ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΙΣΑΒΕΤ ΦΩΣΚΟΛΟΥ

Αποποιούνται τις ετικέτες, αντιστέκονται στο mainstream και στα άκαμπτα status quo, ντύνονται παλαιομοδίτικα, κατοικούν κυρίως στις αστικές γειτονιές του Μπρούκλυν, υιοθετούν vegan attitudes ενώ ειναι φανατικοί οπαδοί της reuse/recycling κουλτούρας. Aυτό που προκαλεί, ωστόσο, ιδιαίτερο ενδιαφέρον ειναι τα old-fashioned εναλλακτικά hobbies τους...

 

Συγκεντρώσαμε τα πιο ασυνήθιστα και τα παρουσιάζουμε! 

 

1. Ταρίχευση ζώων

 

Τα μαθήματα ξεκινάνε απο τα 100 δολάρια για τη ταρίχευση ενός μικρόσωμου ζώου (λ.χ. ποντικιού), μυούνται στην τέχνη της ταρίχευσης μαθαίνοντας την ανατομία του ζώου καθως και την διαδικασία επεξεργασίας του σώματος με τα ειδικά φάρμακα. Παρά το γεγονός ότι κάτι τέτοιο θα μπορούσε να θεωρηθεί μια επαναστατική ενασχόληση ενάντια στον βομβαρδισμό της ψηφιακής εποχής- όπως επιτάσσει άλλωστε η χίπστερ ιδεολογία- δεν είναι, παρολ' αυτά λίγες οι φορές που έχουν βρεθεί στο επίκεντρο κριτικών που αφορούν σε θέματα προστασίας των ζωών.

 

 

 

 

2. Σαπωνοποιία

 

 

 

Ειδικά διαμορφωμένα εργαστήρια για την εκμάθηση κατασκευής handmade σαπουνιού και παρεμφερών καλλυντικών έχουν μονοπωλήσει το χιπστερικό ενδιαφέρον. Όλο και περισσότεροι υποστηρικτές της Χίπστερ κουλτούρας αναζητούν να μάθουν πώς να κάνουν δικες τους συνταγές, να αναμιγνύουν έλαια, χρώματα κι άλλα συστατικά με στόχο να φτάσουν στο επίπεδο να μπορούν να παράγουν το δικό τους σαπούνι, ως μια ένδειξη αντίστασης στη μαζική παραγωγή καταναλωτικών αγαθών.

 

3. Μελισσοκομία

 

Η νομιμοποίηση της μελισσοκομίας στη Ν.Υόρκη το 2010 που είχε ως αποτέλεσμα την εμφάνιση όλο και περισσότερων κέντρων εκπαίδευσης, δεν μπορούσε παρά να προσελκύσει το ενδιαφέρον των wannabe αυτόχθονων χιπστερς, που πλέον πολλοί απ' αυτους έχουν επιδοθεί στο να διατηρούν τα δικά τους μελίσσια σε ταράτσες σπιτιών και να προωθούν το μέλι τους στις τοπικές αγορές.

 

 

 

 

4. Βιβλιοδεσία στο χέρι

 

Χωρίς κάποια ιδιαίτερη βλέψη εμπορευματοποίησης, αναζητούν να μάθουν την τέχνη συρραφής βιβλίων δηλώνοντας την αντίστασή τους στη μαζική παραγωγή πνευματικού υλικού και το ντύσιμό του με δελεαστικά "γυαλιστερά" εξώφυλλα.

 

 

Τέλος, την εναλλακτική old-fashioned, εξεζητημένη κουλτούρα των Χίπστερς έρχεται να επισφραγίσει η αντικατάσταση των γυαλιών μυωπίας με monocle ενώ, παράλληλα, η μακριά και κάπως ατημέλητη γενειάδα παραμένει σήμα κατατεθέν σε σημείο να έχει σημειωθεί ρεκόρ αύξησης στις μεταμοσχεύσεις μαλλιών προσώπου (κόστους άνω των 8.500 δολ.) σύμφωνα με δημοσίευμα του Νew York Post.