Φωτιά στη Σύρο

Τhe Signal Group Facebook Twitter

Τhe Signal Group: Τα ναυτιλιακά είναι μια γλώσσα που μαθαίνεις

0
ADVERTORIAL

Αν είσαι πωρωμένος με την τεχνολογία και σε συναρπάζει οτιδήποτε μπορεί να μεταφράζεται σε software, μπορεί και να σκέφτεσαι το μέλλον σου σε κάποια χώρα του εξωτερικού. Εκεί όπου οι μεγάλες εταιρείες συμμερίζονται το πάθος σου, δουλεύουν με το επονομαζόμενο deep-tech και μπορούν να σου προσφέρουν ένα cool εργασιακό περιβάλλον, το οποίο ταυτόχρονα αποτελεί έναν καλό λόγο να ξυπνάς για να πας στη δουλειά. Αυτό ακριβώς που σκέφτεσαι μπορείς να το βρεις στην Ελλάδα και η Signal Group ίσως να είναι το περιβάλλον που ονειρεύεσαι, χωρίς να χρειαστεί να περάσεις τα σύνορα.

Τhe Signal Group Facebook Twitter

«A mix of Maritime, Computing and Science»: Αυτή η περιγραφή μάλλον είναι η πιο αντιπροσωπευτική ώστε να πάρεις μια πρώτη –πολύ πρώτη– εικόνα σχετικά με τη Signal, η οποία ιδρύθηκε το 2014 και σήμερα έχει γραφεία στην Αθήνα και στο Λονδίνο, καθώς και προσωπικό στην Αμερική, την Πολωνία και τη Σιγκαπούρη. Αν, πάλι, θέλεις να καταλάβεις λίγο περισσότερα, μπορούμε να πούμε ότι η εταιρεία ασχολείται με τρεις βασικές δραστηριότητες. Η Signal Ocean είναι η technology start-up που αναπτύσσει τη Signal Ocean Platform, μια πλατφόρμα που βοηθά στη βελτιστοποίηση των ναυλώσεων, εκμεταλλευόμενη τις δυνατότητες της τεχνητής νοημοσύνης και του machine learning. H Signal Maritime είναι η ναυτιλιακή που, χρησιμοποιώντας την τεχνολογία του ομίλου, προσφέρει υπηρεσίες εμπορικής διαχείρισης πλοίων σε πλοιοκτήτες, ενώ η Signal Ventures είναι ο τρίτος πυλώνας του ομίλου, που συμβουλεύει και επενδύει σε άλλες start-ups στη ναυτιλία αλλά και στον χώρο του commodities trading.

«Το όραμα της Signal είναι να εξυπηρετήσει τις ανάγκες μιας μοντέρνας ναυτιλίας. Ήρθα στην Ελλάδα για να δουλέψω με έξυπνους ερευνητές πάνω σε ενδιαφέροντα προβλήματα κι έτσι καθημερινά έχω την ευκαιρία να μαθαίνω. Τα τελευταία δύο χρόνια στην ομάδα μου χτίζουμε ένα NLP αλγόριθμο που καταλαβαίνει και εξάγει αυτόματα πληροφορίες από e-mails. Τα αποτελέσματά έχουν ενθουσιάσει τους πελάτες μας». — Andre, Data Scientist

Τα ναυτιλιακά είναι μια γλώσσα που μαθαίνεις

Μπορεί τα ναυτιλιακά να ακούγονται σαν άγνωστη γλώσσα, αλλά στη Signal αυτή η γλώσσα διδάσκεται, και μάλιστα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Άλλωστε, η εταιρεία, μέσα από internships, έχει προσλάβει τα τελευταία πέντε χρόνια περισσότερους από εκατό ανθρώπους στα πρώτα τους επαγγελματικά βήματα, στους οποίους δόθηκε η ευκαιρία να αποδείξουν το ταλέντο τους, φτάνοντας μάλιστα να αναλάβουν θέσεις ευθύνης. Εξάλλου, ανάμεσα στα μέλη της ομάδας θα συναντήσεις νέους Έλληνες και ξένους που ήρθαν στην Αθήνα από Αγγλία, Ιταλία, Ελβετία, Αμερική και άλλες χώρες, κάποιοι εκ των οποίων έχουν μάθει και ελληνικά, βοηθώντας στην κοινωνικοποίηση τους εκτός δουλειάς (Welcome brain gain!).

