Από σήμερα, δύο από τους μεγαλύτερους και δημοφιλέστερους στο κοινό, σταρ του πλανήτη, ενώνουν τις δυνάμεις τους σε μία κωμωδία που θα σας ΣΚΑΝΔΑΛΗ-σει!

 

Ο «καυτός» από το Deadpool, Ράιαν Ρέινολντς, και ο αγαπημένος του κοινού, Σάμιουελ Τζάκσον, συνθέτουν το εκρηκτικό δίδυμο του «Ο Σωματοφύλακας του Εκτελεστή». Όταν ο ικανότερος σωματοφύλακας του κόσμου, αναγκάζεται να συμμαχήσει με τον άσπονδο εχθρό του και διαβόητο εκτελεστή, Ντάριους Κίνκεϊντ, προκύπτει ένα τρελό 24ωρο γεμάτο καταδιώξεις, πυροβολισμούς και πολύ γέλιο.

 

«Ο Σωματοφύλακας του Εκτελεστή»


Φυσικά, η χημεία μεταξύ των δύο πρωταγωνιστών είναι το μεγάλο «ατού» της ταινίας, με τα αστεία να διαδέχονται το ένα το άλλο. Για την μοναδική εμπειρία των γυρισμάτων, μίλησε ο Σάμιουελ Τζάκσον σε αποκλειστική συνέντευξη:

 

—Πως προετοιμάζεσαι για έναν χαρακτήρα όπως ο Ντάριους Κίνκεϊντ, και ποια είναι τα κίνητρά του για όλα αυτά που κάνει στην ταινία;
Τα σωματικά χαρακτηριστικά είναι πολύ σημαντικά για εμένα, να εμφανιστώ με αυτά τα τατουάζ με τα κοράκια. Αυτό το στοιχείο δεν υπήρχε στην ταινία, μέχρι που μία μέρα πήγα στο γύρισμα με τα κοράκια, και με ρώτησαν γιατί, και εγώ τους απάντησα πως συμβολίζουν όλους αυτούς που έχω σκοτώσει. Η ιδέα είναι πως κάθε έναν που δολοφονώ, κάνω τατουάζ ένα κοράκι. Οπότε, είχα έτοιμη την σωματική προσέγγιση, και μετά ακολούθησε η «δε με νοιάζει τίποτα» νοοτροπία του Ντάριους, που είναι απόλυτα αντίθετη με αυτή του χαρακτήρα του Ράιαν (σ.σ. Ρέινολντς).

 

Στο μεταξύ, όμως, βρίσκομαι στο αμάξι με αυτόν τον τύπο που προσπαθώ να σκοτώσω επί 18 χρόνια. Η μοναδική φορά που έχω βρεθεί κοντά του ή τον έχω δει, είναι μέσα από το σκόπευτρο του όπλου μου και, ξαφνικά, είμαστε μαζί. Αρχίζω λοιπόν να ανακαλύπτω ποιος πραγματικά είναι. Είναι αυτός ο κουλ και επαγγελματίας τύπος, ή αυτός ο ηλίθιος που πάντα πίστευα; Στη συνέχεια, μαθαίνω πως έχει χάσει μερίδα της φήμης του. Όταν το συνειδητοποιώ αυτό, σκέφτομαι, τώρα που συμπαθώ τον τύπο, πρέπει να τον βοηθήσω να ορθοποδήσει, να κερδίσει πίσω την κοπέλα του.

 

Άρα, ναι, είναι κάτι παραπάνω από απλά δύο τύπους που μισιούνται, μέσα σε ένα αμάξι.

 

«Ο Σωματοφύλακας του Εκτελεστή»

 

—Πως θα χαρακτήριζες τον Κίνκεϊντ σαν εκτελεστή, και πως αποφασίζει για το ποιες δουλειές θα αναλάβει και ποιες όχι;
Νομίζω πως εξαρτάται από το ποιον σκοτώνει και ποια είναι η επίδραση στην κοινωνία και, κατ' επέκταση, σε όλο τον κόσμο.

 

—Επειδή λες πως αυτοί που σκοτώνεις είναι κακοί άνθρωποι.
Άμα συλληφθούν από την αστυνομία, η αστυνομία δε θα τους σκοτώσει. Αλλά, κακοί άνθρωποι με πληρώνουν για να σκοτώσω κακούς ανθρώπους. Άρα, σκοτώνω ανθρώπους που είναι χειρότεροι από άλλους. Βασικά, αν δεν πούμε ή δεν κάνουμε τίποτα, είναι σαν να αφήνουμε τους κακούς να υπάρχουν. Οπότε, ποιοι είναι χειρότεροι, αυτοί ή εκείνοι που εκτελούν κακούς ανθρώπους; Εγώ απλά κάνω την εκτελεστική δουλειά.

 

—Όταν βρίσκεσαι σε κλειστό χώρο με κάποιον όπως ο Ράιαν, μαθαίνεις κάτι από αυτόν; Πως αλληλεπιδράτε;
Έχω δει τον Ράιαν σε πολλές ταινίες, έχουμε βρεθεί αρκετές φορές εκτός πλατό και νομίζω πως ξέρω ποιες είναι οι δυνατότητές του στο χιούμορ. Είναι εξαιρετικά ετοιμόλογος, βρίσκεται πάντα σε εγρήγορση.

 

—Ποιανού απόφαση ήταν το ποσοστό βρισιών που ξεστομίζεις στην ταινία; Κάθε φορά που έλεγες κάτι υβριστικό, με έπιαναν τα γέλια.
Δεν ξέρω αν ήθελαν μία ακατάλληλη ή κατάλληλη ταινία. Ξέρω πως αυτή η ταινία δεν προσπάθησε να περιορίσει πόσες φορές λέγαμε «fuck» και μας είπαν πως προχωράμε έτσι. Έτσι, εξελίχθηκε σε αυτόν τον τύπο. Πάντως, μου αρέσει πολύ η λέξη «motherfucker» (γέλια)!

 

«Ο Σωματοφύλακας του Εκτελεστή» Στους κινηματογράφους από την Odeon.

Δείτε το trailer: