Τα 3 βασικά λάθη που κάνουμε με το αποσμητικό μας

Τα 3 βασικά λάθη που κάνουμε με το αποσμητικό μας Facebook Twitter
Δεν έχει κανένα νόημα να ανανεώνουμε το αποσμητικό, μετά από μία μέρα γεμάτη ιδρώτα, χωρίς να έχει προηγηθεί ένα αναζωογονητικό ντους.
3

Ο καιρός ανοίγει, η θερμοκρασία ανεβαίνει, η αίσθηση της όσφρησης είναι αυτή που θίγεται βασικά από την σταδιακή επέλαση των δύο πρώτων. Καθημερινά, εκατομμύρια άνθρωποι επαναλαμβάνουν τις ίδιες μηχανικές κινήσεις, πριν βγουν από το σπίτι για να φτάσουν στη δουλειά, με ενδιάμεσες στάσεις, φυσικά, τα ΜΜΜ, τα μέρη που θα αφήσουν το... στίγμα τους, τη μυρωδιά που θα αφήσουν πίσω τους. Σε κάποιες περιπτώσεις, κάτι συμβαίνει λάθος. Ο τρόπος που μυρίζουμε, ουδέτερος, ευχάριστος ή όχι και τόσο μπορεί να δημιουργήσει σχόλια, κυρίως, όμως, να φέρει στην επιφάνεια ορισμένα θέματα που αφορούν την καθημερινή μας υγιεινή. Να μερικά λάθη κεκτημένης ταχύτητας ή συνήθειας. 

1.

Εφαρμόζουμε το αποσμητικό το πρωί

Και ενώ έχουμε κάνει μπάνιο το βράδυ. Ναι, αλλά οι ιδρωτοποιοί αδένες εξακολουθούν να δουλεύουν και ενώ κοιμόμαστε. Το αποσμητικό -και κυρίως τα αποσμητικά που μπλοκάρουν τον ιδρώτα- εφαρμόζονται ως συνοδευτικό της διαδικασίας του μπάνιου και όχι ως κυρίως... Αποσμητικό, λοιπόν, αμέσως μετά το μπάνιο για ασφαλέστερο έλεγχο της βαριάς μυρωδιάς που αναδύεται από το σώμα μας μετά από ώρες στους δρόμους και την υπερένταση της ημέρας. 

2.

Ανανεώνουμε το αποσμητικό τη λάθος στιγμή 

Όπως προαναφέρθηκε το αποσμητικό, όπως και το άρωμα πολλές φορές, είναι "συνοδευτικό", όχι κυρίως. Δεν έχει κανένα νόημα, λοιπόν, να ανανεώνουμε το πρώτο, μετά από μία μέρα γεμάτη ιδρώτα, χωρίς να έχει προηγηθεί ένα αναζωογονητικό ντους. Αυτή η λάθος κίνηση είναι η αιτία αυτής βαριάς μυρωδιάς, όπου επικρατεί η φυσική οσμή του σώματος με ένα στρώμα ξένης μυρωδιάς και κάποτε κάνει τους διπλανούς μας να θέλουν να λιποθυμήσουν. Ή έστω να ανοίξουν -τρέχοντας- τα παράθυρα.

3.

Ίδια ρούχα, δεύτερη και τρίτη μέρα

Εκτός από το πανωφόρι, μία χοντρή ζακέτα ή την ελαφριά ανοιξιάτικη καπαρντίνα -που συνέρχονται με ένα καλό αέρισμα- οτιδήποτε άλλο έρχεται σε άμεση επαφή με το σώμα μας, ειδικά τους ανοιξιάτικους και καλοκαιρινούς μήνες δεν αντέχει πάνω από μία φορά. Η θέση του t-shirt ή του πουκαμίσου μετά από μία σκληρή μέρα πάνω μας είναι στα άπλυτα. Δεν έχει κανένα νόημα το καλό μπάνιο και η σωστή χρήση αντι-ιδρωτικών, αν είναι να φορέσουμε το ίδιο μπλουζάκι που την προηγούμενη (ή την προ-προηγούμενη μέρα) έμεινε πάνω μας για περισσότερο από 8 - 10 ώρες. Οι ίνες του υφάσματος έχουν συγκρατήσει τις οσμές (τις δικές μας, αλλά και της πόλης) και το αποτέλεσμα θα είναι βαρύ και -δυστυχώς- δύσοσμο. 

Με στοιχεία από Prevention.com, Shape.com

Υγεία & Σώμα
3

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι ογκολογικοί ασθενείς χρειάζονται ολιστική στήριξη, μαζί με τη θεραπεία τους

Υγεία & Σώμα / Οι ογκολογικοί ασθενείς χρειάζονται ολιστική στήριξη, μαζί με τη θεραπεία τους

Με το πρόγραμμα «Φώφη Γεννηματά» περισσότερες από 15.000 γυναίκες που πιθανόν να ανακάλυπταν πολύ αργότερα ότι η υγεία τους κινδυνεύει διαγνώστηκαν με ευρήματα και έλαβαν θεραπεία έγκαιρα.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Η αξία του προσυμπτωματικού ελέγχου σε συχνές μορφές καρκίνου

Υγεία & Σώμα / Η αξία του προσυμπτωματικού ελέγχου σε συχνές μορφές καρκίνου

Η Ελλάδα, σύμφωνα με την Κορίνα Πατέλη - Bell, μπορεί να πάρει τα δεδομένα των πιλοτικών προγραμμάτων που εφαρμόστηκαν σε 42 περιοχές του Ηνωμένου Βασιλείου και οδήγησαν στη μετατόπιση των ασθενών σε πρωιμότερα στάδια διάγνωσης
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Τι συνδέει την απώλεια βάρους με την επαγγελματική επιτυχία;

Διεθνή / Εμπεδωμένη χονδροφοβία: Η σύνδεση της επαγγελματικής επιτυχίας με την απώλεια βάρους

Εργαζόμενοι που έχασαν βάρος δηλώνουν ότι χαίρουν μεγαλύτερης εκτίμησης στον χώρο εργασίας:ένα λυπηρό φαινόμενο με προεκτάσεις στην εργασιακή ανέλιξη και την οικονομική κατάσταση των εργαζομένων
NEWSROOM
Το μυστικό της σάουνας: Γιατί η Φινλανδία είναι η πιο ευτυχισμένη χώρα του κόσμου;

Διεθνή / Το μυστικό της σάουνας: Γιατί η Φινλανδία είναι η πιο ευτυχισμένη χώρα του κόσμου;

Δεν είναι απλώς ότι ένα μεγάλο ποσοστό Φινλανδών γεννήθηκε μέσα σε σάουνα, είναι ότι οι περισσότερες από 3 εκατομμύρια σάουνες στη χώρα αφορούν τόσο την παράδοση, όσο και τα επίπεδα ευτυχίας των πολιτών
NEWSROOM
Εξωσώματα, περμανάντ βλεφαρίδας, brow lift: H δοκιμή και τα συμπεράσματα

Υγεία & Σώμα / Εξωσώματα, περμανάντ βλεφαρίδας, brow lift: H δοκιμή και τα συμπεράσματα

Τι είναι η περμανάντ βλεφαρίδας; Τα εξωσώματα από βλαστοκύτταρα ρόδου της Δαμασκού; Και πώς γίνεται να πειθαρχήσεις τις τρίχες του φρυδιού σου; Η Τζούλη Αγοράκη δοκίμασε τέσσερις θεραπείες και καταθέτει τα συμπεράσματά της.
ΤΖΟΥΛΗ ΑΓΟΡΑΚΗ