Η σωστή ρύθμιση του σακχάρου είναι το Α και το Ω στην αντιμετώπιση του διαβήτη

Η σωστή ρύθμιση του σακχάρου είναι το Α και το Ω στην αντιμετώπιση του διαβήτη Facebook Twitter
O σακχαρώδης διαβήτης καθίσταται πραγματική απειλή για την υγεία μέσω των επιπλοκών του, που εμφανίζονται όταν το άτομο με διαβήτη, παρά τη φαρμακευτική του αγωγή, μένει αρρύθμιστο.
0

Ο σακχαρώδης διαβήτης έχει τα χαρακτηριστικά πανδημίας και, σε αντίθεση με τον κορωνοϊό, δεν θα εξαφανιστεί, καθώς γι’ αυτόν δεν υπάρχει ούτε εμβόλιο ούτε οριστική φαρμακευτική θεραπεία. Ωστόσο, ο σακχαρώδης διαβήτης καθίσταται πραγματική απειλή για την υγεία μέσω των επιπλοκών του, που εμφανίζονται όταν το άτομο με διαβήτη, παρά τη φαρμακευτική του αγωγή, μένει αρρύθμιστο. Γι’ αυτό, μετά τη διάγνωση, που κατά μέσο όρο στην Ελλάδα φαίνεται από τα ευρήματα πως αργεί περίπου μία δεκαετία, το επόμενο κρίσιμο στάδιο είναι η σωστή ρύθμιση, που μπορεί να επιτευχθεί μόνο αν ο ασθενής παρακολουθεί με συνέπεια τις μετρήσεις της γλυκόζης στο αίμα του. Στα συστήματα παρακολούθησης της γλυκόζης του αίματος, η Ascensia Diabetes Care είναι ο αδιαμφισβήτητος πρωταγωνιστής και το νέο σύστημα Contour®Care, με την τεκμηριωμένη του ακρίβεια και τη μεγάλη ευκολία χρήσης του, αποτελεί την εγγυημένη λύση για κάθε άτομο με σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2, με βασικές ανάγκες παρακολούθησης σακχάρου αίματος.

Νέα εποχή στην αντιμετώπιση του διαβήτη

Ο νέος συνδεδεμένος μετρητής και οι νέες ταινίες μέτρησης σακχάρου Contour®Care εγγυώνται αξιόπιστα αποτελέσματα σακχάρου σε τρία απλά βήματα που κάνουν τα άτομα με διαβήτη να ξεχνούν πως συμβιώνουν με ένα χρόνιο νόσημα.


Στο πρώτο βήμα εισάγετε την ταινία μέτρησης. Στο δεύτερο βήμα το σύστημα λαμβάνει μία σταγόνα αίματος, ενώ στο τρίτο βήμα, γρήγορα, απλά και άμεσα, εμφανίζονται τα αποτελέσματα της μέτρησης. Το νέο σύστημα παρακολούθησης σακχάρου Contour®Care είναι έτοιμο για μέτρηση αμέσως μετά το άνοιγμα της συσκευασίας. Χαρακτηριστικά όπως η μεγάλη, ευανάγνωστη οθόνη του και τα μεγάλα ψηφία αποτελεσμάτων μέτρησης κάνουν ιδιαίτερα εύκολο τον χειρισμό του, ακόμα και για χρήστες χωρίς εμπειρία ή μεγαλύτερους σε ηλικία, που μπορεί να έχουν πρεσβυωπία ή άλλα οφθαλμικά προβλήματα. Επίσης, το εκάστοτε εξατομικευμένο εύρος στόχου μπορεί να οριστεί εύκολα στον μετρητή.

Μετρήσεις εντός εύρους στόχου με την πρώτη ματιά

Για να γίνει η μέτρηση του σακχάρου παιχνίδι ακόμα και σε μια αγχωτική καθημερινότητα, όπως είναι η εποχή που διανύουμε, πρέπει με μια γρήγορη ματιά να αντιλαμβανόμαστε τι σημαίνει κάθε αποτέλεσμα μέτρησής μας, ώστε να μπορούμε να ρυθμίζουμε καλύτερα το σάκχαρό μας. Η χρωματική ένδειξη smartCOLOURTM του μετρητή Contour®Care διαθέτει τρία χρώματα (κίτρινο, πράσινο, κόκκινο), τα οποία υποδεικνύουν με εύκολο και άμεσο τρόπο πού βρίσκονται τα επίπεδα γλυκόζης αίματος του ατόμου με διαβήτη σε σχέση με το προσωπικό εύρος στόχου του.

Εξώφυλλο τεύχους 677
Το νέο τεύχος της LiFO δωρεάν στην πόρτα σας με ένα κλικ.

Έτσι, η χρωματική ένδειξη smartCOLOURTM βοηθάει στον καθησυχασμό των ατόμων με διαβήτη, καθώς δέχονται άμεση ανατροφοδότηση σχετικά με τα αποτελέσματα μετρήσεων γλυκόζης του αίματός τους, μπορούν να τα κατανοήσουν γρηγορότερα και έχουν τη δυνατότητα να λάβουν αποφάσεις σχετικά με τη διαχείριση του διαβήτη τους ευκολότερα. Ένα επιπλέον όφελος που μπορεί να προσφέρει η χρωματική ένδειξη smartCOLOURTM είναι ότι μπορεί να βοηθήσει στην επίτευξη του στόχου των ατόμων με διαβήτη στις τιμές της γλυκοζυλιωμένης αιμοσφαιρίνης HbA1c, για την οποία θυμίζουμε πως καλό είναι αυτός ο δείκτης να παραμένει μικρότερος του 6,5.


