Τρέξιμο και ενδορφίνες

Τρέξιμο και ενδορφίνες Facebook Twitter
3


Δεν έχω ιδέα αν το περίφημο «runner's high» υφίσταται ως κάτι ρεαλιστικό και επιστημονικά τεκμηριωμένο, αυτό που ξέρω σίγουρα είναι ότι κάθε φορά που επιστρέφω από μια προπόνηση του Nike+ Run Club, μια ανεξήγητη αίσθηση ευφορίας με συνοδεύει μέχρι το πλατύσκαλο του σπιτιού μου. Εξ ου και χθες, τρέχοντας για δεύτερη φορά στο Nike+ Run Club, αποφάσισα να απευθυνθώ σε έναν εμπειρότερο δρομέα/προπονητή για να μάθω πως ακριβώς προκύπτει αυτή η αίσθηση, πόσο μάλλον σε κάποιον που μέχρι πρότινος είχε ανοίξει παρτίδες μόνο με τη ΙΖ' εφορία Παγκρατίου.

Τρέξιμο και ενδορφίνες Facebook Twitter

«Είναι απλό. Κάθε φορά που τρέχεις απελευθερώνονται στον ανθρώπινο εγκέφαλο ενδορφίνες, οι οποίες είναι γνωστές και ως οι ορμόνες της χαράς. Έχουν 20 έως 50 φορές ισχυρότερη αναλγητική δράση από τη μορφίνη, ενώ ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα σε καταστάσεις stress και βοηθούν στην καλύτερη κυκλοφορία του αίματος Γι' αυτό αισθάνεσαι τόσο καλά και τόσο ζωντανός μετά. Συνδυαστικά μάλιστα με τα παιχνίδια και το νεανικό feel good κλίμα που επικρατεί στα Nike+ Run Clubs είναι η ιδανική άσκηση όχι μόνο σωματικά αλλά και ψυχολογικά. Ουσιαστικά, επαναπροσδιορίζεις τα φυσικά σύνορα του οργανισμού σου». Ας απελευθερώσουμε, λοιπόν, τις εξόχως αναζωογονητικές ενδορφίνες...

3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Gohar World: H Laila και Nadia Gohar μας καλούν να στρώσουμε σουρεαλιστικά τραπέζια

Living / Gohar World: Ένας λογαριασμός στο Instagram μας καλεί να στρώσουμε σουρεαλιστικά τραπέζια

Η Laila Gohar είναι καλλιτέχνις και το φαγητό, το εκφραστικό της μέσο. Αυτήν τη φορά συνεργάστηκε με τη ζωγράφο και γλύπτρια αδελφή της Nadia προκειμένου να δημιουργήσουν ένα σύμπαν με πρωτότυπα σκεύη, πιστεύοντας ότι πρέπει να προσεγγίζουμε το στρώσιμο του τραπεζιού με την ίδια προσοχή που δίνουμε στο ντύσιμό μας. Τη ρωτήσαμε πώς εμπνεύστηκε τον σχεδιασμό των αντικειμένων τους και μας περιέγραψε ένα σκηνικό που αντίκρισε στη μέση ενός σούπερ μάρκετ στην Κρήτη.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ

σχόλια

3 σχόλια

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