Έκθεση Ιδανική Ανακαίνιση: Ιδέες και Οικονομικές Λύσεις για την Ανανέωση Χώρων

Έκθεση Ιδανική Ανακαίνιση: Ιδέες και Οικονομικές Λύσεις για την Ανανέωση Χώρων Facebook Twitter
0

Ο Οργανισμός Design Lab και η διοργανώτρια εταιρεία Demand ΜΕΠΕ, διοργανώνουν έκθεση με τίτλο: «ΙΔΑΝΙΚΗ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ» και διευκρινιστικό υπότιτλο «Ιδέες και Οικονομικές Λύσεις για την Ανανέωση Χώρων» στοχεύοντας στο να καταδειχθεί ότι η οικονομία προκύπτει από την καινοτομία στην ιδέα και την χρήση υλικών και τεχνολογιών, και όχι από την υποβάθμιση της ποιότητας.

Η Έκθεση «ΙΔΑΝΙΚΗ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ», δημιουργήθηκε κατόπιν επισταμένης μελέτης και παρατήρησης που κατέληξαν σε δυο συμπεράσματα:

1. Η οικονομική κρίση, εκτός των άλλων, δημιούργησε νέες ανάγκες. Μια από αυτές είναι το cocooning effect (το να προτιμά δηλαδή κανείς να μένει σπίτι του), το οποίο φαίνεται πως αποτελεί την πιο «προχωρημένη» τάση της εποχής.
2. Ωστόσο, ακόμη κι αν ο καταναλωτής θα πειθόταν για την ανάγκη να «φρεσκάρει» τον χώρο που διαβιώνει καθημερινά, παραμένει το κρίσιμο ζήτημα, που σχετίζεται με τις (περιορισμένες) οικονομικές του δυνατότητες.

Στα δυο παραπάνω ζητήματα παρέχει πειστικές απαντήσεις η Έκθεση «ΙΔΑΝΙΚΗ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ», η οποία πρόκειται να παρουσιάσει:
• Τουλάχιστον 20 προτάσεις Οικονομικής Ανακαίνισης/ Ανανέωσης Χώρων από ειδικούς επαγγελματίες (αρχιτέκτονες/ διακοσμητές/ κατασκευαστές) που επιλέχθηκαν έπειτα από διαγωνισμό που διενεργήθηκε με το σχετικό θέμα, και οι οποίες καλύπτουν μια μεγάλη γκάμα επιλογών (από «φρεσκάρισμα» δωματίου μέχρι ολική ανακαίνιση οικίας).
• Επιλεγμένες εταιρείες με υλικά (δάπεδα, επενδύσεις τοίχων, επικαλύψεις επιφανειών, οροφές, φωτισμό, ταπετσαρίες, υφάσματα κοκ) τα οποία συμβάλλουν σε μια οικονομική ανακαίνιση ή ανανέωση.
• Επιλεγμένες εταιρείες με έπιπλα, είδη μπάνιου, κουζίνας κοκ, τα οποία επίσης μπορούν να δώσουν λύσεις για να ανακαινίσει ή να ανανεώσει κανείς τον χώρο του οικονομικά.

Η Έκθεση «ΙΔΑΝΙΚΗ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ» αποτελεί βασικό τμήμα του κύκλου εκδηλώσεων και φεστιβάλ υπό τον γενικό τίτλο «ΙΔΕΕΣ ΚΑΙ ΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΣΤΗ ΠΟΛΗ», κατά τη διάρκεια του οποίου η Demand ΜΕΠΕ ασχολείται με ζητήματα που απασχολούν τον σύγχρονο πολίτη και παρουσιάζει ιδέες και προτάσεις για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής.

Ωράριο λειτουργίας:
Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013 16.00-22.00
Σάββατο 9 Μαρτίου 2013 11.00-22.00
Κυριακή 10 Μαρτίου 2013 11.00-22.00

Προαύλιο αίθουσας - Μηχανουργείο (Δ12), Κτίριο Δ12 (Δ12)

Πληροφορίες: 210 9408714
http://www.designlabshow.gr

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