ADVERTORIAL

Η αυθεντική ομορφιά δεν περιλαμβάνει περιορισμούς ή επικρίσεις. Έχει να κάνει με την αποδοχή και την αγάπη του εαυτού μας, ακριβώς όπως είναι. Με λίγα λόγια, δεν υπάρχει αυτό που συχνά ορίζεται ως «τέλειο» - πολύ απλά γιατί κάθε «τέλειο» διαφέρει.

 

Την αξία της αυθεντικής ομορφιάς, πρεσβεύει εδώ και χρόνια η ΝIVEA Crème, με τη χαρακτηριστική μπλε μεταλλική συσκευασία της, ως ένα σήμα κατατεθέν της φροντίδας, της στοργής και της απαλότητας. Για πολλές γυναίκες, η συσκευασία αυτή αποτελεί μία αφορμή για όμορφες αναμνήσεις, οικείες και πολύ αγαπητές. Φέτος, η εμβληματική NIVEA Crème μας συστήθηκε ξανά μέσα από μία σειρά που εκφράζει τις αξίες της μέσα από έργα τέχνης, δημιουργημένα από τρεις κορυφαίες tattoo artists. Η τέχνη του tattoo, άλλωστε, αποτελεί ακόμα μία πτυχή της αυθεντικής ομορφιάς, που κάνει τον κάθε άνθρωπο να ξεχωρίζει.

 

Roza Salim: «Η τέχνη του τατουάζ αποτελεί την πιο προσωπική μορφή τέχνης και αυτό-έκφρασης»

 

Ανάμεσα στις τρεις αυτές tattoo artists, από την Ιταλία και την Ισπανία, η Roza Salim εκπροσωπεί την Ελλάδα με ένα σχέδιο που αντικατοπτρίζει τις έννοιες της άγριας ελευθερίας, της έκφρασης χωρίς περιορισμούς. Το σχέδιό της, «Wild & Free», συμπληρώνει ιδανικά τα άλλα δύο σχέδια, συνθέτοντας έτσι ένα ενιαίο piece of art που κοσμεί τις συσκευασίες NIVEA Crème. Στο «Wild & Free» design κυριαρχεί η αυθεντική ομορφιά και εκφράζεται η σημασία της ύπαρξης χωρίς περιορισμούς ή επικρίσεις, όπου εξελισσόμαστε όλοι μαζί, ελπίζουμε και αγαπάμε.

 

Εμείς μιλήσαμε με τη Roza Salim σχετικά με το ιδιαίτερο σχέδιό της, την εμπειρία της ως tattoo artist, την έννοια της ομορφιάς για εκείνη και φυσικά, την ξεχωριστή συνεργασία της με τη NIVEA.

 

 

—Πως αισθάνεσαι για τη συνεργασία σου με τη NIVEA; Ποιο κομμάτι της ξεχώρισε για εσένα;
Αισθάνομαι πολύ χαρούμενη και ενθουσιασμένη για αυτή τη συνεργασία με ένα τόσο διαχρονικό brand όπως η NIVEA, αλλά κυρίως για το λόγο ότι η συγκεκριμένη καμπάνια με τις συλλεκτικές συσκευασίες της NIVEA Crème, προσπαθεί να περάσει πάρα πολύ θετικά μηνύματα στον κόσμο και αυτό είναι κάτι που όλοι έχουμε πραγματικά ανάγκη αυτό τον καιρό. Το γεγονός ότι συνέβαλλα κι εγώ μέσα από την τέχνη μου, την τέχνη του tattoo, την οποία αγαπώ πολύ στο να υπενθυμίσουμε επίκαιρα μηνύματα είναι κάτι το μοναδικό και με χαροποιεί ιδιαίτερα. Άλλο ένα κομμάτι που ξεχωρίζω από τη συνεργασία αυτή είναι πως για να δημιουργηθεί το piece of art που κοσμεί τις συσκευασίες NIVEA Crème, συνεργαστήκαμε αρμονικά 3 γυναίκες tattoo artists από διαφορετικές χώρες. Τρεις tattoo artists με ξεχωριστή αισθητική πετυχαίνοντας κάτι εξαιρετικό: να έχουμε ένα τόσο ενιαίο artwork αλλά και ταυτόχρονα τόσο διαφορετικό με στοιχεία που αντιπροσωπεύουν την καθεμιά μας.

