7 σημάδια που στέλνει το σώμα σας, όταν δεν πίνετε αρκετό νερό

7 σημάδια που στέλνει το σώμα σας, όταν δεν πίνετε αρκετό νερό Facebook Twitter
Το σώμα μας «μιλάει», όταν διψάει, αλλά μπορεί να μην αναγνωρίζουμε τα σημάδια
6

Για τη σωστή ενυδάτωση του οργανισμού μας, σχεδόν κάθε μέρα γράφονται κατεβατά σε περιοδικά υγείας και επιστημονικές επιθεωρήσεις: το να πίνουμε τις σωστές ποσότητες νερού, μας κρατά υγιείς και μας προστατεύει από πολλά, ωστόσο το ξεχνάμε. Ή ακόμη χειρότερα, πειθόμαστε πως ό,τι άλλο πίνουμε κατά τη διάρκεια της μέρας – καφέδες, αναψυκτικά, χυμούς – μπορεί να υποκαταστήσει το νερό, οπότε δεν χάθηκε κι ο κόσμος, αν δεν πιούμε ούτε μισό ποτηράκι.

 

Και επειδή, το σώμα μας «μιλάει», όταν διψάει, αλλά μπορεί να μην αναγνωρίζουμε τα σημάδια, αν έχετε παρατηρήσει κάτι απ’ όσα ακολουθούν, ήρθε η ώρα να αυξήσετε τα ποτήρια νερού που καταναλώνετε μέσα στην ημέρα.

 

1.

Ξηροστομία

Αν αισθάνεστε το στόμα σας να κολλάει, τα χείλη και τη γύρω περιοχή να ξεφλουδίζουν συχνά και να πονάνε, ειδικά μετά την κατανάλωση αλμυρών ή αναψυκτικών, ήρθε η ώρα να ελαττώσετε τα πρώτα και να πιείτε περισσότερο νερό άμεσα.

 

2.

Μάτια που τσούζουν και «τραβάνε»

Σε συνδυασμό με τις λίγες ώρες ύπνου καθημερινά είναι η αιτία που νιώθετε τα μάτια σας να «καίνε» και να κλείνουν. Ο οργανισμός, τις ώρες που κοιμόμαστε, εξαντλεί τα αποθέματα νερού στο σώμα, γι’ αυτό και συνήθως μετά από hang over ή ξενύχτια νιώθουμε διψασμένοι και με μάτια που «τραβάνε».

 

3.

Πόνοι στα κόκκαλα και όλο το σώμα

Μην τα αποδίδετε όλα στον καιρό και την υγρασία της εποχής. Οι αρθρώσεις «ζητάνε» νερό και δεν τις «ακούτε», με αποτέλεσμα να πονάτε παντού και συνήθως τις πρωινές ώρες, όταν επιχειρείτε να σηκωθείτε από το κρεβάτι και αισθάνεστε απίστευτα «πιασμένοι»

 

4. 

Αρρωσταίνετε πιο εύκολα, συνέρχεστε δυσκολότερα

Ο αφυδατωμένος οργανισμός ενός ανθρώπου που ταλαιπωρείται από κάποιο κρυολόγημα ή μία γρίπη συνέρχεται πολύ πιο αργά από έναν οργανισμό που φροντίζει να ενυδατώνεται συχνά.

 

5.

Νιώθετε κουρασμένοι και μονίμως νυσταγμένοι

Πέρα από τα εξαντλητικά ωράρια και τις απαιτητικές δουλειές, πολλές φορές για το αίσθημα κόπωσης ευθύνεται και η δίψα. Το νερό αναζωογονεί το σώμα με πολλούς τρόπους.

 

6.

Πρόωρη γήρανση

Ναι, το viral πείραμα της γυναίκας που ξεκίνησε να πίνει συστηματικά 2 λίτρα νερό την ημέρα για περίπου 6 μήνες και μετά συνέκρινε φωτογραφίες της πριν και μετά την κατανάλωση νερού, έχει δόση αλήθειας. Εκείνες οι ρυτίδες, που εμφανίστηκαν ξαφνικά στο μέτωπο ή φαίνονται πιο τονισμένες, οφείλονται και στο ότι δεν πίνετε νερό.

 

7.

Έχετε φτάσει μέχρι εδώ, αναζητώντας πιθανά σημάδια

Αν πίνατε αρκετό νερό μέσα στην ημέρα, δεν θα διαβάζατε μέχρι το τέλος αυτό το κείμενο. Ανησυχείτε και κάνετε πολύ καλά, γιατί κάπως έτσι θα αποφασίσετε να βάλετε κι άλλο νερό στο ποτήρι σας.

