10 πορτρέτα γυναικών με αφορμή την Ημέρα της Μητέρας από τον φωτογράφο του ΤIME, Muhammed Muheisen.

 

Οι ανέστιες μάνες του Αφγανιστάν
Η 89 ετών και μητέρα πέντε παιδιών Samar Gul. Εγκατέλειψε το Αφγανιστάν όταν ξέσπασε ο πόλεμος πριν από 19 χρόνια. " Κάθε μέρα περιμένω να γυρίσουν τα παιδιά μου από τις δουλειές τους. Φοβάμαι μην τα απελάσουν και δεν τα ξαναδώ. Ο μόνος που έχει μείνει πίσω είναι ο γιος μου ο Youssef. Απλά ελπίζω να τον δω πριν πεθάνω."

 

Οι ανέστιες μάνες του Αφγανιστάν
Η 26 ετών και μητέρα τεσσάρων παιδιών Wahida Nourallah. Έφυγε από το Αφγανιστάν πριν 5 χρόνια. Εδώ φωτογραφίζεται αγκαλιά με τον δύο ετών γιο της Atauallah στην καλύβα τους στο Ισλαμαμπάντ. " Το μόνο που θέλω είναι να δω τα παιδιά μου να μεγαλώνουν, να πάνε σχολείο και να είμαι υπερήφανη για αυτά."

 

Οι ανέστιες μάνες του Αφγανιστάν
Η 30 ετών και μητέρα δύο παιδιών Yasmina Yawaz. Έφυγε μαζί με τον άντρα και τα παιδιά της πριν δύο χρόνια από το Τζαλαλαμπάντ όταν σκοτώθηκε ο αδελφός της.Στο Πακιστάν μπορώ να βρω φαγητό για τα παιδιά μου και να τους παρέχω κάποια ασφάλεια. Ελπίζω απλά να τους εξασφαλίσω ένα καλύτερο μέλλον."

 

Οι ανέστιες μάνες του Αφγανιστάν
H 86 ετών και μητέρα εννέα παιδιών Kalman Abdulwahab.Έφυγε πριν 35 χρόνια από το Αφγανιστάν όταν ξεκίνησε ο Σοβιετικός πόλεμος. " Κάθε φορά που κάποιο από τα παιδιά μου επισκέπτεται το Αφγανιστάν προσεύχομαι στο Θεό να γυρίσει πίσω ζωντανό."

 

Οι ανέστιες μάνες του Αφγανιστάν
Η 20 ετών και μητέρα ενός παιδιού Fareeda Abdulgafour. Έφυγε από το Τζαλαλαμπάντ πριν εννέα χρόνια. Είναι χήρα και μεγαλώνει μόνη το γιο της. " Όλη μου η ζωή είναι ο γιος μου και θα την περάσω μεγαλώνοντάς τον όσο καλύτερα μπορώ."

 

Οι ανέστιες μάνες του Αφγανιστάν
Η 37 ετών και μητέρα επτά παιδιών Aziza Nazar. Εδώ φωτογραφίζεται στη καλύβα ενός γείτονα με την τριών ετών κόρη της Lal Mina. Ήρθε στο Ισλαμαμπάντ από την Καμπούλ πριν 15 χρόνια ." Όταν ξέσπασε ο πόλεμος μόνο οι πλούσιοι μπορούσαν να επιβιώσουν. Φύγαμε για να επιζήσουμε. Αυτό που έζησα εγώ είναι αυτό που δεν θέλω να ζήσουν τα παιδιά μου."

 

Οι ανέστιες μάνες του Αφγανιστάν
Η 42 ετών και μητέρα τεσσάρων παιδιών Belquis Elias. Έφυγε από το Khairabad πριν 19 χρόνια και από τότε ζει σαν πρόσφυγας στο Πακιστάν. " Έχω δύο γιους με οικογένειες πίσω στο Πακιστάν και πάντα θα ζω με την αγωνία τους."

 

Οι ανέστιες μάνες του Αφγανιστάν
Η 40 ετών και μητέρα τριών παιδιών Gul Shireen Abdul. Εδώ φωτογραφίζεται στην καλύβα της στο Ισλαμαμπάντ κρατώντας στην αγκαλιά της την 40 ημερών Zamina." Πάνε 15 χρόνια που φύγαμε και αφήσαμε τους φίλους και τους συγγενείς μας πίσω, αλλά εδώ θέλω να ζήσω. Εδώ ξέρω πως τα παιδιά μου είναι πιο ασφαλή."

 

Οι ανέστιες μάνες του Αφγανιστάν
Η 45 ετών και μητέρα επτά παιδιών Torbakey Haidar. Έφτασε στο Πακιστάν πριν από έξι χρόνια και τώρα ζει με την οικογένειά της στο Ισλαμαμπάντ. " Αν και στο Πακιστάν δεν έχουμε σεβασμό σαν πρόσφυγες, εδώ θέλω να μεγαλώσω τα παιδιά μου. Εδώ νιώθω πως έχουν ασφάλεια."

 

Οι ανέστιες μάνες του Αφγανιστάν
Η 26 ετών και μητέρα τριών παιδιών Basmeenah Hassan. Φωτογραφήθηκε στην κουζίνα της καλύβας της στο Ισλαμαμπάντ μαζί με την τριών μηνών Zara. "Φύγαμε από το Πακιστάν για να μπορέσω να δω τα παιδιά μου να μεγαλώνουν."