 

 

 

—Πώς ταυτίζεσαι με το μήνυμα που περνάει η limited edition συλλογή της NIVEA Crème;
Ο στόχος της συλλεκτικής σειράς της NIVEA Crème είναι να μας εμπνεύσει και να υπενθυμίσει όλες εκείνες τις αξίες και τις έννοιες, που χρειαζόμαστε να έχουμε στη ζωή και την καθημερινότητά μας: την ελευθερία, την ποικιλομορφία και την ενότητα. Με τις έννοιες αυτές ταυτίζομαι απόλυτα κι εγώ καθώς πιστεύω πως όλοι πρέπει να μάθουμε να νιώθουμε πιο ελεύθεροι, με λιγότερα στεγανά και να είμαστε ενωμένοι. Όπως αντίστοιχα και η τέχνη του tattoo, η οποία δε γνωρίζει από περιορισμούς, αποτελεί κοινή «γλώσσα» για όλους και τρόπο έκφρασης για πολλούς.

 

Roza Salim: «Η τέχνη του τατουάζ αποτελεί την πιο προσωπική μορφή τέχνης και αυτό-έκφρασης»


—Πώς ξεκίνησες να ασχολείσαι με την τέχνη του tattoo και τι σε έκανε να θελήσεις να ασχοληθείς με αυτήν;
Ο κόσμος και η τέχνη του tattoo είναι κάτι που με εξίταρε από πολύ μικρή ηλικία. Το να ξεκινήσω να συλλέγω tattoo στο σώμα μου ήταν μια πολύ φυσική εξέλιξη για εμένα. Ύστερα με τη βοήθεια του Sake και της ομάδας του Sake Tattoo Crew, έκανα πολλά μαθήματα έτσι ώστε να μπορέσω να εξελίξω τα σχέδιά μου και να μεταφέρω την τέχνη μου επάνω στην ανθρώπινη επιδερμίδα.

 

—Ποιο ήταν το πρώτο σου σχέδιο για tattoo και τι ήταν;
Τελείως συμπωματικά, το πρώτο μου τατουάζ ήταν ένα τριαντάφυλλο! Ένα μικρό και πολύ απλό τριαντάφυλλο, σε μαύρο
και γκρι τόνους. Ήταν πολύ σημαντικό για εμένα να ξεκινήσω να εφαρμόζω την τέχνη του τατουάζ μέσα από απλά σχέδια, γιατί εφόσον μάθαινα ένα νέο μέσο τέχνης, ήταν δύσκολο να το ταιριάξω με τις δεξιότητές που είχα αναπτύξει και συνηθίσει σε άλλα μέσα τέχνης, όπως στο σχέδιο με ακρυλικά.


—Τι είναι αυτό που σε ελκύει στο tattoo; Από πού αντλείς έμπνευση;
Η τέχνη του τατουάζ αποτελεί την πιο προσωπική μορφή τέχνης και αυτό-έκφρασης. Το tattoo είναι ένα ταξίδι εικόνων το οποίο κουβαλάς κυριολεκτικά επάνω σου και αυτό νομίζω είναι που με συναρπάζει περισσότερο! Εμπνέομαι από σχεδόν όλες τις εικαστικές τέχνες, αλλά και από τη φύση, τα βιβλία, τον πολιτισμό και τη μουσική.

 

Roza Salim: «Η τέχνη του τατουάζ αποτελεί την πιο προσωπική μορφή τέχνης και αυτό-έκφρασης»


—Τι έχει αλλάξει για εσένα μέσα στα χρόνια που εργάζεσαι ως tattoo artist;
Ως tattoo artist, είναι πολύ σημαντικό να εξασκούμαι συνέχεια επάνω στην τέχνη μου και να προσπαθώ να αποκτήσω όλο και περισσότερες δεξιότητες, ώστε να γίνομαι καλύτερη στη δουλειά μου. Αυτό σημαίνει πως δε μένει πολύς χώρος στο να εξασκηθώ σε κάποια άλλη μορφή τέχνης αλλά τελικά η χρονιά που πέρασε μου έδωσε αρκετό ελεύθερο χρόνο. Έτσι, αφού είχα περισσότερο χρόνο στα χέρια μου κατάφερα να δουλέψω με άλλα μέσα τέχνης, εξερευνώντας διαφορετικούς τρόπους έκφρασης, έμπνευσης και ανακαλύπτοντας νέους λόγους να παραμένω δημιουργική.


