Εσείς γνωρίζετε τι είναι το λίφτινγκ όρχεων;

Εσείς γνωρίζετε τι είναι το λίφτινγκ όρχεων; Facebook Twitter
Η βαρύτητα είναι αμείλικτη και συνεχίζει να θυμίζει στους άνδρες ότι οι όρχεις τους αρχίζουν την σωματική τους κατάβαση στην εφηβεία.
2

Το 2008 όταν ο γνωστός 56χρονος ηθοποιός George Clooney αστειευόμενος σε μια συνέντευξη του δήλωσε ότι αντί για τις ρυτίδες γύρω από τα μάτια του προτιμά να ασχοληθεί με την χαλάρωση του δέρματος επάνω από τους όρχεις τους καθιερώνοντας τον όρο «balls ironing», δημιούργησε για μια νέα φρενίτιδα στον κόσμο της πλαστικής χειρουργικής με έδρα το Χόλιγουντ.

Το «οσχεο-σιδέρωμα» ή επιστημονικά τεκμηριωμένο «λίφτινγκ όσχεου» είναι μια χειρουργική διαδικασία που στο παρελθόν γινόταν κυρίως για λόγους αποκατάστασης του όσχεου (δέρμα επάνω από τους όρχεις) μετά από τραυματισμό ή καρκίνο ή υδροκήλη, αλλά τώρα πια εκτελείται για καθαρά αισθητικούς λόγους.

Ουσιαστικά αποτελεί μια πλαστική επέμβαση κατά την οποία το περίσσειο δέρμα αφαιρείται από το όσχεο και ανασηκώνονται οι κρεμασμένοι όρχεις που έχουν πέσει θύμα της βαρύτητας μέσα στα χρόνια.


Η βαρύτητα είναι αμείλικτη και συνεχίζει να θυμίζει στους άνδρες ότι οι όρχεις τους αρχίζουν την σωματική τους κατάβαση στην εφηβεία, ένα ταξίδι προς τον νότο που συνεχίζεται καθ' όλη την διάρκεια της ζωής τους καθώς το κολλαγόνο αποδυναμώνεται και το δέρμα χάνει έτσι την φυσική του ελαστικότητα.

Αυτή η χαλαρότητα του δέρματος των όρχεων μπορεί να προκαλέσει δυσφορία σε έναν άνδρα κατά την διάρκεια ποδηλασίας και άλλων αθλητικών δραστηριοτήτων αλλά και κατά την ένδυσή του -ο χαλαρός σάκος μπορεί να πιαστεί με τα εσώρουχα, ειδικά με τα άνετα μποξεράκια.

Η παραγωγή σπέρματος δεν επηρεάζεται από την διαδικασία αφού αφαιρείται μόνο η περίσσεια του δέρματος ώστε να επιστρέψουν οι όρχεις σε υψηλότερη θέση αλλά συνεχίζουν να είναι μακριά από το σώμα ώστε να είναι στην κατάλληλη θερμοκρασία για την σπερματογένεση.


Είναι μια επέμβαση που επιλέγει ο άνδρας κυρίως για την άνοδο της αυτοπεποίθησής του λόγω της νεανικής όψη του όσχεου που επιτυγχάνεται ενώ δεν φαίνεται να επηρεάζει την σεξουαλική ζωή του με τις γυναίκες.

Ως επέμβαση είναι απλή, ελάχιστα επεμβατική όμως απαιτεί εμπειρία και λεπτούς χειρισμούς για όσο το δυνατόν καλύτερο αισθητικό αποτέλεσμα. Διαρκεί περίπου μια ώρα, δεν χρειάζεται νοσηλεία και ο ενδιαφερόμενος επιστρέφει κανονικά στην δουλειά του την επόμενη ημέρα.

Υπάρχει η αίσθηση του σφιξίματος της επόμενες ημέρες χωρίς να νιώθει όμως άβολα ενώ μπορεί μια εβδομάδα αργότερα να συνεχίσει τις αθλητικές του δραστηριότητες, αποφεύγοντας όμως την έντονη  σεξουαλική δραστηριότητα.

Η παραγωγή σπέρματος δεν επηρεάζεται από την διαδικασία αφού αφαιρείται μόνο η περίσσεια του δέρματος ώστε να επιστρέψουν οι όρχεις σε υψηλότερη θέση αλλά συνεχίζουν να είναι μακριά από το σώμα ώστε να είναι στην κατάλληλη θερμοκρασία για την σπερματογένεση.


Όπως φαίνεται τελευταία και οι Έλληνες ασχολούνται πια σημαντικά με την εμφάνισή τους. Οι ενδιαφέρομενοι που υποβάλλονται σε θεραπείες αισθητικής δερματολογίας (botox, μεσοθεραπεία, peelings, laser αποτρίχωσης) έχουν αυξηθεί από 2 σε 4 στους 10 που επισκέπτονται τα ιατρεία.

Και παρόλο που αποτελεί επέμβαση ταμπού στη χώρα μας, όλο και περισσότεροι άνδρες ηλικίας 45-55 ετών δείχνουν ενδιαφέρον και ρωτούν για την επέμβαση αυτή που θα βελτιώσει την εμφάνισή τους και την αυτοπεποίθησή τους κάτω από την ζώνη τους.

 

Υγεία & Σώμα
2

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αθανάσιος Τσακρής: «Ο κορωνοϊός αποτελεί πρόγευση ενός κύματος ιών που θα αντιμετωπίσουμε στο μέλλον»

Α. Τσακρής / «Ο κορωνοϊός είναι πρόγευση ενός κύματος ιών που θα 'ρθουν στο μέλλον»

Η τριπλή επιδημία, τα μέτρα προστασίας και τα νέα δεδομένα. Μιλά στη LiFO ο καθηγητής Μικροβιολογίας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και αντιπρύτανης του ΕΚΠΑ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Νίκος Δέδες: «Το στίγμα δυσχεραίνει την καθημερινότητα των ατόμων που ζουν με τον HIV»

Υγεία & Σώμα / Νίκος Δέδες: «Το στίγμα δυσχεραίνει την καθημερινότητα των ατόμων που ζουν με τον HIV»

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Οροθετικών Ελλάδας «Θετική Φωνή» μιλά για τα άλματα στην προσβασιμότητα της περίθαλψης και των καινοτόμων φαρμάκων, αλλά και τις επίμονες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν σήμερα τα άτομα που ζουν με τον ιό στην Ελλάδα.
ΝΙΚΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ
Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί λειτούργησαν με έναν μεσαιωνικού τύπου φανατισμό κατά της επιστήμης»

Ευάγγελος Μανωλόπουλος / «Οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί λειτούργησαν με μεσαιωνικό φανατισμό κατά της επιστήμης»

Ο καθηγητής της Ιατρικής και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Φαρμακολογίας θεωρεί ότι η πανδημία έχει μπει ήδη σε άλλη φάση και ότι είμαστε πολύ κοντά στο να επιτύχουμε τον έλεγχό της.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

σχόλια

1 σχόλια

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