Η σωστή ρύθμιση του σακχάρου είναι το Α και το Ω στην αντιμετώπιση του διαβήτη

Η σωστή ρύθμιση του σακχάρου είναι το Α και το Ω στην αντιμετώπιση του διαβήτη Facebook Twitter
O σακχαρώδης διαβήτης καθίσταται πραγματική απειλή για την υγεία μέσω των επιπλοκών του, που εμφανίζονται όταν το άτομο με διαβήτη, παρά τη φαρμακευτική του αγωγή, μένει αρρύθμιστο.
0

Ο σακχαρώδης διαβήτης έχει τα χαρακτηριστικά πανδημίας και, σε αντίθεση με τον κορωνοϊό, δεν θα εξαφανιστεί, καθώς γι’ αυτόν δεν υπάρχει ούτε εμβόλιο ούτε οριστική φαρμακευτική θεραπεία. Ωστόσο, ο σακχαρώδης διαβήτης καθίσταται πραγματική απειλή για την υγεία μέσω των επιπλοκών του, που εμφανίζονται όταν το άτομο με διαβήτη, παρά τη φαρμακευτική του αγωγή, μένει αρρύθμιστο. Γι’ αυτό, μετά τη διάγνωση, που κατά μέσο όρο στην Ελλάδα φαίνεται από τα ευρήματα πως αργεί περίπου μία δεκαετία, το επόμενο κρίσιμο στάδιο είναι η σωστή ρύθμιση, που μπορεί να επιτευχθεί μόνο αν ο ασθενής παρακολουθεί με συνέπεια τις μετρήσεις της γλυκόζης στο αίμα του. Στα συστήματα παρακολούθησης της γλυκόζης του αίματος, η Ascensia Diabetes Care είναι ο αδιαμφισβήτητος πρωταγωνιστής και το νέο σύστημα Contour®Care, με την τεκμηριωμένη του ακρίβεια και τη μεγάλη ευκολία χρήσης του, αποτελεί την εγγυημένη λύση για κάθε άτομο με σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2, με βασικές ανάγκες παρακολούθησης σακχάρου αίματος.

Νέα εποχή στην αντιμετώπιση του διαβήτη

Ο νέος συνδεδεμένος μετρητής και οι νέες ταινίες μέτρησης σακχάρου Contour®Care εγγυώνται αξιόπιστα αποτελέσματα σακχάρου σε τρία απλά βήματα που κάνουν τα άτομα με διαβήτη να ξεχνούν πως συμβιώνουν με ένα χρόνιο νόσημα.


Στο πρώτο βήμα εισάγετε την ταινία μέτρησης. Στο δεύτερο βήμα το σύστημα λαμβάνει μία σταγόνα αίματος, ενώ στο τρίτο βήμα, γρήγορα, απλά και άμεσα, εμφανίζονται τα αποτελέσματα της μέτρησης. Το νέο σύστημα παρακολούθησης σακχάρου Contour®Care είναι έτοιμο για μέτρηση αμέσως μετά το άνοιγμα της συσκευασίας. Χαρακτηριστικά όπως η μεγάλη, ευανάγνωστη οθόνη του και τα μεγάλα ψηφία αποτελεσμάτων μέτρησης κάνουν ιδιαίτερα εύκολο τον χειρισμό του, ακόμα και για χρήστες χωρίς εμπειρία ή μεγαλύτερους σε ηλικία, που μπορεί να έχουν πρεσβυωπία ή άλλα οφθαλμικά προβλήματα. Επίσης, το εκάστοτε εξατομικευμένο εύρος στόχου μπορεί να οριστεί εύκολα στον μετρητή.

Μετρήσεις εντός εύρους στόχου με την πρώτη ματιά

Για να γίνει η μέτρηση του σακχάρου παιχνίδι ακόμα και σε μια αγχωτική καθημερινότητα, όπως είναι η εποχή που διανύουμε, πρέπει με μια γρήγορη ματιά να αντιλαμβανόμαστε τι σημαίνει κάθε αποτέλεσμα μέτρησής μας, ώστε να μπορούμε να ρυθμίζουμε καλύτερα το σάκχαρό μας. Η χρωματική ένδειξη smartCOLOURTM του μετρητή Contour®Care διαθέτει τρία χρώματα (κίτρινο, πράσινο, κόκκινο), τα οποία υποδεικνύουν με εύκολο και άμεσο τρόπο πού βρίσκονται τα επίπεδα γλυκόζης αίματος του ατόμου με διαβήτη σε σχέση με το προσωπικό εύρος στόχου του.

