Πώς η πανδημία και το lockdown επηρέασαν τη στροφή προς λύσεις εναλλακτικές του καπνίσματος

Πώς η πανδημία και το lockdown επηρέασαν τη στροφή προς λύσεις εναλλακτικές του καπνίσματος Facebook Twitter
0

ADVERTORIAL

Ανησυχία για την υγεία του αναπνευστικού συστήματος, αποφυγή καπνίσματος στο σπίτι και διαχείριση του άγχους είναι βασικοί λόγοι για τους οποίους οι καταναλωτές αναζητούν εναλλακτικές στο κάπνισμα λύσεις την εποχή της πανδημίας και των lockdown. Αυτό προκύπτει από ανάλυση του Consumer Research & Analysis Unit της Nobacco η οποία βασίστηκε σε αυθόρμητες (όχι προκαθορισμένες) απαντήσεις περισσότερων από 2.600 καταναλωτών στο ιδιόκτητο δίκτυο καταστημάτων της Nobacco το διάστημα από 4 Μαΐου έως και 30 Οκτωβρίου 2020.


Οι αυθόρμητες τοποθετήσεις καταναλωτών - οι οποίοι είτε είχαν αρχίσει να χρησιμοποιούν εναλλακτικά προϊόντα καπνίσματος τους προηγούμενους τρεις μήνες, είτε δεν είχαν χρησιμοποιήσει τέτοια προϊόντα στο παρελθόν - στο ερώτημα γιατί στράφηκαν ή γιατί σκέφτονται να επιλέξουν κάποια εναλλακτική λύση κατέδειξαν τρεις βασικές αιτίες σχετιζόμενες με την πανδημία και τις αλλαγές στη καθημερινότητα που αυτή επέφερε.

Πώς η πανδημία και το lockdown επηρέασαν τη στροφή προς λύσεις εναλλακτικές του καπνίσματος Facebook Twitter


Αντιμετώπιση των ανησυχιών για την υγεία, του παθητικού καπνίσματος και του άγχους
Συγκεκριμένα, σχεδόν 3 στους 10, το 28%, ανάφερε ότι η εξάπλωση του κορωνοϊού στη χώρα μας προκάλεσε ή ενέτεινε την ανησυχία για την πιθανότητα μόλυνσης του αναπνευστικού συστήματος και μείωσης της ανοσοποιητικής άμυνας του οργανισμού. Ένας στους 7 καταναλωτές (15%) αιτιολόγησε την επιλογή του πρωτίστως ως προσπάθεια να μειωθεί η έκθεση στο παθητικό κάπνισμα σε κλειστούς χώρους ως αποτέλεσμα της πολύωρης παραμονής στο σπίτι.

Ένα μικρότερο τμήμα κάτω του 1 στους 10, σχεδόν 7%, αναφέρει ως βασικό λόγο την ανάγκη διαχείρισης των συναισθημάτων και του ψυχικού φορτίου που προκαλείται από την απειλή της υγείας, τις οικονομικές επιπτώσεις και τα περιοριστικά μέτρα. Σημειώνεται ότι οι παραπάνω λόγοι αναφέρθηκαν επιπροσθέτως και εκτός του βασικού λόγου μετάβασης σε εναλλακτικά προϊόντα του καπνίσματος, που είναι η μείωση των βλαβερών συνεπειών του καπνίσματος (περίπου 1 στους 2).

Πώς η πανδημία και το lockdown επηρέασαν τη στροφή προς λύσεις εναλλακτικές του καπνίσματος Facebook Twitter


Σύμφωνα με τους αναλυτές της Nobacco τα παραπάνω ευρήματα αποτελούν μια πρώτη ένδειξη ότι οι συνθήκες της πανδημίας άφησαν το ίχνος τους και στα κίνητρα που καθορίζουν την εγκατάλειψη του καπνίσματος και την αναζήτηση άλλων λύσεων που θεωρούνται μειωμένης βλάβης. Προσθέτουν δε ότι είναι αντικείμενο μελλοντικής διερεύνησης αν και για πόσο τα «ίχνη» του κορωνοϊού στις καταναλωτικές αυτές στάσεις θα διατηρηθούν και μετά τη λήξη της πανδημίας.

Living
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ακόμα και σήμερα ο κόσμος χλευάζει τους χορτοφάγους

Living / Ακόμα και σήμερα ο κόσμος χλευάζει τους χορτοφάγους

Οι χορτοφάγοι εξακολουθούν να κάνουν κάποιους ανθρώπους να αισθάνονται άβολα, επειδή επιλέγουν κάτι άλλο από την κουλτούρα της αφθονίας και συνεπώς αντιμετωπίζονται σα να προσβάλλουν το status quo, ή τουλάχιστον μια πολύ βασική ανθρώπινη παρόρμηση: την επιδίωξη της απόλαυσης με οποιοδήποτε κόστος.
THE LIFO TEAM
Πώς έβαλα σε τάξη το εσωτερικό μου αχούρι μετά την απώλεια

Living / Πώς έβαλα σε τάξη το εσωτερικό μου αχούρι μετά την απώλεια

Η Τζούλη Αγοράκη, μετά τον θάνατο του πατέρα της, προσπαθεί να βρει παρηγοριά σε ό,τι της το υπόσχεται. Ακολούθησε γνωσιακές και πνευματικές εμπειρίες και ισχυρίζεται ότι ο πόνος έγινε πιο απαλός.
ΤΖΟΥΛΗ ΑΓΟΡΑΚΗ
Μπορεί το χρήμα να νικήσει τον θάνατο; Τι κάνουν οι πλούσιοι για να ζήσουν για πάντα

Tech & Science / Μπορεί το χρήμα να νικήσει τον θάνατο; Τι κάνουν οι πλούσιοι για να ζήσουν για πάντα

Ο Πίτερ Διαμαντής, ο ελληνικής καταγωγής μεγαλοεπιχειρηματίας στους τομείς της τεχνολογίας και της υγείας, βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των δισεκατομμυριούχων που αγωνίζονται να κερδίσουν τη μακροζωία, αν όχι την αιώνια ζωή.
LIFO NEWSROOM
Έχει το Grindr καταστρέψει το γκέι σεξ για πάντα;

Living / Έχει το Grindr καταστρέψει το γκέι σεξ για πάντα;

Η πλατφόρμα δέχεται επικρίσεις για ρατσισμό, χονδροφοβία, κατάθλιψη και διατροφικές διαταραχές. Καθώς γιορτάζει την 15η επέτειό της, εξετάζουμε πώς άλλαξε την γκέι κουλτούρα, προς το καλύτερο και προς το χειρότερο
THE LIFO TEAM
Τελικά, να προτιμάμε τα προϊόντα με ή χωρίς ζάχαρη;

Radio Lifo / Τελικά, να προτιμάμε τα προϊόντα με ή χωρίς ζάχαρη;

Η ζάχαρη είναι ένα από τα πιο αμφιλεγόμενα συστατικά στη σύγχρονη διατροφή. Όμως, τελικά μας κάνει τόσο κακό όσο νομίζουμε; Και τι ισχύει με τα υποκατάστατα της; Η Μερόπη Κοκκίνη μιλά με την κλινική διαιτολόγο διατροφολόγο Μελίνα Καριπίδου.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