Αφού έχετε απολαύσει την μεγάλη Λιβανέζα τραγουδίστρια Fairuz στο Ηρώδειο στις 7 Ιουλίου και έχετε εφοδιαστεί με μια γερή δόση έθνικ, μπορείτε να συνεχίσετε με τον ίδιο ρυθμό και στις 16 και 17 του ίδιου μήνα, παρακολουθώντας τους Esperanza Fernandez, Σαβίνα Γιαννάτου και Ali Reza Ghorbani σε μια διαφορετική εκδοχή του φλαμένκο (Fernandez) και του ελληνικού και ιρανικού τραγουδιού (Γιαννάτου και Ghorbani αντίστοιχα).

Την επόμενη μέρα (18/07) η Μελίνα Τανάγρη θα ερμηνεύσει γαλλικά τραγούδια κάθε ύφους.

Ο μουσικός παραδοσιακός πλούτος του Κουρδιστάν θα εμφανιστεί στο ελληνικό κοινό στις 19 Ιουλίου μέσα από τη φωνή της Αϋνούρ και την εξαμελή ορχήστρα της.

Εξ ανατολών καλλιτέχνης και για την επομένη (19/07), ο Αλί Άκμπαρ Μοραντί, για τον οποίο λένε πως «δε στάζει ιδρώτα αλλά μουσική», με όργανο το τρίχορδο ταμπούρ του προσπαθεί να εκφράσει την αγωνία του σύγχρονου ανθρώπου και ιδιαίτερα των Ιρανοκούρδων συμπατριωτών του.

Ζεϊμπέκικοι χοροί στις 19 από τον Μουαμμέρ Κετέντζογλου & τους Ζεϊμπέκηδες. Ο πρώτος, ακορντεονίστας από τη Σμύρνη που παρά την έλλειψη της όρασής του «είδε» καθαρά τους μουσικούς δρόμους της Μ. Ασίας, συναντάει τους Ζεϊμπέκηδες (Zeybek), οι οποίοι μεταφέρουν τον ήχο του ζεϊμπέκικου από τα βάθη της Ασίας μέχρι τα Βαλκάνια.

Τέλος, στις 22 Ιουλίου, με αφορμή τα 800 χρόνια από τη γέννηση του ποιητή και μύστη Τζελαλαντίν Ρουμί θα πραγματοποιηθεί μια συμβολική παράσταση αποτελούμενη από ποίηση, μουσική και μια τελετή από περιστρεφόμενους δερβίσηδες, που προσδίδει μια αίσθηση μυσταγωγίας στο όλο θέαμα.