 

6

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όταν ο νευρολόγος σού λέει «κάνε βελονισμό» – Τι πρέπει να ξέρεις

Ψυχή & Σώμα / Όταν ο νευρολόγος σού λέει «κάνε βελονισμό» – Τι πρέπει να ξέρεις

Ο βελονισμός έχει συνδεθεί με εναλλακτικές θεραπείες, ευεξία και ανατολική φιλοσοφία. Όμως, όταν ένας νευρολόγος τον προτείνει για την ανακούφιση από ημικρανίες, οσφυαλγίες ή χρόνιο πόνο, δεν μπορείς να τον αγνοήσεις. Τι λέει η επιστήμη γι’ αυτήν τη χιλιάδων ετών πρακτική και ποιοι μπορούν πραγματικά να ωφεληθούν; Ο νευρολόγος Οδυσσέας Παζιώνης απαντά.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
Τα νέα fitness trends που βλέπεις παντού: Ποια αξίζουν και ποια να αγνοήσεις

Ψυχή & Σώμα / Τα νέα fitness trends που βλέπεις παντού: Ποια αξίζουν και ποια να αγνοήσεις

Γυμναστική με κινητό στο χέρι, ρολόγια που σου λένε πότε να αναπνεύσεις, influencers που υπόσχονται κοιλιακούς μέσα σε δέκα λεπτά: πόσα από όλα αυτά λειτουργούν πραγματικά; Για να ξεχωρίσουμε το hype από την ουσία, μιλήσαμε με τον Λάμπρο Μουλίνο, διαιτολόγο, διατροφολόγο και γυμναστή, ο οποίος μας βοηθά να αποκρυπτογραφήσουμε το τοπίο του fitness όπως αυτό διαμορφώνεται στα ελληνικά social media σήμερα.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
Πόσο παγωτό μπορούν να τρώνε τα παιδιά το καλοκαίρι;

Ψυχή & Σώμα / Πόσο παγωτό μπορούν να τρώνε τα παιδιά το καλοκαίρι;

Τι γίνεται με τα συσκευασμένα που βρίσκουμε στα ψυγεία; Είναι ασφαλή; Τα παγωτά που δεν έχουν ζάχαρη να τα προτιμάμε; Είναι ασφαλές να δίνουμε υποκατάστατα ζάχαρης στα παιδιά; Ποια είναι τα καλά του σπιτικού παγωτού; Και πώς μπορούμε να το φτιάχνουμε;
ΤΖΟΥΛΗ ΑΓΟΡΑΚΗ
Η σημασία της ηθικής ομορφιάς

Υγεία & Σώμα / Η ομορφιά του να δείχνεις καλοσύνη χωρίς να περιμένεις αντάλλαγμα

Οι πράξεις γενναιοδωρίας και αυτοθυσίας προκαλούν αισθήματα ψυχικής ευφορίας και συγκίνησης, που οδηγούν στην επιθυμία να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι, αλλά και να βοηθήσουμε τους άλλους
THE LIFO TEAM
Υπάρχουν πράγματι τροφές που «καίνε» λίπος;

Ψυχή & Σώμα / Υπάρχουν πράγματι τροφές που «καίνε» λίπος;

Βοηθούν όντως κάποιες τροφές στις καύσεις ή είναι απλώς ένας διατροφικός μύθος; Στο σημερινό επεισόδιο συζητάμε με τον διαιτολόγο Χρήστο Δερδεμέζη για το πώς μπορούμε να υποστηρίξουμε με απλούς τρόπους τον μεταβολισμό μας.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
Είναι αλήθεια ότι στην εμμηνόπαυση παχαίνουμε χωρίς να τρώμε;

Ψυχή & Σώμα / Είναι αλήθεια ότι στην εμμηνόπαυση παχαίνουμε χωρίς να τρώμε;

Τι σημαίνει «σωστή» διατροφή στην εμμηνόπαυση; Υπάρχουν τροφές που βοηθούν στην ανακούφιση των συμπτωμάτων; Πόσοι από τους διατροφικούς «κανόνες» που ακούμε είναι μύθοι; Η Μερόπη Κοκκίνη συζητά με τον νοσοκομειακό διαιτολόγο Χρήστο Παπαβαγγέλη.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
«Γονείς, ψυχραιμία! Υπάρχει τρόπος για ήρεμη γονεϊκότητα;»

Ζωή στα καλύτερά της / «Γονείς, ψυχραιμία! Υπάρχει τρόπος για ήρεμη γονεϊκότητα;»

Μια συζήτηση με την παιδοψυχολόγο και οικογενειακή ψυχοθεραπεύτρια Ηλέκτρα Κτενά για το γονεϊκό άγχος και το τι μπορούν να κάνουν οι γονείς για να χτίσουν ουσιαστικές σχέσεις εμπιστοσύνης με τα παιδιά τους, στο πλαίσιο της σειράς podcast «Ζωή στα καλύτερά της», με την υποστήριξη των συμπληρωμάτων διατροφής EVIOL.
ΛΑΣΚΑΡΙΝΑ ΛΙΑΚΑΚΟΥ
Ginger shots: Υπερδύναμη για το ανοσοποιητικό μας ή σκέτο hype;

Ψυχή & Σώμα / Ginger shots: Υπερδύναμη για το ανοσοποιητικό μας ή σκέτο hype;

Τα σφηνάκια τζίντζερ έχουν αποκτήσει φανατικό κοινό και προβάλλονται ως ένα φυσικό booster για το ανοσοποιητικό μας σύστημα. Πόση αλήθεια, όμως, κρύβεται πίσω από αυτή τη διατροφική τάση; Η Μερόπη Κοκκίνη μιλά με τον διαιτολόγο Χρήστο Δερδεμέζη.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ

σχόλια

6 σχόλια