Πραγματοποιήθηκε η πτήση ελικοπτέρου, το το οποίο τροφοδοτείται αποκλειστικά με ενέργεια που παράγει ο κυβερνήτης του κάνοντας πετάλι. Η πτήση διήρκεσε ένα λεπτό αλλά πρόκειται για ένα ανεπίσημο παγκόσμιο ρεκόρ.
Μια ομάδα 40 φοιτητών μηχανολογίας από το Πανεπιστήμιο του Μέριλαντ κατόρθωσε να κρατήσει το ελικόπτερο Gamera II στον αέρα για 50 δευτερόλεπτα, μια βελτίωση της τάξεως του 400% σε σχέση με τη διάρκεια 11,4 δευτερολέπτων που είχε πετύχει το 2011.
Το ελικόπτερο σχεδιάστηκε στο πλαίσιο διαγωνισμού της Αμερικανικής Εταιρίας Ελικοπτέρων, στο οποίο συμμετέχουν ιπτάμενα σκάφη που αντλούν ενέργεια αποκλειστικά από τον άνθρωπο. Στην ιστορία του διαγωνισμού, ο οποίος πραγματοποιείται εδώ και 32 χρόνια, ούτε ένα ελικόπτερο δεν έχει μείνει για πάνω από ένα λεπτό στον αέρα, σε ύψος τουλάχιστον τριών μέτρων από το έδαφος και σε έκταση 10 τετραγωνικών μέτρων.
Το σκάφος κατασκευάστηκε από ανθρακονήματα, πλαστικό mylar, ξύλο μπάλσα και αφρολέξ, ενώ ζυγίζει μόλις 32 κιλά. Παρόλο το μικρό σχετικά βάρος του, το Gamera II δεν έφθασε στα 3 μέτρα από το έδαφος, όπως υπαγορεύουν οι κανονισμοί του διαγωνισμού.
Το ελικόπτερο ωστόσο είναι πολύ πιθανό να κερδίσει καθώς ο διαγωνισμός είναι αορίστου χρόνου, οπότε το ελικόπτερο που αυτή τη στιγμή επισκευάζεται, θα μπορούσε να διεκδικήσει εκ νέου το βραβείο.
Διάφορα /
Ελικόπτερο που πετά με ανθρώπινη ενέργεια
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ
Κύθνος: Ο δήμος χορηγεί μηνιαίο επίδομα 1.000 ευρώ σε όποιον παιδίατρο εργαστεί στο νησί
Γιατρός του Harvard εξηγεί τον «κανόνα 5+5+5» για να επιλέγουμε τα πιο υγιεινά δημητριακά
Απεργία για τα Τέμπη: Η χώρα στους δρόμους - Μαζικές κινητοποιήσεις το Σάββατο σε όλη την Ελλάδα
Δυστύχημα στο Ελευθέριος Βενιζέλος: Νεκρή 67χρονη που έπεσε από μικρό ύψος
Τέμπη: Τι ώρα ξεκινούν αύριο τα συλλαλητήρια
σχόλια