Τhe Signal Group Facebook Twitter

Εδώ η ομαλή ένταξη και η ανάπτυξη των ανθρώπων παίζουν πρωτεύοντα ρόλο. Κι αυτό σημαίνει ένας μήνας εκπαίδευσης με εκπαιδευτές απ’ όλα τα τμήματα της εταιρείας για την ανταλλαγή γνώσεων, εμπειριών και πρακτικών αλλά και για τη δημιουργία εσωτερικής ακαδημίας εκμάθησης της ναυτιλίας. Το Tanker Chartering Academy προσφέρει μια εισαγωγή στον τομέα μέσα από το πρίσμα της Signal και είναι ανοιχτό σε όλα τα μέλη της εταιρείας, καλύπτοντας ένα πολύ σημαντικό κενό που υπήρχε μέχρι σήμερα. Η εταιρεία σκοπεύει μάλιστα να μοιραστεί το υλικό ανοιχτά, ακολουθώντας τη φιλοσοφία του open source, για όποιον επιθυμεί να ανακαλύψει τα μυστικά της ναυτιλίας. Αντίστοιχη ακαδημία προσφέρεται εσωτερικά και για την εκμάθηση των τεχνολογικών προϊόντων, των τεχνικών και των μεθόδων που χρησιμοποιούνται στη Signal, ώστε κάθε καινούργιο μέλος της ομάδας να έχει κατάλληλες βάσεις και υποστήριξη από την πρώτη ημέρα. 

Αυτή η υποστήριξη έχει και την οικονομική της διάσταση, αφού ετησίως παρέχεται ένα ποσό σε κάθε εργαζόμενο για τις δικές του ανάγκες μάθησης, πιστοποίησης και παρακολούθησης επιμορφωτικών προγραμμάτων, όπως επίσης και απεριόριστη πρόσβαση σε πλατφόρμες εκμάθησης όπως το Udemy. Κάθε τέσσερις μήνες οργανώνονται δομημένες συζητήσεις γύρω από την πορεία κάθε εργαζομένου και δημιουργείται ένα εξατομικευμένο πλάνο με βήματα και στόχους για την ομάδα αλλά και την ατομική εξέλιξη. Η συνεχής κατάρτιση και η πρόοδος είναι στόχος τόσο των μελών όσο και της ίδιας της εταιρείας!

Τhe Signal Group Facebook Twitter

Πατέντα στην Αμερική - Η τεχνολογία σημείο αναφοράς της Signal

Η Signal, με αυτή την τόσο σύγχρονη κουλτούρα, δεν θα μπορούσε να μη χαρακτηρίζεται από τη χρήση των τεχνολογιών αιχμής και των επιστημονικών δεδομένων στην προσπάθεια της να καινοτομεί. Ανάμεσα στις πρόσφατες κατακτήσεις είναι η αμερικανική πατέντα που κέρδισε για τον πρωτοποριακό αλγόριθμο τεχνητής νοημοσύνης που προβλέπει τη διαθεσιμότητα πλοίων. Τεχνολογία αιχμής και ναυτιλία συνδυάζονται σε μια εταιρεία κι αυτό δεν θα το συναντήσεις εύκολα σε παγκόσμιο επίπεδο. 

Τhe Signal Group Facebook Twitter

Μέσα σε λίγα χρόνια, οι λύσεις που δημιουργεί η Signal χρησιμοποιούνται από το 50% της παγκόσμιας αγοράς που μετακινεί αργό πετρέλαιο. Το ποσοστό δεν είναι απλώς μεγάλο, είναι και σημαντικό, αν σκεφτείς ότι σε αυτό περιλαμβάνονται κολοσσοί του χώρου, όπως η Shell, η Exxon και η Chevron. Μάλιστα, πρόσφατα πραγματοποιήθηκε με τη Shell μια συμφωνία ιστορικής σημασίας, μέσα από την οποία η τελευταία δίνει την εμπορική διαχείριση δέκα πλοίων της στη Signal, εμπιστευόμενη την τεχνολογία της. Και είναι η πρώτη φορά που μια τέτοια εταιρεία εμπιστεύεται πλοία σε εξωτερική ομάδα.

