8 apps για να κάνετε διαλογισμό στο σπίτι

8 apps για να κάνετε διαλογισμό στο σπίτι Facebook Twitter
Ο διαλογισμός θεωρείται πως είναι μία πρακτική που μπορεί να μας φέρει πιο κοντά στον εαυτό μας, ενώ μπορεί να βοηθήσει και στη μείωση του άγχους ή στην καλύτερη διαχείρισή του.
0

Καθώς βιώνουμε μία περίοδο γεμάτη αβεβαιότητα, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, είναι εύκολο να ενδώσουμε στον φόβο και το άγχος. Τα συναισθήματα αυτά δεν είναι παράλογα – άλλωστε, ο υποχρεωτικός εγκλεισμός στο σπίτι είναι μία πρωτόγνωρη και δύσκολη για όλους συνθήκη.

Ωστόσο, επειδή δεν γνωρίζουμε τη χρονικό διάρκεια που θα κρατήσει αυτή η συνθήκη, μπορούμε να βρούμε τρόπους να ελαφρύνουμε το άγχος και το στρες με το να αποκτήσουμε μία πιο δυνατή σχέση με το μυαλό και τις σκέψεις μας. Ο διαλογισμός θεωρείται πως είναι μία πρακτική που μπορεί να μας φέρει πιο κοντά στον εαυτό μας, ενώ μπορεί να βοηθήσει και στη μείωση του άγχους ή στην καλύτερη διαχείρισή του.

To Inscape είναι ένα στούντιο διαλογισμού στη Νέα Υόρκη και η εφαρμογή είναι μία επέκταση του χώρου αυτού, με τους δασκάλους να σας καθοδηγούν μέσα από τεχνικές διαλογισμού και mindfulness. Κύριος σκοπός του app είναι η μείωση του στρες και του άγχους, όπως και ο καλύτερος ύπνος, μέσα από ασκήσεις αναπνοής και χαλαρωτική μουσική.

Αν δεν ξέρετε πώς να ξεκινήσετε ή πώς να το κάνετε, παρακάτω συγκεντρώσαμε 8 apps για διαλογισμό που μπορούν να σας βοηθήσουν:

Headspace

To Headspace είναι ένα από τα πιο διαδεδομένα apps για διαλογισμό. Οι εικόνες είναι απλές, όπως και η καθοδήγηση, ενώ η εφαρμογή προσφέρει και ηρεμιστική μουσική για να σας βοηθήσει να κοιμηθείτε.

8 apps για να κάνετε διαλογισμό στο σπίτι Facebook Twitter

Calm

To Calm προσφέρει ακριβώς αυτό: ηρεμία. Γρήγορα sessions διαλογισμού, αλλά και διάφορα challenges για να σας κρατήσει σε πρόγραμμα και να σας βοηθήσει να βλέπετε την πρόοδό σας.

Smiling Mind

Το Smiling Mind επικεντρώνεται στο mindfulness – δηλαδή στο να είναι κανείς παρών στο τώρα. Η εφαρμογή περιλαμβάνει προγράμματα που βοηθούν στο στρες, τον ύπνο, τη συγκέντρωση, τις σχέσεις και άλλα. Επιπλέον, περιλαμβάνει και δραστηριότητες για παιδιά.

Insight Timer

Το Insight Timer είναι επίσης μία αρκετά δημοφιλής εφαρμογή. Περιλαμβάνει πάνω από 30.000 sessions διαλογισμού με καθοδήγηση, είτε για στρες, νευρικότητα, είτε απλά για ευγνωμοσύνη. 

10% Happier

Το συγκεκριμένο app, το οποίο βασίζεται σε ένα βιβλίο με το ίδιο όνομα, απευθύνεται σε όσους είναι διστακτικοί προς τον διαλογισμό, αλλά χρειάζονται μία καθοδήγηση για τα άγχη της καθημερινότητας, ενώ προσφέρει one-to-one συμβουλές από ειδικούς.

8 apps για να κάνετε διαλογισμό στο σπίτι Facebook Twitter

Aura

Το Aura, απευθύνεται σε εκείνους που ενδιαφέρονται για τον διαλογισμό και το mindfulness, αλλά δεν θέλουν να αφιερώσουν πολλή ώρα σε αυτά. Η εφαρμογή περιλαμβάνει sessions των τριών λεπτών ή ακόμα και των 30 δευτερολέπτων, έτσι ώστε να σας βοηθήσει με το στρες, ακόμα κι αν δεν έχετε πολύ χρόνο.

