πιθανό να σας διαφεύγει. Δεν σας συμφέρει να αφήσετε άλλο ένα πράγμα σε εκκρεμότητα αυτή την εβδομάδα.

Τοξότης

Όλα δείχνουν πως ήρθε η ώρα να ρίξετε μαύρη πέτρα πίσω σας, Τοξότες, και ξέρετε κάτι; Ίσως, τελικά, να έχουν δίκιο. Αυτό που μας δένει με το παρελθόν είναι οι αναμνήσεις και με το τώρα οι άνθρωποι. Όταν οι αναμνήσεις δεν είναι οι καλύτερες και οι άνθρωποι μάς απογοητεύουν, μάλλον πρέπει να ψάξουμε για νέο υλικό. Δόξα τω Θεώ, η γη είναι γεμάτη. Η Αφροδίτη βοηθάει τις νέες εκκινήσεις και σας δίνει τα συναισθηματικά εφόδια που χρειάζεστε για να γυρίσετε σελίδα. Κρατήστε στο πίσω μέρος του μυαλού σας πως οι αριθμοί θα παίξουν καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη των πραγμάτων τις ημέρες αυτές - στη θέση σας, λοιπόν, δεν θα τους υποτιμούσα. Μια εκκρεμότητα εντελώς τεχνικού χαρακτήρα μπορεί να λυθεί ανώδυνα χάρη στη βοήθεια ενός αμφιλεγόμενου προσώπου. Αυτήν τη φορά, κατ’ εξαίρεση, πρέπει να το εμπιστευτείτε.

 

Αιγόκερως

Τα δίχτυα του έρωτα έχουν αρχίσει να σας τυλίγουν για τα καλά, Αιγόκεροι, και όσο πιο γρήγορα το αποδεχτείτε, τόσο πιο εύκολα θα διαχειριστείτε όλα όσα έρχονται. Δεν επιλέγουμε ποιον ερωτευόμαστε κι αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να ξεκαθαρίσετε σ’ εκείνους (θα είναι πολλοί) που θα επιχειρήσουν να σας λογικέψουν και να σας βγάλουν απ’ τον δρόμο σας. Μερικοί θα το κάνουν για το καλό σας, πάντως. Ο Άρης σας εξοπλίζει με την επιθετικότητα που δυστυχώς είναι απαραίτητη αυτό τον καιρό, συνεπώς τα προβλήματα που αντιμετωπίζατε στη δουλειά θα διευθετηθούν με απότομο, πλην όμως αποτελεσματικό τρόπο.

Οι Ιχθύες πέφτουν στα πόδια σας αυτή την εβδομάδα (φανταστείτε πόσο σας έχουν ανάγκη) και καλά θα κάνετε να μην τους αγνοήσετε. Δώστε τη βοήθειά σας στον βαθμό που η καλοσύνη δεν θα σας κάνει να φανείτε ανόητοι.

 

Υδροχόος

Περνάτε μια πολύ δημιουργική περίοδο, Υδροχόοι, ακόμα κι αν εσείς δεν μπορείτε ακόμη να το διακρίνετε. Οι αλλαγές, άλλωστε, όταν είναι μεγάλες, γίνονται πρώτα εσωτερικά και μετά εκδηλώνονται. Η αλλαγή νοοτροπίας (στην οποία συμβάλλουν με τον τρόπο τους ο Ερμής και ο Πλούτωνας) θα σας οδηγήσει σε έναν εντελώς διαφορετικό τρόπο θεώρησης των πραγμάτων, κυρίως στον ερωτικό τομέα. Η πολιορκία από και προς εσάς αυξάνεται (πράγμα που λίγο-πολύ αναμένατε κι εσείς οι ίδιοι), αλλά το σημαντικό είναι πως το ενδεχόμενο της απόρριψης δεν σας πλήττει πλέον όσο παλιότερα. Η ζωή είναι πολύ μικρή για να αφορά το ίδιο δράμα κάθε φορά και τώρα το καταλαβαίνετε. Διευθετήστε ένα φλέγον οικογενειακό ζήτημα πριν επεκταθεί και εκτός πλαισίου οικογένειας, παίζοντας, εφόσον μπορείτε, τον ρόλο του ειρηνοποιού. Μικρό το κόστος μπροστά στο αντικειμενικά μεγάλο όφελος.

 

Ιχθύς

Νέο πρόσωπο στη ζωή σας αυτές τις μέρες, που κουβαλάει μαζί του ένα κάρο υποσχέσεις και προοπτικές. Είναι λίγες οι φορές που ένα άτομο μπορεί να διαδραματίσει εξίσου μεγάλο ρόλο στην ερωτική και στην ευρύτερη κοινωνική μας ζωή, γι’ αυτό καλά θα κάνετε να μην παρατήσετε τη νέα αυτή ευκαιρία στην πρώτη δυσκολία. Ο ιδανικός συνδυασμός που ψάχνατε τόσο καιρό μπορεί αυτήν τη στιγμή να βρίσκεται μπροστά στα μάτια σας. Στα επαγγελματικά, οι απαιτήσεις των προϊστάμενών σας αυξάνονται και σας προκαλούν μια κάποια νευρικότητα, αλλά η εξέλιξη αυτή είναι ενδεικτική της δυναμικής και της προόδου σας. Ο Ήλιος σας βοηθάει να εκτιμήσετε τα προσόντα σας και να «πουλήσετε» τον εαυτό σας έξυπνα, όχι μόνο στο πεδίο των επαγγελματικών αλλά και στις δημόσιες σχέσεις σας. Μεγάλη προσοχή στα οικονομικά – οι παγίδες κρύβονται εκεί που δεν τις περιμένετε.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