Διημερίδα του Κέντρου Ημέρας για ψυχολογική υποστήριξη ασθενών με καρκίνο

Διημερίδα του Κέντρου Ημέρας για ψυχολογική υποστήριξη ασθενών με καρκίνο Facebook Twitter
0

Το Κέντρο Ημέρας για Ψυχολογική Υποστήριξη Ασθενών με Καρκίνο της Εταιρίας Κοινωνικής Ψυχιατρικής & Ψυχικής Υγείας, σε συνεργασία με το Δήμο Κορυδαλλού, σας προσκαλούν στη διημερίδα «Διατήρηση της Ποιότητας Ζωής: Τέχνη και Ψυχική Υγεία», που διοργανώνεται στο πλαίσιο του Προγράμματος Ευαισθητοποίησης & Ενημέρωσης σε Θέματα Ψυχικής Υγείας στην Αττική (ΕΣΠΑ 2007-2013).

Η διημερίδα θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 11 Μαρτίου και την Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013 (Ώρες 17:30 – 20:45) στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Κορυδαλλού, Αίθουσα «Πλειάδες» (Γρ. Λαμπράκη & Καρυταίνης 4, Κορυδαλλός).

Γενικός σκοπός του Προγράμματος Ευαισθητοποίησης-Ενημέρωσης είναι η αλλαγή της στάσης της κοινότητας απέναντι στην ψυχική νόσο και η προώθηση της κοινωνικής αλληλεγγύης, η προαγωγή της ψυχικής υγείας του πληθυσμού, η πρόληψη των ψυχικών διαταραχών, καθώς και η ψυχοκοινωνική επανένταξη των ψυχικά ασθενών στο πλαίσιο της ολοκλήρωσης της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης που επιτελείται στη χώρα.

Ειδικός στόχος της διημερίδας είναι η ενημέρωση-ευαισθητοποίηση επαγγελματιών ψυχικής υγείας, εκπαιδευτικών, γονέων και της κοινότητας γενικότερα για την προαγωγή της ψυχικής υγείας μέσω τέχνης και πιο συγκεκριμένα μέσω της χοροκινητικής θεραπείας και του ψυχοδράματος. Θα περιλαμβάνει εισηγήσεις και βιωματικά δρώμενα από ειδικούς της ψυχικής υγείας (χοροθεραπεύτρια και ψυχολόγο εκπαιδευμένη στο ομαδικο-αναλυτικό ψυχόδραμα). Θα ακολουθήσει συζήτηση και θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης στους συμμετέχοντες.

Πληροφορίες στο τηλέφωνο: 210 92 14 816 και 210 4954814

Περισσότερες πληροφορίες για την Εταιρία Κοινωνικής Ψυχιατρικής και Ψυχικής Υγείας θα βρείτε στην ιστοσελίδα www.ekpse.gr

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