Εξώφυλλο τεύχους 677
Το νέο τεύχος της LiFO δωρεάν στην πόρτα σας με ένα κλικ.

Έτσι, η χρωματική ένδειξη smartCOLOURTM βοηθάει στον καθησυχασμό των ατόμων με διαβήτη, καθώς δέχονται άμεση ανατροφοδότηση σχετικά με τα αποτελέσματα μετρήσεων γλυκόζης του αίματός τους, μπορούν να τα κατανοήσουν γρηγορότερα και έχουν τη δυνατότητα να λάβουν αποφάσεις σχετικά με τη διαχείριση του διαβήτη τους ευκολότερα. Ένα επιπλέον όφελος που μπορεί να προσφέρει η χρωματική ένδειξη smartCOLOURTM είναι ότι μπορεί να βοηθήσει στην επίτευξη του στόχου των ατόμων με διαβήτη στις τιμές της γλυκοζυλιωμένης αιμοσφαιρίνης HbA1c, για την οποία θυμίζουμε πως καλό είναι αυτός ο δείκτης να παραμένει μικρότερος του 6,5.


Στον διαβήτη, όπως σε όλα τα χρόνια νοσήματα, το άγχος είναι κακός σύμβουλος, οπότε, διευκολύνοντας κάθε στάδιο της παρακολούθησης του σακχάρου, το άτομο απαλλάσσεται από την αίσθηση ότι νοσεί. Σε περίπτωση που η μέτρηση γλυκόζης αίματος δεν πετύχει, το σύστημα παρακολούθησης γλυκόζης αίματος Contour®Care προσφέρει την επιλογή για προσθήκη περισσότερου αίματος στην ίδια ταινία μέτρησης εντός 30 δευτερολέπτων, με τη λειτουργία του «δειγματοληψία Second-Chance®», κάτι που μπορεί να συμβάλει στην αποφυγή εκ νέου τσιμπήματος αλλά και σε εξοικονόμηση ταινιών μέτρησης.


Όλες οι μετρήσεις σακχάρου σε ένα app

Η εφαρμογή CONTOUR®DIABETES αποτελεί την ιδανική προσθήκη στο σύστημα Contour®Care, αφού είναι εύκολη στη χρήση και περιλαμβάνει πολυάριθμες λειτουργίες, οι οποίες παρέχουν στα άτομα με διαβήτη μια καλύτερη εποπτεία του ιστορικού του σακχάρου τους. Συγκεκριμένα, ο μετρητής Contour®Care συνδέεται με το smartphone ή το tablet και μεταφέρει τα αποτελέσματα των μετρήσεων στην εφαρμογή CONTOUR®DIABETES μέσω Bluetooth, όπου αποθηκεύονται και αναλύονται. Στις δυνατότητες της εφαρμογής συγκαταλέγονται η δημιουργία ηλεκτρονικού ημερολογίου σακχάρου αίματος και η εύκολη ανταλλαγή δεδομένων διαβήτη με την αποστολή αναφορών μέτρησης σακχάρου από το άτομο με διαβήτη προς τον επαγγελματία υγείας του.

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην έντυπη LiFO.

Το νέο τεύχος της LiFO δωρεάν στην πόρτα σας με ένα κλικ.

Υγεία & Σώμα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΕΜΠΤΗ 05/05- ΕΧΕΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΕΙ-Σάββας Σαββόπουλος: Τι είναι η ψυχή;

Άκου την επιστήμη / Σάββας Σαββόπουλος: Τι είναι η ψυχή;

Ο Γιάννης Πανταζόπουλος συζητά με τον ψυχίατρο–ψυχαναλυτή Σάββα Σαββόπουλο για τα διαχρονικά τραύματα της ελληνικής κοινωνίας, την οικογένεια, την ψυχική υγεία, τον σύγχρονο τρόπο ζωής, τη σχέση ψυχής-σώματος και την ευτυχία.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Οξεία Ηπατίτιδα: Τα πιθανά αίτια, η συσχέτιση με τον κορωνοϊό και τα συμπτώματα που πρέπει να ανησυχήσουν τους γονείς.

