Τα 3 βασικά λάθη που κάνουμε με το αποσμητικό μας

Τα 3 βασικά λάθη που κάνουμε με το αποσμητικό μας Facebook Twitter
Δεν έχει κανένα νόημα να ανανεώνουμε το αποσμητικό, μετά από μία μέρα γεμάτη ιδρώτα, χωρίς να έχει προηγηθεί ένα αναζωογονητικό ντους.
3

Ο καιρός ανοίγει, η θερμοκρασία ανεβαίνει, η αίσθηση της όσφρησης είναι αυτή που θίγεται βασικά από την σταδιακή επέλαση των δύο πρώτων. Καθημερινά, εκατομμύρια άνθρωποι επαναλαμβάνουν τις ίδιες μηχανικές κινήσεις, πριν βγουν από το σπίτι για να φτάσουν στη δουλειά, με ενδιάμεσες στάσεις, φυσικά, τα ΜΜΜ, τα μέρη που θα αφήσουν το... στίγμα τους, τη μυρωδιά που θα αφήσουν πίσω τους. Σε κάποιες περιπτώσεις, κάτι συμβαίνει λάθος. Ο τρόπος που μυρίζουμε, ουδέτερος, ευχάριστος ή όχι και τόσο μπορεί να δημιουργήσει σχόλια, κυρίως, όμως, να φέρει στην επιφάνεια ορισμένα θέματα που αφορούν την καθημερινή μας υγιεινή. Να μερικά λάθη κεκτημένης ταχύτητας ή συνήθειας. 

1.

Εφαρμόζουμε το αποσμητικό το πρωί

Και ενώ έχουμε κάνει μπάνιο το βράδυ. Ναι, αλλά οι ιδρωτοποιοί αδένες εξακολουθούν να δουλεύουν και ενώ κοιμόμαστε. Το αποσμητικό -και κυρίως τα αποσμητικά που μπλοκάρουν τον ιδρώτα- εφαρμόζονται ως συνοδευτικό της διαδικασίας του μπάνιου και όχι ως κυρίως... Αποσμητικό, λοιπόν, αμέσως μετά το μπάνιο για ασφαλέστερο έλεγχο της βαριάς μυρωδιάς που αναδύεται από το σώμα μας μετά από ώρες στους δρόμους και την υπερένταση της ημέρας. 

2.

Ανανεώνουμε το αποσμητικό τη λάθος στιγμή 

Όπως προαναφέρθηκε το αποσμητικό, όπως και το άρωμα πολλές φορές, είναι "συνοδευτικό", όχι κυρίως. Δεν έχει κανένα νόημα, λοιπόν, να ανανεώνουμε το πρώτο, μετά από μία μέρα γεμάτη ιδρώτα, χωρίς να έχει προηγηθεί ένα αναζωογονητικό ντους. Αυτή η λάθος κίνηση είναι η αιτία αυτής βαριάς μυρωδιάς, όπου επικρατεί η φυσική οσμή του σώματος με ένα στρώμα ξένης μυρωδιάς και κάποτε κάνει τους διπλανούς μας να θέλουν να λιποθυμήσουν. Ή έστω να ανοίξουν -τρέχοντας- τα παράθυρα.

3.

Ίδια ρούχα, δεύτερη και τρίτη μέρα

Εκτός από το πανωφόρι, μία χοντρή ζακέτα ή την ελαφριά ανοιξιάτικη καπαρντίνα -που συνέρχονται με ένα καλό αέρισμα- οτιδήποτε άλλο έρχεται σε άμεση επαφή με το σώμα μας, ειδικά τους ανοιξιάτικους και καλοκαιρινούς μήνες δεν αντέχει πάνω από μία φορά. Η θέση του t-shirt ή του πουκαμίσου μετά από μία σκληρή μέρα πάνω μας είναι στα άπλυτα. Δεν έχει κανένα νόημα το καλό μπάνιο και η σωστή χρήση αντι-ιδρωτικών, αν είναι να φορέσουμε το ίδιο μπλουζάκι που την προηγούμενη (ή την προ-προηγούμενη μέρα) έμεινε πάνω μας για περισσότερο από 8 - 10 ώρες. Οι ίνες του υφάσματος έχουν συγκρατήσει τις οσμές (τις δικές μας, αλλά και της πόλης) και το αποτέλεσμα θα είναι βαρύ και -δυστυχώς- δύσοσμο. 

Με στοιχεία από Prevention.com, Shape.com

Υγεία & Σώμα
3

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τι στρέφει έναν άνθρωπο στους εθισμούς;

Άκου την επιστήμη / Τι στρέφει έναν άνθρωπο στους εθισμούς;

Oι εξαρτήσεις, οι ψυχοδραστικές ουσίες και η απειλή μιας νέας πανδημίας. Ο καθηγητής Επιδημιολογίας και Προληπτικής Ιατρικής στο ΕΚΠΑ, Άγγελος Χατζάκης, εξηγεί στον Γιάννη Πανταζόπουλο.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
SOS, το παιδί μου έχει διάσπαση προσοχής

Radio Lifo / SOS, το παιδί μου έχει διάσπαση προσοχής

Τι είναι η διαταραχή ελλειμματικής προσοχής και υπερκινητικότητας; Πόσα παιδιά και έφηβοι έχουν; Είναι η ΔΕΠΥ διαταραχή της εποχή μας; Τι πρέπει να γνωρίζει ένας γονιός όταν το παιδί του παρουσιάσει σημάδια διάσπασης προσοχής; Η Τζούλη Αγοράκη συζητά με την παιδοψυχίατρο Τέρψη Κόρπα και τον ψυχοπαιδαγωγό Χρήστο Σκαλούμπακα.
ΤΖΟΥΛΗ ΑΓΟΡΑΚΗ
HIV: Στην Gilead δεν κάνουμε εκπτώσεις στην αλήθεια

Υγεία & Σώμα / HIV: Στην Gilead δεν κάνουμε εκπτώσεις στην αλήθεια

Η Βίκυ Τσάμη, Director Public Affairs, και ο Ιωάννης Κατσαρόλης, παθολόγος-λοιμωξιολόγος, Director Medical Affairs της Gilead Sciences, μιλούν για τις πρωτοβουλίες της βιοφαρμακευτικής εταιρείας που στόχο έχουν να προκαλέσουν την κοινωνία ώστε να σκεφτεί βαθύτερα, να αναμετρηθεί με τον φόβο και την άγνοια.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Η Φλόγα που ζεσταίνει τις καρδιές των παιδιών με καρκίνο και των οικογενειών τους

Υγεία & Σώμα / Η Φλόγα που ζεσταίνει τις καρδιές των παιδιών με καρκίνο και των οικογενειών τους

Ο παιδικός καρκίνος είναι μια πολύ δύσκολη δοκιμασία. Όμως καμιά οικογένεια δεν είναι μόνη γιατί έχει συμπαραστάτη εδώ και 42 χρόνια τη «Φλόγα», ενώ το ιατρικό οπλοστάσιο διευρύνεται με πρωτοποριακές θεραπείες που εφαρμόζονται στα ελληνικά νοσοκομεία και η χώρα αποκτά περισσότερους δότες μυελού των οστών.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
MOUTH TAPE

Υγεία & Σώμα / Μπορεί το κλείσιμο του στόματος με ταινία να βοηθήσει με το ροχαλητό και την υπνική άπνοια;

Εικόνες ανθρώπων που κοιμούνται με το στόμα τους κλεισμένο με ταινία έχουν κατακλύσει το Instagram και το TikTok, αλλά και την έβδομη σεζόν του δημοφιλούς ριάλιτι «Love is Blind».
THE LIFO TEAM
Νόσος ALS: Ο κορυφαίος ερευνητης James Berry στην Ελλάδα

Υγεία & Σώμα / Ο ειδικός της νόσου ALS στην Ελλάδα: Νέες θεραπείες και ελπίδα για το μέλλον

Σε εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ και στο Αιγινήτειο, ο δρ. James D. Berry μίλησε για τη σπάνια νευροεκφυλιστική ασθένεια ALS, τις θεραπείες που έχουν εγκριθεί και εκείνες που βρίσκονται σε στάδιο κλινικών δοκιμών.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Το success story της πρόληψης του καρκίνου του μαστού βοηθά να αλλάξουμε νοοτροπία απέναντι στον καρκίνο

Υγεία & Σώμα / Το success story της πρόληψης του καρκίνου του μαστού

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος «Άλμα ζωής» έχει συμβάλει καθοριστικά στην επιτυχημένη προσπάθεια πρόληψης του καρκίνου του μαστού, η οποία αποτελεί τη ναυαρχίδα στα προγράμματα προσυμπτωματικού ελέγχου για χρόνια νοσήματα που υλοποιούνται στην Ελλάδα.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Οι ασθενείς έχουν να αντιμετωπίσουν το χάσμα μεταξύ της υποψίας και της διάγνωσης του καρκίνου

Υγεία & Σώμα / Το χάσμα μεταξύ της υποψίας και της διάγνωσης του καρκίνου

Οι ογκολογικοί ασθενείς δεν έχουν να αντιμετωπίσουν μονάχα την ίδια τη νόσο αλλά και όλα τα εμπόδια που συναντούν στην πορεία. Ένα από αυτά, που δυσκολεύονται να υπερπηδήσουν, αφορά το χάσμα μεταξύ της υποψίας και της διάγνωσης, δύο στάδια καθόλου αλληλένδετα στην πράξη, για τα οποία μας μιλά ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου (ΕΛΛΟΚ), Γιώργος Καπετανάκης.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Συναισθηματική υπερφαγία: «Έτρωγα κρύες πίτσες με μαρμελάδα και έξτρα τυρί»

Υγεία & Σώμα / Συναισθηματική υπερφαγία: «Έτρωγα κρύες πίτσες με μαρμελάδα και έξτρα τυρί»

Δύο γυναίκες που ζουν με τη διατροφική διαταραχή περιγράφουν τα επεισόδιά τους και εξηγούν πώς είναι να μην απολαμβάνεις το φαγητό αλλά να το χρειάζεσαι για να αποφορτιστείς.
ΛΑΣΚΑΡΙΝΑ ΛΙΑΚΑΚΟΥ