Πλην συγκεκριμένων εξαιρέσεων είναι κανόνας να μην τοποθετείτε τυχαία πράγματα στον κόλπο σας.

 

Η πρόσφατη προειδοποίηση επαναλαμβάνεται με αφορμή ένα προϊόν το οποίο φαίνεται πως ξεπούλησε και που έκανε τους γιατρούς να τονίσουν σε όσες γυναίκες το έχουν πάρει να μην το χρησιμοποιήσουν. Και όλα δείχνουν πως είναι πολλές ενώ ήδη 700 γυναίκες είναι στη λίστα αναμονής.

 

Το προϊόν που έχει πωληθεί με το όνομα "Passion Dust" λανσαρίστηκε από την Pretty Women Inc., Πωλείται ως κάψουλα η οποία τοποθετείται στο αιδοίο με σκοπό όπως λέει να προσθέσει "λάμψη και γεύση στα φυσικά υγρά του κόλπου σας για να κάνει την εμπειρία του έρωτα πολύ πιο διασκεδαστική και ευχάριστη για εσάς και το σύντροφό σας". "

 

Κατασκευάζεται από ζελατίνη, βρώσιμη γλυκαντική ύλη με βάση άμυλο, σκόνη ακακίας, άμυλο Zea Mays και κάποια άλλα υλικά τα οποία όσο και αν η η Passion Dust ισχυρίζεται πως είναι ασφαλή, οι γιατροί επιμένουν πως δεν έχουν καμιά θέση κοντά στον γυναικείο κόλπο.

 

«Ο κόλπος περιέχει μια ευαίσθητη ισορροπία καλών βακτηριδίων, τα οποία είναι εκεί για να τον προστατεύσουν», λέει η Δρ. Vanessa Mackay, εκπρόσωπος του Royal College of Obstetricians and Gynecologists (RCOG). «Εάν οι γυναίκες τοποθετούν ξένα αντικείμενα μέσα στον κόλπο τους, διατρέχουν τον κίνδυνο να διαταράξουν αυτή την ισορροπία που μπορεί να οδηγήσει σε λοίμωξη, όπως βακτηριακή κολπίτιδα ή φλεγμονή», προσθέτει.

 

Γκλίτερ για το αιδοίο - Μια πολύ κακή ιδέα που ξεπούλησε και τώρα ανησυχεί τους γυναικολόγους

 

Ο Δρ Jen Gunter γυναικολόγος από τον Καναδά, ο οποίος είναι γνωστός για τη συγγραφή σημαντικών ιατρικών δοκιμίων τονίζει πως εκτός από βλαβερό, το προϊόν είναι και σεξιστικό με απαράδεκτο τρόπο.

 

Ο σύμβουλος μαιευτήρας και γυναικολόγος Shazia Malik λέει επίσης στο The Independent ότι οι χρήστες θα μπορούσαν να διατρέχουν κίνδυνο φλεγμονών και αρκετέ ακόμη αναπάντεχες παρενέργειες. 

 

Οι παραπάνω είναι μόλις μερικές από τις πολλές τοποθετήσεις γιατρών για το θέμα και έρχονται ενώ η ιστοσελίδα της Pretty Women Inc προειδοποιεί κυριολεκτικά τους ανθρώπους να μην ακούνε τους γιατρούς. «Οποιοσδήποτε γυναικολόγος θα σας πει ότι τίποτα δεν πρέπει να μπαίνει στον κόλπο σας, αλλά το σίγουρο είναι πως θα είχατε κολπικά προβλήματα και πριν χρησιμοποιήσετε τη σκόνη πάθους ούτως ή άλλως».