Ο καιρός ανοίγει, η θερμοκρασία ανεβαίνει, η αίσθηση της όσφρησης είναι αυτή που θίγεται βασικά από την σταδιακή επέλαση των δύο πρώτων. Καθημερινά, εκατομμύρια άνθρωποι επαναλαμβάνουν τις ίδιες μηχανικές κινήσεις, πριν βγουν από το σπίτι για να φτάσουν στη δουλειά, με ενδιάμεσες στάσεις, φυσικά, τα ΜΜΜ, τα μέρη που θα αφήσουν το... στίγμα τους, τη μυρωδιά που θα αφήσουν πίσω τους. Σε κάποιες περιπτώσεις, κάτι συμβαίνει λάθος. Ο τρόπος που μυρίζουμε, ουδέτερος, ευχάριστος ή όχι και τόσο μπορεί να δημιουργήσει σχόλια, κυρίως, όμως, να φέρει στην επιφάνεια ορισμένα θέματα που αφορούν την καθημερινή μας υγιεινή. Να μερικά λάθη κεκτημένης ταχύτητας ή συνήθειας. 

 

1.

Εφαρμόζουμε το αποσμητικό το πρωί

Και ενώ έχουμε κάνει μπάνιο το βράδυ. Ναι, αλλά οι ιδρωτοποιοί αδένες εξακολουθούν να δουλεύουν και ενώ κοιμόμαστε. Το αποσμητικό -και κυρίως τα αποσμητικά που μπλοκάρουν τον ιδρώτα- εφαρμόζονται ως συνοδευτικό της διαδικασίας του μπάνιου και όχι ως κυρίως... Αποσμητικό, λοιπόν, αμέσως μετά το μπάνιο για ασφαλέστερο έλεγχο της βαριάς μυρωδιάς που αναδύεται από το σώμα μας μετά από ώρες στους δρόμους και την υπερένταση της ημέρας. 

 

2.

Ανανεώνουμε το αποσμητικό τη λάθος στιγμή 

Όπως προαναφέρθηκε το αποσμητικό, όπως και το άρωμα πολλές φορές, είναι "συνοδευτικό", όχι κυρίως. Δεν έχει κανένα νόημα, λοιπόν, να ανανεώνουμε το πρώτο, μετά από μία μέρα γεμάτη ιδρώτα, χωρίς να έχει προηγηθεί ένα αναζωογονητικό ντους. Αυτή η λάθος κίνηση είναι η αιτία αυτής βαριάς μυρωδιάς, όπου επικρατεί η φυσική οσμή του σώματος με ένα στρώμα ξένης μυρωδιάς και κάποτε κάνει τους διπλανούς μας να θέλουν να λιποθυμήσουν. Ή έστω να ανοίξουν -τρέχοντας- τα παράθυρα.

 

3.

Ίδια ρούχα, δεύτερη και τρίτη μέρα

Εκτός από το πανωφόρι, μία χοντρή ζακέτα ή την ελαφριά ανοιξιάτικη καπαρντίνα -που συνέρχονται με ένα καλό αέρισμα- οτιδήποτε άλλο έρχεται σε άμεση επαφή με το σώμα μας, ειδικά τους ανοιξιάτικους και καλοκαιρινούς μήνες δεν αντέχει πάνω από μία φορά. Η θέση του t-shirt ή του πουκαμίσου μετά από μία σκληρή μέρα πάνω μας είναι στα άπλυτα. Δεν έχει κανένα νόημα το καλό μπάνιο και η σωστή χρήση αντι-ιδρωτικών, αν είναι να φορέσουμε το ίδιο μπλουζάκι που την προηγούμενη (ή την προ-προηγούμενη μέρα) έμεινε πάνω μας για περισσότερο από 8 - 10 ώρες. Οι ίνες του υφάσματος έχουν συγκρατήσει τις οσμές (τις δικές μας, αλλά και της πόλης) και το αποτέλεσμα θα είναι βαρύ και -δυστυχώς- δύσοσμο. 

 

Με στοιχεία από Prevention.com, Shape.com