ΒΑΣΕΙΣ 2024

Ομάδα Soyuz Dance Company – Όλγα Σπυράκη & Έλενα Παπαδοπούλου (χορός/performance)

Ομάδα Soyuz Dance Company – Όλγα Σπυράκη & Έλενα Παπαδοπούλου (χορός/performance) Facebook Twitter
0

Η Όλγα Σπυράκη (χορογράφος) είναι απόφοιτος του BA Dance in performance - Roehampton University (με υποτροφία από το Πανεπιστημίου της επαγγελματικής σχολής χορού Ραλλού Μάνου, της Δραματικής Σχολής Γ. Θεοδοσιάδη.  Παρακολούθησε  το  προπαρασκευαστικό  έτος  μαθημάτων  της  Κρατικής  Σχολής Ορχηστρικής   Τέχνης (ΚΣΟΤ) το 2005-2006. Έχει συνεργαστεί ως performer με τον Μιχαήλ Μαρμαρινό, την Πειραματική Σκηνή Εθνικού Θεάτρου και την Ευγενία Τζιρτζιλάκη, το θίασο Στοά, το Φεστιβάλ Αθηνών, την Yelp Dance Company, την Theatre en Corps Dance Company, την NAUD dance company, τον Nigel Charnocκ, και ως χορογράφος στο θέατρο   με τη Square Theater Company. Τον Σεπτέμβριο του 2010, επιλέχθηκε και συμμετείχε ως χορεύτρια, στο DV8 company   Research   workshop   “Connecting   Meaning   to   Movement”,   led   by   Loyd   Newson. Είναι συν-δημιουργός της ομάδας  “Co|-o3” (Soyuz -Σογιούζ/ ένωση), με συμμετοχή στο Φεστιβάλ Σωματείου Ελλήνων Χορογράφων, 2010,2011, 2012. Το 2012 ξεκίνησε συνεργασία ως χορογράφος και συν-σκηνοθέτης με την ομάδα θεάτρου  Circle Team,  με π ρ ώ τ η   επιλογή  της  ομάδας, το Παιχνίδι  της  σφαγής  του  Ιονέσκο (θέατρο Ολβιο,  2012,  θέατρο Αλκμήνη 2013).

Η Έλενα Παπαδοπούλου (χορεύτρια) είναι απόφοιτος της ανωτέρας επαγγελματικής σχολής Μοριανοβα-Τραστα και του Power Pilates N.Y.  Ένα χρόνο μετά παρακολούθησε μαθήματα χορού στο Παρίσι. Χορεύει επαγγελματικά από το 2000 έως και σήμερα στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Έχει συνεργαστεί με την Ε.Λ.Σ. σε δυο παράγωγες (Ηρωδειο-ΔΗΠΘΕ Βέροιας), Λάμπρος Λάμπρου dance company (Κυπρο,Σερβια), Noone Svallholm dance company (Δανία, Βηρυτό), Οssana dance company και έχει αποτελέσει μόνιμο μέλος επί 9 χρόνια στο Αέναων Χοροθέατρο του Daniel Lommel. Διδάσκει κλασικό μπαλέτο στην επαγγελματική σχόλη Μοριάνοβα-Τράστα και pilates (Alma Studio).

Ομάδα Soyuz Dance Company – Όλγα Σπυράκη & Έλενα Παπαδοπούλου (χορός/performance) Facebook Twitter
0

ΒΑΣΕΙΣ 2024

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