Δημ. Παρασκευής / Οξεία ηπατίτιδα: Η συσχέτιση με τον κορωνοϊό και τα συμπτώματα που πρέπει να ανησυχήσουν τους γονείς

Μιλά στη LiFO ο αναπληρωτής καθηγητής Επιδημιολογίας - Προληπτικής Ιατρικής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας Δημήτρης Παρασκευής.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
thalia mavros

Netflix / Thalia Mavros: «Εμείς οι γυναίκες πρέπει να μιλάμε, να μοιραζόμαστε τις ιστορίες μας»

Η Thalia Mavros, executive producer της φεμινιστικής επιτυχίας του Netflix «The principles of pleasure», μιλά στη LiFO για την επιτυχία του ντοκιμαντέρ, τα δικαιώματα των γυναικών που βάλλονται ανά τον κόσμο και τις αιτίες της μανίας για τον έλεγχο του γυναικείου σώματος.
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΥ
Ο γιατρός Δημήτρης Κοτζαμπασάκης μιλάει για τις πλαστικές προσώπου στην εποχή του Instagram

Υγεία & Σώμα / Δημήτρης Κοτζαμπασάκης: Οι πλαστικές προσώπου στην εποχή του Instagram

Ο ΩΡΛ και πλαστικός χειρούργος προσώπου Δημήτρης Κοτζαμπασάκης έρχεται αντιμέτωπος καθημερινά με περιπτώσεις ανθρώπων που εκτός από τις συνήθεις ιατρικές υπηρεσίες τού ζητούν κάποια παρέμβαση στο πρόσωπό τους.
ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΕΛΑΣΑΚΗΣ
Aυτισμός

Υγεία & Σώμα / Μεγαλώνοντας ένα παιδί με αυτισμό

Η μητέρα του δεκαεφτάχρονου Πάνου που έχει αυτισμό περιγράφει τις προσκλήσεις που έχουν αντιμετωπίσει από τότε που ο γιος της ήταν μωρό μέχρι σήμερα και η Χριστίνα Παναγιωτάκου, υπεύθυνη εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Ιδρύματος Ωνάση, παρουσιάζει τις πιο πρόσφατες δράσεις τους για την ομαλή κοινωνική ένταξη των παιδιών και για την εξάλειψη των στερεοτύπων.
ΑΝΝΑ ΚΟΚΟΡΗ
Γαρυφαλλιά Πουλάκου: Ποια συμπτώματα εμφανίζονται έναν χρόνο μετά, σε όσους νόσησαν από Covid-19

Άκου την επιστήμη / Γαρυφαλλιά Πουλάκου: Ποια συμπτώματα εμφανίζονται έναν χρόνο μετά, σε όσους νόσησαν από Covid-19

Ο Γιάννης Πανταζόπουλος συζητά με τη διακεκριμένη καθηγήτρια Ιατρικής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, Γαρυφαλλιά Πουλάκου, για όλα όσα άλλαξαν στη ζωή μας δύο χρόνια μετά το ξέσπασμα της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Σε έναν κόσμο κομμένο και ραμμένο για ψηλούς κι αδύνατους, πώς κάνει γιόγκα ένας χοντρός;

Άννα Κ. / Σε έναν κόσμο κομμένο και ραμμένο για ψηλούς κι αδύνατους, πώς κάνει γιόγκα ένας χοντρός;

Η Άννα Κόκορη μιλά με την Γωγώ Δαβανέλου, δασκάλα του μαθήματος γιόγκα EveryBody Υoga, για το τι σημαίνει να είσαι χοντρή, για την αγάπη για την άσκηση, τη συμπερίληψη και το φαγητό.
ΑΝΝΑ ΚΟΚΟΡΗ
Φιορίτα Πουλακάκη

The Health Book / Φιορίτα Πουλακάκη: «Ισότιμη πρόσβαση όλων των ασθενών με καρκίνο του μαστού σε εξειδικευμένες υπηρεσίες»