Στον διαβήτη, όπως σε όλα τα χρόνια νοσήματα, το άγχος είναι κακός σύμβουλος, οπότε, διευκολύνοντας κάθε στάδιο της παρακολούθησης του σακχάρου, το άτομο απαλλάσσεται από την αίσθηση ότι νοσεί. Σε περίπτωση που η μέτρηση γλυκόζης αίματος δεν πετύχει, το σύστημα παρακολούθησης γλυκόζης αίματος Contour®Care προσφέρει την επιλογή για προσθήκη περισσότερου αίματος στην ίδια ταινία μέτρησης εντός 30 δευτερολέπτων, με τη λειτουργία του «δειγματοληψία Second-Chance®», κάτι που μπορεί να συμβάλει στην αποφυγή εκ νέου τσιμπήματος αλλά και σε εξοικονόμηση ταινιών μέτρησης.


Όλες οι μετρήσεις σακχάρου σε ένα app

Η εφαρμογή CONTOUR®DIABETES αποτελεί την ιδανική προσθήκη στο σύστημα Contour®Care, αφού είναι εύκολη στη χρήση και περιλαμβάνει πολυάριθμες λειτουργίες, οι οποίες παρέχουν στα άτομα με διαβήτη μια καλύτερη εποπτεία του ιστορικού του σακχάρου τους. Συγκεκριμένα, ο μετρητής Contour®Care συνδέεται με το smartphone ή το tablet και μεταφέρει τα αποτελέσματα των μετρήσεων στην εφαρμογή CONTOUR®DIABETES μέσω Bluetooth, όπου αποθηκεύονται και αναλύονται. Στις δυνατότητες της εφαρμογής συγκαταλέγονται η δημιουργία ηλεκτρονικού ημερολογίου σακχάρου αίματος και η εύκολη ανταλλαγή δεδομένων διαβήτη με την αποστολή αναφορών μέτρησης σακχάρου από το άτομο με διαβήτη προς τον επαγγελματία υγείας του.

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην έντυπη LiFO.

Το νέο τεύχος της LiFO δωρεάν στην πόρτα σας με ένα κλικ.

Υγεία & Σώμα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι ογκολογικοί ασθενείς χρειάζονται ολιστική στήριξη, μαζί με τη θεραπεία τους

Υγεία & Σώμα / Οι ογκολογικοί ασθενείς χρειάζονται ολιστική στήριξη, μαζί με τη θεραπεία τους

Με το πρόγραμμα «Φώφη Γεννηματά» περισσότερες από 15.000 γυναίκες που πιθανόν να ανακάλυπταν πολύ αργότερα ότι η υγεία τους κινδυνεύει διαγνώστηκαν με ευρήματα και έλαβαν θεραπεία έγκαιρα.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Η αξία του προσυμπτωματικού ελέγχου σε συχνές μορφές καρκίνου

Υγεία & Σώμα / Η αξία του προσυμπτωματικού ελέγχου σε συχνές μορφές καρκίνου

Η Ελλάδα, σύμφωνα με την Κορίνα Πατέλη - Bell, μπορεί να πάρει τα δεδομένα των πιλοτικών προγραμμάτων που εφαρμόστηκαν σε 42 περιοχές του Ηνωμένου Βασιλείου και οδήγησαν στη μετατόπιση των ασθενών σε πρωιμότερα στάδια διάγνωσης
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Τι συνδέει την απώλεια βάρους με την επαγγελματική επιτυχία;

Διεθνή / Εμπεδωμένη χονδροφοβία: Η σύνδεση της επαγγελματικής επιτυχίας με την απώλεια βάρους

Εργαζόμενοι που έχασαν βάρος δηλώνουν ότι χαίρουν μεγαλύτερης εκτίμησης στον χώρο εργασίας:ένα λυπηρό φαινόμενο με προεκτάσεις στην εργασιακή ανέλιξη και την οικονομική κατάσταση των εργαζομένων
NEWSROOM
Το μυστικό της σάουνας: Γιατί η Φινλανδία είναι η πιο ευτυχισμένη χώρα του κόσμου;

Διεθνή / Το μυστικό της σάουνας: Γιατί η Φινλανδία είναι η πιο ευτυχισμένη χώρα του κόσμου;

Δεν είναι απλώς ότι ένα μεγάλο ποσοστό Φινλανδών γεννήθηκε μέσα σε σάουνα, είναι ότι οι περισσότερες από 3 εκατομμύρια σάουνες στη χώρα αφορούν τόσο την παράδοση, όσο και τα επίπεδα ευτυχίας των πολιτών
NEWSROOM
Εξωσώματα, περμανάντ βλεφαρίδας, brow lift: H δοκιμή και τα συμπεράσματα

Υγεία & Σώμα / Εξωσώματα, περμανάντ βλεφαρίδας, brow lift: H δοκιμή και τα συμπεράσματα

Τι είναι η περμανάντ βλεφαρίδας; Τα εξωσώματα από βλαστοκύτταρα ρόδου της Δαμασκού; Και πώς γίνεται να πειθαρχήσεις τις τρίχες του φρυδιού σου; Η Τζούλη Αγοράκη δοκίμασε τέσσερις θεραπείες και καταθέτει τα συμπεράσματά της.
ΤΖΟΥΛΗ ΑΓΟΡΑΚΗ