Όλη η street art του πλανήτη βρίσκεται στο Google Street Art Project

Όλη η street art του πλανήτη βρίσκεται στο Google Street Art Project Facebook Twitter
0
Όλη η street art του πλανήτη βρίσκεται στο Google Street Art Project Facebook Twitter

Εάν σου αρέσει η street art, σε κάθε της έκφανση (murals, graffiti, tagging) τότε πρέπει επειγόντως να δεις το Google Art Project = Street Art!

Πρόκειται για μια interactive γκαλερί, εν εξελίξει, που συγκεντρώνει έργα γνωστών και όχι μόνο καλλιτεχνών της Street Art από ολόκληρο τον κόσμο που δεν μένει στην απλή έκθεση έργων, αλλά εμβαθύνει στην τέχνη, αντιμετωπίζοντάς την ως ένα αυθεντικό μέσο καλλιτεχνικής έκφρασης, παρουσιάζοντας προφίλ και συνεντεύξεις με πρωταγωνιστές του Graffiti από κάθε γωνιά της Γης.

Όλη η street art του πλανήτη βρίσκεται στο Google Street Art Project Facebook Twitter

Παράλληλα, στις σελίδες του Google Street Art, μπορεί να δει κανείς εύκολα με μία γρήγορη σύνδεση OTE VDSL τα πάνω από 5.000 έργα, που ανανεώνονται συνεχώς, στο φυσικό τους περιβάλλον, μέσω χρήσης του εργαλείου Google Street View, αφού σκοπός του Project είναι να διατηρήσει έργα καλλιτεχνών του δρόμου ακόμα και όταν επιχρωματιστούν ή καταστραφούν από άλλους γκραφιτάδες, πηγαίνοντας κόντρα στην εφήμερη φύση της Street Art.

Όλη η street art του πλανήτη βρίσκεται στο Google Street Art Project Facebook Twitter

Το Street Art Project της Google, σε βάζει πραγματικά στον κόσμο του graffiti αποκαλύπτοντας τα στάδια της δημιουργίας ενός mural, φεστιβάλ δημιουργίας, διάφορες 'σχολές' και τεχνοτροπίες αλλά και 'behind the scenes' στιγμιότυπο, αποθεώνοντας μια μορφή τέχνης που κερδίζει ολοένα και περισσότερους fans και δεν πολυέχει πια σχέση με την underground φύση της, όταν γεννήθηκε στις μεγαλουπόλεις των 60s και 70s.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