Η δρ. Φιορίτα Πουλακάκη περιγράφει την επόμενη ημέρα στην αντιμετώπιση του καρκίνου του μαστού, καθώς και τις πρωτοβουλίες που υλοποιούνται ώστε να έχουν όλες οι γυναίκες ισότιμη πρόσβαση σε πιστοποιημένες υπηρεσίες.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
ΣΑΒΒΑΤΟ Μεγαλώνοντας vegan παιδιά

Υγεία & Σώμα / Μεγαλώνοντας vegan παιδιά

Ποιες είναι οι δυσκολίες που συναντούν όσοι αποφασίζουν να αναθρέψουν τα παιδιά τους βασισμένοι σε μια φιλοσοφία που ξεπερνά τα όρια της διατροφής και αποτελεί τρόπο ζωής; Υπάρχει κάτι εύκολο γι’ αυτές τις οικογένειες στην Ελλάδα; Μήπως θα δούμε σύντομα τη γενιά εφήβων που θα δίνει ραντεβού για χορτοφαγικά μπέργκερ και θα επιλέγει ρούχα από δεύτερο χέρι;
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Μάριος Θεμιστοκλέους

The Health Book / Μάριος Θεμιστοκλέους: «Σύντομα η λοίμωξη του κορωνοϊού δεν θα διαταράσσει την καθημερινότητα»

Κάνοντας τον απολογισμό του εμβολιαστικού προγράμματος, καταγράφοντας όσα πετύχαμε, μέχρι ποιο σημείο σηκώσαμε τον πήχη της ανοσίας και πόσους θανάτους θα αποφύγουμε κρατώντας την oικονομία ανοιχτή, ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και συντονιστής του Εμβολιαστικού Σχεδίου «Ελευθερία» Μάριος Θεμιστοκλέους προχωρά στον επόμενο μεγάλο στόχο, την αναδιάρθρωση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, αξιοποιώντας, ανάμεσα σε άλλα, τα διδάγματα της πανδημίας.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
ΣΤΡΑΤΑΚΗΣ

The Health Book / Κωνσταντίνος Στρατάκης: «Η Γενετική ανοίγει νέους δρόμους στην Ιατρική»

Η Γενετική, οι γονιδιακές εξετάσεις και οι θεραπείες συνθέτουν την επόμενη ημέρα της Ιατρικής και ανοίγουν νέους δρόμους για την αντιμετώπιση χρόνιων και σπάνιων νοσημάτων. Ο Κωνσταντίνος Στρατάκης μας ξεναγεί σε αυτόν τον νέο κόσμο που «ξεκλειδώνει» τα μυστικά του DNA για να εξασφαλίσει καλύτερη υγεία.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Δημήτρης Παρασκευής

The Health Book / Δημήτρης Παρασκευής: «Το καλό και το κακό σενάριο και τα μαθήματα της πανδημίας»

Οι εξελίξεις στα μέτωπα του πολέμου και της ενεργειακής κρίσης είναι καταιγιστικές και ο απόηχός τους σκέπασε την πανδημία, δημιουργώντας την εσφαλμένη εντύπωση ότι τελειώσαμε με τον κορωνοϊό. Ο αναπληρωτής καθηγητής Επιδημιολογίας και Προληπτικής Ιατρικής του ΕΚΠΑ Δημήτρης Παρασκευής διαλύει τα σύννεφα της σύγχυσης και σταχυολογεί τα σημαντικά μαθήματα της πανδημίας.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Ιωάννα Παυλοπούλου: «Το σήμερα και το αύριο των εμβολίων»

The Health Book / Ιωάννα Παυλοπούλου: «Το σήμερα και το αύριο των εμβολίων»

Η πανδημία ανέδειξε με κάθε τρόπο την αξία των εμβολίων και η έρευνα που έγινε με πρωτοφανείς παγκόσμιες συνεργασίες απέδωσε καρπούς, ανοίγοντας νέους δρόμους για την ανάπτυξη εμβολίων νέας γενιάς για κάθε αναδυόμενη υγειονομική απειλή, όπως εξηγεί η καθηγήτρια Ιωάννα Παυλοπούλου.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