—Τι σημαίνει για εσένα «αυθεντική ομορφιά»;
Αυθεντική ομορφιά σημαίνει να αισθανόμαστε άνετα με το ίδιο μας το σώμα και την επιδερμίδα μας, να είμαστε σε απόλυτη αρμονία με οτιδήποτε μας περιβάλλει και να έχουμε λαχτάρα για ζωή! Αυτό προσπάθησα να αποτυπώσω και στο Wild & Free σχέδιό μου για τις limited edition συσκευασίες της NIVEA Crème.


—Σχεδιάζοντας το σκίτσο σου «Wild & Free», ποιες σκέψεις περνούσαν από το μυαλό σου; Από πού άντλησες την έμπνευσή σου;

Η πρώτη σκέψη που πέρασε από το μυαλό μου καθώς προσπαθούσα να σκεφτώ ποιο θα είναι το «Wild &Free» σχέδιό μου, ήταν πως ήθελα να αποδώσω με ένα δημιουργικό τρόπο, την αίσθηση της ανεμελιάς και της ευχαρίστησης. Προσπάθησα λοιπόν να δημιουργήσω ένα ελκυστικό σχέδιο, εμπλουτισμένο με διάφορα έντονα χαρακτηριστικά, ώστε να εκπέμπει τη θετικότητα που επιθυμούσα. Πολύ σημαντικό ρόλο στην έμπνευσή μου έχει παίξει ο καλλιτέχνης Alphonse Mucha, καθώς πάντα με έλκυαν τα έργα του και αποτελούν πηγή έμπνευσης για να δημιουργώ σχέδια με αυτό το στυλ.

 

Roza Salim: «Η τέχνη του τατουάζ αποτελεί την πιο προσωπική μορφή τέχνης και αυτό-έκφρασης»

 

—Ποιο είναι το μήνυμα που θες να περάσεις μέσα από το σχέδιό σου;
Στο «Wild & Free» design χρησιμοποίησα πολλά διαφορετικά στοιχεία, όπως το κορίτσι που αγκαλιάζει την αλεπού και τα ανθισμένα τριαντάφυλλα που τους περιβάλλουν, με σκοπό να δημιουργήσω μια μεταφορά της ζωής όταν δεν υπάρχουν επικρίσεις και όταν αισθανόμαστε άνετα, να εξελιχθούμε και να αγαπήσουμε. Μέσα από το σχέδιό μου θέλω να προσκαλέσω τους ανθρώπους να υιοθετήσουν αυτό το θετικό μήνυμα και να ενσωματώσουν την έννοια της απελευθέρωσης και της αγάπης στην καθημερινή τους ζωή. Αυτές τις έννοιες προσπάθησαν να συμπληρώσουν και οι άλλες δύο tattoo artists, μέσα από τα δικά τους σχέδια για τις limited edition NIVE Crème. Η Lucille από την Ιταλία μεταφέρει το μήνυμα του «Stronger Together», γιατί με το «μαζί» ξεπερνιούνται όλα τα εμπόδια και συνεχίζουμε να προχωράμε και η Dolores από την Ισπανία με το «Love is Love» δηλώνει ότι η αγάπη είναι παντού, χωρίς επικρίσεις και συμβιβασμούς.

 

Είναι αλήθεια, πως η τέχνη του tattoo δε γνωρίζει από περιορισμούς - είναι μία κοινή «γλώσσα» για όλους, που στοχεύει στα συναισθήματα της ελευθερίας, της ποικιλομορφίας και της ενότητας. Αυτές είναι, άλλωστε, οι αξίες που πρεσβεύει η συλλεκτική σειρά της NIVEA και που όλοι καλούμαστε να διατηρήσουμε αναλλοίωτες στη ζωή μας.