Ταυτόχρονα οι λύσεις της Signal δεν χαρακτηρίζονται μόνο από τη χρήση της τεχνολογίας αιχμής για βελτιστοποίηση οικονομικής φύσης αλλά συμβάλλουν στη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος της ναυτιλίας, με πρόσφατο παράδειγμα τη δημιουργία ενός εργαλείου που υπολογίζει και συγκρίνει την ποσότητα CO2 που θα παρήγαγαν τα διαφορετικά πλοία που ανταγωνίζονται για τη μεταφορά ενός φορτίου. 

«Πραγματικά απόλαυσα το σημείο όπου η ομάδα chartering μας εξήγησε λεπτομέρειες για την καθημερινή τους διαδικασία. Είναι πολύ σημαντικό για έναν software engineer να καταλάβει πώς δουλεύουν οι άνθρωποι, ώστε να σχεδιάσει ένα software που θα κάνει τη δουλειά τους πιο εύκολη, πιο γρήγορη και, ελπίζω, καλύτερη». —
Γιάννης, Senior Software Engineer

Great place to work! Η σύγχρονη φιλοσοφία κατακτά έναν παραδοσιακό τομέα

Αν, τώρα, έχεις μια εικόνα για το τι αντιπροσωπεύει το όνομα Signal, θα πρέπει να την εμπλουτίσεις με το εργασιακό περιβάλλον, όπου όλα λειτουργούν για να μπορεί ο εργαζόμενος να αποδώσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στις καθημερινές προκλήσεις. Εδώ οι σχέσεις ανάμεσα στα μέλη της ομάδας παίζουν σημαντικό ρόλο και έχουν διατηρηθεί ζωντανές ακόμα και μέσα σε συνθήκες πανδημίας. 

Μέχρι το τέλος του 2022 θα δοκιμάζεται ένα υβριδικό μοντέλο που προσφέρει την ευελιξία της εργασίας από το σπίτι και τη δυνατότητα φυσικής παρουσίας για τα μέλη κάθε ομάδας τρεις με πέντε ημέρες τον μήνα. Μέσα από έναν κυλιόμενο προγραμματισμό οι ομάδες συναντιούνται, συμμετέχουν σε happy hours και άλλα social events ώστε όχι μόνο να συνδεθούν αλλά και να καλλιεργήσουν ουσιαστικές σχέσεις (η Signal προσέλαβε περίπου εβδομήντα νέους συνεργάτες μέσα από διαδικτυακές συνεντεύξεις κατά τη διάρκεια της καραντίνας). 

Τhe Signal Group Facebook Twitter

Σε κάθε περίπτωση, βάση της φιλοσοφίας της είναι το #connect #stay_connected κι αυτό γιατί οι ανθρώπινες σχέσεις μετράνε πολύ μέσα σε έναν χώρο όπου οι απαιτήσεις της δουλειάς είναι υψηλές και πρέπει να εξισορροπούνται με ώρες χαλάρωσης, συζήτησης και αληθινού bonding. Κι όταν φροντίζεις οι άνθρωποί σου να ξεκινούν τη δουλειά με χαμόγελο, να απολαμβάνουν ένα ευέλικτο μοντέλο που αυξάνει τόσο την παραγωγικότητα όσο και την ευχαρίστηση, τότε μπορείς να θεωρείσαι ιδανικός χώρος εργασίας.

Η πιστοποίηση της εταιρείας ως Great Place to Work αποτελεί μια αναγνώριση για τους ίδιους τους ανθρώπους της και οφείλεται στο περιβάλλον που έχει δημιουργήσει, προβάλλοντας ως κεντρική αξία τα μέλη της ομάδας και ως βασική προτεραιότητα τη συνολική τους ανάπτυξη, επαγγελματική και προσωπική. Κι αν ονειρεύεσαι κάτι τέτοιο, δεν χρειάζεται να το αναζητήσεις περνώντας τα σύνορα. Ίσως, τελικά, το brain gain να είναι το ελπιδοφόρο μήνυμα που έχει την υπογραφή της Signal.
 

