Η γονιμότητα μας αφορά όλους, ανεξαρτήτως της ηλικίας, της κατάστασης της υγείας, του φύλου, της καταγωγής, της προσωπικής και οικογενειακής μας κατάστασης. Παρακάτω μπορείτε να βρείτε κάποιες απλές και σημαντικές συμβουλές γονιμότητας.


Για να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα, πρέπει πρώτα να το γνωρίσετε. Μάθετε τα βασικά για τη γονιμότητα: βάσει ερευνών, 1 στα 6 ζευγάρια παρουσιάζει πρόβλημα γονιμότητας. Τα αίτια υπογονιμότητας αφορούν εξίσου γυναίκες και άνδρες. Υπάρχουν τρόποι συντήρησης της γονιμότητας. Η πρόοδος της επιστήμης και της τεχνολογίας εγγυάται ότι η πλειοψηφία των ζευγαριών με υπογονιμότητα θα γίνουν γονείς. Τα παραπάνω αποτελούν κάποιες ενδεικτικές γνώσεις γονιμότητας που θα πρέπει να εμπλουτίζονται διαρκώς.

 

Το μυστικό της επιτυχίας μπορεί να (και συχνά) κρύβεται σε απλές αποφάσεις ζωής που αφορούν τη διατροφή, την άσκηση, τη διακοπή του καπνίσματος και του αλκοόλ.

Αφού εντοπίσετε το πρόβλημα, μη χάνετε χρόνο. Ζητήστε βοήθεια. Η ηλικία της γυναίκας αποτελεί βασικό παράγοντα γονιμότητας. Καθώς αυξάνεται η ηλικία της, η γονιμότητα μειώνεται, ιδιαίτερα μετά την ηλικία των 35 ετών. Μετά την ηλικία των 40 ετών, οι πιθανότητες μειώνονται σοβαρά. Επιπλέον, η προχωρημένη ηλικία της γυναίκας επηρεάζει δυσμενώς και τη φυσιολογική έκβαση της εγκυμοσύνης, είτε μετά από φυσική σύλληψη είτε μετά από υποβοηθούμενη σύλληψη. Η ηλικία του άνδρα (ιδίως μετά τα 40) επηρεάζει επίσης τη γονιμότητα και την υγεία του παιδιού.


Ζητήστε, λοιπόν, βοήθεια, αλλά από τον ειδικό. Βρείτε τον κατάλληλο ειδικό γιατρό Γονιμότητας. Οι συνολικοί παράγοντες που επηρεάζουν τη γονιμότητά σας μπορούν να αξιολογηθούν επακριβώς από τον εξειδικευμένο γυναικολόγο. Δεν υπάρχει μια εξέταση που από μόνη της μπορεί να εκτιμήσει την αναπαραγωγική ικανότητα ενός ζευγαριού. Μη διστάσετε να επισκεφθείτε έναν γυναικολόγο Γονιμότητας. Μια σειρά εξετάσεων θα οδηγήσει στην εκτίμηση της αναπαραγωγικής ικανότητάς του ζευγαριού, στον εντοπισμό των πιθανών αιτιών υπογονιμότητας και στην αναγνώριση των παραγόντων που χρήζουν βελτίωσης και των θεραπειών που ενδείκνυνται για την περίπτωσή σας.


Εκτός από ιατρική βοήθεια, υπάρχουν πράγματα που περνούν από τα χέρια σας. Βελτιώστε τον τρόπο ζωής σας για να βελτιώσετε τη συνολική σας υγεία. Συχνά, τα αποτελέσματα των εξετάσεων είναι φυσιολογικά και με την κατάλληλη ιατρική καθοδήγηση μπορεί να προκύψει φυσική σύλληψη και εγκυμοσύνη, είτε χωρίς ιατρική παρέμβαση είτε με ελάχιστη ιατρική παρέμβαση και συμβουλευτική. Το μυστικό της επιτυχίας μπορεί να (και συχνά) κρύβεται σε απλές αποφάσεις ζωής που αφορούν τη διατροφή, την άσκηση, τη διακοπή του καπνίσματος και του αλκοόλ.


Αφού κάνετε τα απαραίτητα βήματα και λάβετε τη σωστή ιατρική φροντίδα, προετοιμαστείτε για το «υπέροχο ταξίδι της γονιμότητας» και ποτέ μην εγκαταλείψετε την προσπάθεια. Θυμηθείτε πως γονιός δεν γεννιέσαι, γίνεσαι, και πως η πιο συναρπαστική δουλειά στον κόσμο είναι να μεγαλώνεις ένα παιδί. Με την κατάλληλη συμπαράσταση από το συγγενικό και φιλικό περιβάλλον και από την έμπειρη ομάδα του Κέντρου Γονιμότητας, η πλειοψηφία των ζευγαριών θα φτάσει στο ευτυχές αποτέλεσμα. Προετοιμαστείτε για ένα υπέροχο ταξίδι. Ένα ταξίδι ζωής.

 

Υπάρχουν λύσεις για την υπογονιμότητα

 

EMBRYO CLINIC

T. 2310 420 020

www.EmbryoClinic.eu

info@embryoclinic.eu

FB: embryoclinic