Inscape

To Inscape είναι ένα στούντιο διαλογισμού στη Νέα Υόρκη και η εφαρμογή είναι μία επέκταση του χώρου αυτού, με τους δασκάλους να σας καθοδηγούν μέσα από τεχνικές διαλογισμού και mindfulness. Κύριος σκοπός του app είναι η μείωση του στρες και του άγχους, όπως και ο καλύτερος ύπνος, μέσα από ασκήσεις αναπνοής και χαλαρωτική μουσική.

Sattva

Η εφαρμογή Sattva περιλαμβάνει διαλογισμούς βασισμένους στις αρχαίες Βεδικές αρχές. Σε συνδυασμό με τα sessions διαλογισμού που διαρκούν 6 λεπτά, η εφαρμογή διαθέτει «ιερούς ήχους, ψαλμούς, μάντρα και μουσική από τους μελετητές της σανσκριτικής».

Υγεία & Σώμα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι ογκολογικοί ασθενείς χρειάζονται ολιστική στήριξη, μαζί με τη θεραπεία τους

Υγεία & Σώμα / Οι ογκολογικοί ασθενείς χρειάζονται ολιστική στήριξη, μαζί με τη θεραπεία τους

Με το πρόγραμμα «Φώφη Γεννηματά» περισσότερες από 15.000 γυναίκες που πιθανόν να ανακάλυπταν πολύ αργότερα ότι η υγεία τους κινδυνεύει διαγνώστηκαν με ευρήματα και έλαβαν θεραπεία έγκαιρα.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Η αξία του προσυμπτωματικού ελέγχου σε συχνές μορφές καρκίνου

Υγεία & Σώμα / Η αξία του προσυμπτωματικού ελέγχου σε συχνές μορφές καρκίνου

Η Ελλάδα, σύμφωνα με την Κορίνα Πατέλη - Bell, μπορεί να πάρει τα δεδομένα των πιλοτικών προγραμμάτων που εφαρμόστηκαν σε 42 περιοχές του Ηνωμένου Βασιλείου και οδήγησαν στη μετατόπιση των ασθενών σε πρωιμότερα στάδια διάγνωσης
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Τι συνδέει την απώλεια βάρους με την επαγγελματική επιτυχία;

Διεθνή / Εμπεδωμένη χονδροφοβία: Η σύνδεση της επαγγελματικής επιτυχίας με την απώλεια βάρους

Εργαζόμενοι που έχασαν βάρος δηλώνουν ότι χαίρουν μεγαλύτερης εκτίμησης στον χώρο εργασίας:ένα λυπηρό φαινόμενο με προεκτάσεις στην εργασιακή ανέλιξη και την οικονομική κατάσταση των εργαζομένων
NEWSROOM
Το μυστικό της σάουνας: Γιατί η Φινλανδία είναι η πιο ευτυχισμένη χώρα του κόσμου;

Διεθνή / Το μυστικό της σάουνας: Γιατί η Φινλανδία είναι η πιο ευτυχισμένη χώρα του κόσμου;

Δεν είναι απλώς ότι ένα μεγάλο ποσοστό Φινλανδών γεννήθηκε μέσα σε σάουνα, είναι ότι οι περισσότερες από 3 εκατομμύρια σάουνες στη χώρα αφορούν τόσο την παράδοση, όσο και τα επίπεδα ευτυχίας των πολιτών
NEWSROOM
Εξωσώματα, περμανάντ βλεφαρίδας, brow lift: H δοκιμή και τα συμπεράσματα

Υγεία & Σώμα / Εξωσώματα, περμανάντ βλεφαρίδας, brow lift: H δοκιμή και τα συμπεράσματα

Τι είναι η περμανάντ βλεφαρίδας; Τα εξωσώματα από βλαστοκύτταρα ρόδου της Δαμασκού; Και πώς γίνεται να πειθαρχήσεις τις τρίχες του φρυδιού σου; Η Τζούλη Αγοράκη δοκίμασε τέσσερις θεραπείες και καταθέτει τα συμπεράσματά της.
ΤΖΟΥΛΗ ΑΓΟΡΑΚΗ