Περισσότερο κρασί θα παραχθεί φέτος στον κόσμο

Περισσότερο κρασί θα παραχθεί φέτος στον κόσμο Facebook Twitter
0

Η παγκόσμια παραγωγή οίνου υπολογίζεται πως θα καταγράψει άνοδο κατά 2% το 2015, φθάνοντας τα 275,7 εκατομμύρια εκατόλιτρα (Mhl), με την Ιταλία να επιστρέφει στην πρώτη θέση στον κατάλογο των οινοπαραγωγών χωρών, μπροστά από τη Γαλλία και την Ισπανία, ανακοίνωσε σήμερα ο Διεθνής Οργανισμός Αμπέλου και Οίνου (OIV). Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η παραγωγή οίνου στην Ελλάδα καταγράφει φέτος πτώση κατά 9%.


"Η παγκόσμια παραγωγή οίνου το 2015 βρίσκεται στον μέσο όρο", αναφέρει ο OIV σε ανακοίνωσή του διευκρινίζοντας ότι η εκτίμησή του κυμαίνεται από 270,7 έως 280,7 Mhl επειδή πολλές χώρες δεν έχουν ακόμη διαβιβάσει τις προβλέψεις τους, μεταξύ των οποίων η Κίνα και η Ρωσία, που βρίσκονται αντιστοίχως στην 8η και τη 12η θέση μεταξύ των οινοπαραγωγών χωρών.


Στις πρώτες θέσεις, η Ιταλία, την οποία είχε ξεπεράσει πέρυσι η Γαλλία, ανακτά την πρώτη θέση, με 48,9 Mhl (+10%), έναντι 47,4 εκατ. εκατόλιτρων για τη Γαλλία (+1%). Στην τρίτη θέση βρίσκεται η Ισπανία με 36,6 εκατ. εκατόλιτρα (-4%).


Ακολουθούν οι ΗΠΑ, που καταλαμβάνουν άνετα την τέταρτη θέση με 22,1 Mhl, ενώ η παραγωγή της Αργεντινής σημειώνει πτώση κατά 12%, στα 13,3 εκατ. εκατόλιτρα, όταν η Χιλή "καταγράφει ένα νέο ρεκόρ" με 12,8 εκατ. εκατόλιτρα (+23%).


Στο νότιο ημισφαίριο, οι ποσότητες είναι σταθερές στην Αυστραλία (12 Mhl) και στη Νότια Αφρική (11,3 Mhl), αλλά καταγράφουν πτώση κατά 27% στη Νέα Ζηλανδία (2,3 Mhl) επιστρέφοντας στα συνήθη επίπεδά τους, αφού σημείωσαν μεγάλη αύξηση το 2014.
Στην Ευρώπη, οι προβλέψεις δείχνουν άνοδο για την Πορτογαλία (+8%), τη Ρουμανία (+9%), την Ουγγαρία (+12%) και την Αυστρία (+18%). Μόνο η Γερμανία (-4%) και η Ελλάδα (-9%) καταγράφουν πτώση στις παραγωγές τους.


Όπως και πέρυσι, "η ισορροπία της αγοράς είναι εξασφαλισμένη" και "η παραγωγή θα επιτρέψει να καλυφθούν η κατανάλωση και οι ανάγκες σε οίνο για βιομηχανική χρήση", όπως οι παραγωγές μπράντυ, ξυδιού και βερμούτ, προσθέτει ο OIV, ο οποίος υπολογίζει σε μια παγκόσμια κατανάλωση από 235,7 έως 248,8 Mhl.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ανάμεσά μας, στο κέντρο της Αθήνας, κυκλοφορεί πλέον ένα flower boy

Living / Ανάμεσά μας, στο κέντρο της Αθήνας, κυκλοφορεί πλέον ένα flower boy

Οδηγώντας ένα παλιό τρίκυκλο, φορώντας χρωματιστές στολές εργασίας και τζόκεϊ καπέλα που κάνουν έντονη αντίθεση, ο Στέφανος Κονιδάρης κάνει διανομές λουλουδιών που μελέτες αποδεικνύουν ότι είναι ένας φυσικός τρόπος να βελτιώσουμε τη συναισθηματική μας υγεία.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Βλέπει, τελικά, κανένας μας ηθικό και φεμινιστικό πορνό;

Living / Βλέπει, τελικά, κανένας μας ηθικό και φεμινιστικό πορνό;

Γιατί, ακόμη κι αν νιώθουμε ή, έστω, δηλώνουμε φεμινιστές, δεν στρεφόμαστε προς μια πιο ηθική και φεμινιστική πορνογραφία; Υπάρχει, τελικά, κάποια ρεαλιστική εναλλακτική στον βόθρο του mainstream πορνό, κι αν ναι, ποια είναι;
ΙΩΝΑΣ ΚΑΛΛΙΜΑΝΗΣ
Εθνικός Γυμναστικός Σύλλογος: Το στάδιο στην καρδιά της πόλης με φόντο την Ακρόπολη

Living / Εθνικός Γυμναστικός Σύλλογος: Το στάδιο στην καρδιά της πόλης με φόντο την Ακρόπολη

Στην περιοχή του Καλλιμάρμαρου, του ιστορικού Παναθηναϊκού Σταδίου των πρώτων Ολυμπιακών Αγώνων (1896), υπάρχει ένα ακόμα στάδιο που έχει τη δική του πολύχρονη ιστορία.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΜΠΙΛΑΛΗΣ
Το μεγάλο ταμπού: Μαγαζιά που απαγορεύουν την είσοδο μικρών παιδιών

Διεθνή / Το μεγάλο ταμπού: Μαγαζιά που απαγορεύουν την είσοδο μικρών παιδιών

Ο Guardian αγγίζει ένα θέμα το οποίο όπου και όποτε συζητηθεί -ακόμα και στην Ελλάδα- είναι αφορμή για σκληρές κόντρες ανάμεσα σε αυτούς που επέλεξαν να γίνουν γονείς και σε εκείνους που δεν το αποφάσισαν ακόμη – ή δεν πρόκειται να το αποφασίσουν και ποτέ
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΥ