Τα 3 βασικά λάθη που κάνουμε με το αποσμητικό μας

Τα 3 βασικά λάθη που κάνουμε με το αποσμητικό μας Facebook Twitter
Δεν έχει κανένα νόημα να ανανεώνουμε το αποσμητικό, μετά από μία μέρα γεμάτη ιδρώτα, χωρίς να έχει προηγηθεί ένα αναζωογονητικό ντους.
3

Ο καιρός ανοίγει, η θερμοκρασία ανεβαίνει, η αίσθηση της όσφρησης είναι αυτή που θίγεται βασικά από την σταδιακή επέλαση των δύο πρώτων. Καθημερινά, εκατομμύρια άνθρωποι επαναλαμβάνουν τις ίδιες μηχανικές κινήσεις, πριν βγουν από το σπίτι για να φτάσουν στη δουλειά, με ενδιάμεσες στάσεις, φυσικά, τα ΜΜΜ, τα μέρη που θα αφήσουν το... στίγμα τους, τη μυρωδιά που θα αφήσουν πίσω τους. Σε κάποιες περιπτώσεις, κάτι συμβαίνει λάθος. Ο τρόπος που μυρίζουμε, ουδέτερος, ευχάριστος ή όχι και τόσο μπορεί να δημιουργήσει σχόλια, κυρίως, όμως, να φέρει στην επιφάνεια ορισμένα θέματα που αφορούν την καθημερινή μας υγιεινή. Να μερικά λάθη κεκτημένης ταχύτητας ή συνήθειας. 

1.

Εφαρμόζουμε το αποσμητικό το πρωί

Και ενώ έχουμε κάνει μπάνιο το βράδυ. Ναι, αλλά οι ιδρωτοποιοί αδένες εξακολουθούν να δουλεύουν και ενώ κοιμόμαστε. Το αποσμητικό -και κυρίως τα αποσμητικά που μπλοκάρουν τον ιδρώτα- εφαρμόζονται ως συνοδευτικό της διαδικασίας του μπάνιου και όχι ως κυρίως... Αποσμητικό, λοιπόν, αμέσως μετά το μπάνιο για ασφαλέστερο έλεγχο της βαριάς μυρωδιάς που αναδύεται από το σώμα μας μετά από ώρες στους δρόμους και την υπερένταση της ημέρας. 

2.

Ανανεώνουμε το αποσμητικό τη λάθος στιγμή 

Όπως προαναφέρθηκε το αποσμητικό, όπως και το άρωμα πολλές φορές, είναι "συνοδευτικό", όχι κυρίως. Δεν έχει κανένα νόημα, λοιπόν, να ανανεώνουμε το πρώτο, μετά από μία μέρα γεμάτη ιδρώτα, χωρίς να έχει προηγηθεί ένα αναζωογονητικό ντους. Αυτή η λάθος κίνηση είναι η αιτία αυτής βαριάς μυρωδιάς, όπου επικρατεί η φυσική οσμή του σώματος με ένα στρώμα ξένης μυρωδιάς και κάποτε κάνει τους διπλανούς μας να θέλουν να λιποθυμήσουν. Ή έστω να ανοίξουν -τρέχοντας- τα παράθυρα.

3.

Ίδια ρούχα, δεύτερη και τρίτη μέρα

Εκτός από το πανωφόρι, μία χοντρή ζακέτα ή την ελαφριά ανοιξιάτικη καπαρντίνα -που συνέρχονται με ένα καλό αέρισμα- οτιδήποτε άλλο έρχεται σε άμεση επαφή με το σώμα μας, ειδικά τους ανοιξιάτικους και καλοκαιρινούς μήνες δεν αντέχει πάνω από μία φορά. Η θέση του t-shirt ή του πουκαμίσου μετά από μία σκληρή μέρα πάνω μας είναι στα άπλυτα. Δεν έχει κανένα νόημα το καλό μπάνιο και η σωστή χρήση αντι-ιδρωτικών, αν είναι να φορέσουμε το ίδιο μπλουζάκι που την προηγούμενη (ή την προ-προηγούμενη μέρα) έμεινε πάνω μας για περισσότερο από 8 - 10 ώρες. Οι ίνες του υφάσματος έχουν συγκρατήσει τις οσμές (τις δικές μας, αλλά και της πόλης) και το αποτέλεσμα θα είναι βαρύ και -δυστυχώς- δύσοσμο. 

Με στοιχεία από Prevention.com, Shape.com

Υγεία & Σώμα
3

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Θα το κάνω για μένα»: Πόσο υαλουρονικό αντέχει το συκώτι και η αισθητική μας;

Υγεία & Σώμα / «Θα κάνω υαλουρονικό στα χείλη, θα το κάνω για μένα»: Μας έχουν καταστρέψει οι Καρντάσιαν;

Πόσο εντάξει είναι να κάνουν οι έφηβοι fillers; Πώς φτάσαμε να κάνουμε botox ακόμα και στο κομμωτήριο; Και τι μπορεί να πάει στραβά με τα ενέσιμα; Μία δερματολόγος και μια ψυχοθεραπεύτρια απαντούν.
ΤΖΟΥΛΗ ΑΓΟΡΑΚΗ
Αποκατάσταση ασθενών: Η μαύρη τρύπα του ΕΣΥ

Φάκελος Υγεία / Αποκατάσταση ασθενών: Η μαύρη τρύπα του ΕΣΥ

Το κουβάρι της αποκατάστασης των ασθενών στο δημόσιο σύστημα υγείας είναι μπλεγμένο και πολυδιάστατο, κι όταν πιάσει κανείς το νήμα διαπιστώνει ότι αναφύονται δύσκολα κοινωνικά ζητήματα, που συνήθως κρύβονται κάτω από το χαλί της επικαιρότητας.
ΝΤΙΝΑ ΚΑΡΑΤΖΙΟΥ
ΜΕΘ: Υπάρχουν πια αρκετές, αλλά υπολειτουργούν

Φάκελος Υγεία / ΜΕΘ: Υπάρχουν πια αρκετές, αλλά υπολειτουργούν

Η πιο σημαντική παρακαταθήκη που άφησε στα δημόσια νοσοκομεία το σαρωτικό κύμα του Covid-19 είναι η αύξηση των κλινών στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, οι οποίες προήλθαν κυρίως από δωρεές. Το πρόβλημα είναι ότι αρκετές από αυτές είναι κλειστές και κάποιες άλλες υπολειτουργούν.
ΝΤΙΝΑ ΚΑΡΑΤΖΙΟΥ
Μεταρρύθμιση για την υγεία: Φύγε Ε.Σ.Υ., έλα εσύ

Φάκελος Υγεία / Μεταρρύθμιση για την υγεία: Θεραπεύει παθογένειες ή ανοίγει νέες πληγές;

Η μεταρρύθμιση συμπυκνώνεται σε τρεις αλλαγές: τα επί πληρωμή απογευματινά χειρουργεία στα δημόσια νοσοκομεία, την απασχόληση των γιατρών του ΕΣΥ πέραν του ωραρίου τους στον ιδιωτικό τομέα και τη δυνατότητα των ιδιωτών γιατρών να διενεργούν ιατρικές πράξεις μέσα στα δημόσια νοσοκομεία. Ποια είναι τα επιχειρήματα της κυβέρνησης γι’ αυτό το αμφίδρομο «μπες βγες» στη δημόσια υγεία, με το οποίο υποστηρίζει ότι θα την ισχυροποιήσει;
ΝΤΙΝΑ ΚΑΡΑΤΖΙΟΥ
ΕΣΥ: Άγονες περιοχές, άγονα επιδόματα και άγονες λύσεις

Φάκελος Υγεία / Γιατρός στις Κυκλάδες: Άγονες περιοχές, άγονα επιδόματα και άγονες λύσεις

Ποια είναι η καθημερινότητα ενός γιατρού στις Κυκλάδες; Πώς τα βγάζει πέρα μια γιατρός στη Λήμνο, όταν έχει να αντιμετωπίσει ένα έκτακτο περιστατικό που απαιτεί αεροδιακομιδή; Μια εικόνα από τις δημόσιες δομές υγείας στις άγονες και δυσπρόσιτες περιοχές της χώρας, που ξέμειναν από γιατρούς αλλά και από κυβερνητικές λύσεις, αφού κι αυτές άγονες παραμένουν.
ΝΤΙΝΑ ΚΑΡΑΤΖΙΟΥ
ΕΣΥ: η μεγάλη παραίτηση και η υποστελέχωση

Φάκελος Υγεία / ΕΣΥ: Η μεγάλη παραίτηση

Υποστελεχωμένα νοσοκομεία, εξοντωτικές συνθήκες, γιατροί σε ρόλο καμικάζι και νέοι χωρίς ειδικότητα που αναγκάζονται να αναλάβουν ευθύνες που δεν τους αναλογούν. Αυτή είναι η τωρινή εικόνα του Εθνικού Συστήματος Υγείας.
ΝΤΙΝΑ ΚΑΡΑΤΖΙΟΥ