Τhe Signal Group Facebook Twitter

Η Signal με λίγα λόγια

Ξεκίνησε το 2014 με 10 ανθρώπους και σήμερα αριθμεί 150, ενώ συνεχίζει να προσλαμβάνει νέα μέλη. Περίπου τα 2/3 ασχολούνται με το data science και το software engineering.

Διατηρεί γραφεία σε Αθήνα, Λονδίνο και προσωπικό στο Χιούστον, το Γκντανσκ και τη Σιγκαπούρη.

Τhe Signal Group Facebook Twitter

Οι τρεις βραχίονες πάνω στους οποίους εργάζεται είναι οι Signal Ocean (deep technology), Maritime (ναυτιλία) και Ventures (επενδύσεις σε τεχνολογικές start-ups).
Πρόσφατα κέρδισε US Patent για αλγόριθμο forecasting και τα προϊόντα της ήδη χρησιμοποιούνται από εταιρείες που ελέγχουν πάνω από το 50% της παγκόσμιας μεταφοράς αργού πετρελαίου.

Ανακαλύψτε περισσότερες ευκαιρίες καριέρας στο www.thesignalgroup.com/careers.

Living
0

Φωτιά στη Σύρο

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ακόμα και σήμερα ο κόσμος χλευάζει τους χορτοφάγους

Living / Ακόμα και σήμερα ο κόσμος χλευάζει τους χορτοφάγους

Οι χορτοφάγοι εξακολουθούν να κάνουν κάποιους ανθρώπους να αισθάνονται άβολα, επειδή επιλέγουν κάτι άλλο από την κουλτούρα της αφθονίας και συνεπώς αντιμετωπίζονται σα να προσβάλλουν το status quo, ή τουλάχιστον μια πολύ βασική ανθρώπινη παρόρμηση: την επιδίωξη της απόλαυσης με οποιοδήποτε κόστος.
THE LIFO TEAM
Πώς έβαλα σε τάξη το εσωτερικό μου αχούρι μετά την απώλεια

Living / Πώς έβαλα σε τάξη το εσωτερικό μου αχούρι μετά την απώλεια

Η Τζούλη Αγοράκη, μετά τον θάνατο του πατέρα της, προσπαθεί να βρει παρηγοριά σε ό,τι της το υπόσχεται. Ακολούθησε γνωσιακές και πνευματικές εμπειρίες και ισχυρίζεται ότι ο πόνος έγινε πιο απαλός.
ΤΖΟΥΛΗ ΑΓΟΡΑΚΗ
Μπορεί το χρήμα να νικήσει τον θάνατο; Τι κάνουν οι πλούσιοι για να ζήσουν για πάντα

Tech & Science / Μπορεί το χρήμα να νικήσει τον θάνατο; Τι κάνουν οι πλούσιοι για να ζήσουν για πάντα

Ο Πίτερ Διαμαντής, ο ελληνικής καταγωγής μεγαλοεπιχειρηματίας στους τομείς της τεχνολογίας και της υγείας, βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των δισεκατομμυριούχων που αγωνίζονται να κερδίσουν τη μακροζωία, αν όχι την αιώνια ζωή.
LIFO NEWSROOM
Έχει το Grindr καταστρέψει το γκέι σεξ για πάντα;

Living / Έχει το Grindr καταστρέψει το γκέι σεξ για πάντα;

Η πλατφόρμα δέχεται επικρίσεις για ρατσισμό, χονδροφοβία, κατάθλιψη και διατροφικές διαταραχές. Καθώς γιορτάζει την 15η επέτειό της, εξετάζουμε πώς άλλαξε την γκέι κουλτούρα, προς το καλύτερο και προς το χειρότερο
THE LIFO TEAM
Τελικά, να προτιμάμε τα προϊόντα με ή χωρίς ζάχαρη;

Radio Lifo / Τελικά, να προτιμάμε τα προϊόντα με ή χωρίς ζάχαρη;

Η ζάχαρη είναι ένα από τα πιο αμφιλεγόμενα συστατικά στη σύγχρονη διατροφή. Όμως, τελικά μας κάνει τόσο κακό όσο νομίζουμε; Και τι ισχύει με τα υποκατάστατα της; Η Μερόπη Κοκκίνη μιλά με την κλινική διαιτολόγο διατροφολόγο Μελίνα Καριπίδου.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