Ρακουμέλ, το κρητικό delivery

Ρακουμέλ, το κρητικό delivery Facebook Twitter
Κολοκυθανθοί γεμιστοί με ρύζι.
0



ΣΤΟ ΡΑΚΟΥΜΕΛ ΕΦΤΑΣΑ
μεσημέρι Σαββάτου. Σε φυσιολογικές συνθήκες, άνευ Covid-19 και περιορισμών, αυτήν τη μέρα και αυτή την ώρα θα είχαν μαζευτεί στο μαγαζί οι προσκυνητές της λαϊκής που γίνεται στην Καλλιδρομίου και το μαγαζί θα είχε live μουσική.

Τα πράγματα, όμως, δεν είναι πια έτσι. Το μεγάλο πεζοδρόμιο του μαγαζιού, στην Μπενάκη, δεν έχει τα τραπεζάκια του και από μέσα δεν ακούγεται μουσική. Υπάρχει, όμως, ζωή και κίνηση γιατί το Ρακουμέλ αποφάσισε να ανταποκριθεί στις ανάγκες της εποχής και να προσφέρει σε όλους το κρητικό φαγητό του με διανομή στο σπίτι, μέσω Wolt.


«Η πανδημία έφερε μεγάλες αλλαγές στην εστίαση και θα ακολουθήσουν και άλλες πολλές. Ο κόσμος έχει στερηθεί το περιβάλλον του εστιατορίου και τη γαστρονομική εμπειρία που είχε συνηθίσει να απολαμβάνει. Το delivery μέχρι πρότινος αφορούσε το πρόχειρο φαγητό και πλέον δεν μπορούσε να ικανοποιήσει τι επιθυμίες των καταναλωτών. Τα εστιατόρια, από την άλλη, έχασαν την δουλειά και τον κόσμο που είχαν συνηθίσει να φιλοξενούν στα τραπέζια τους και άρχισαν να ψάχνουν τρόπο να ανακτήσουν τη σχέση που είχαν με τους θαμώνες τους.

Έτσι κάπως, άρχισαν να διευρύνονται οι υπηρεσίες διανομής και αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει στο μέλλον, ακόμη και όταν η πανδημία θα έχει φύγει. Οι συνήθειες των ανθρώπων έχουν ήδη αλλάξει και έχει αρχίσει μια νέα εποχή. Τα πράγματα δεν θα είναι ποτέ ξανά τα ίδια, οπότε και εμείς οφείλουμε να προσαρμοστούμε στις νέες συνθήκες και να συνεχίσουμε να προσφέρουμε σε όσους μας πιστεύουν και μας αγαπούν τόσα χρόνια» μας λέει ο Γιάννης Μπεγνής, ιδιοκτήτης του Ρακουμέλ, που ξεκίνησε την πορεία του πριν από 15 χρόνια, όταν το άνοιξε η μητέρα του, Αργυρώ Αθανάτου.

Εκτός από τα μαγαζιά, η πανδημία έχει χτυπήσει και τους παραγωγούς. Για εμάς, είναι σημαντικό να συνεχίσουμε να ενισχύουμε τους προμηθευτές μας. Έτσι, οι πρώτες ύλες μας παραμένουν ίδιες. Το παρθένο ελαιόλαδο που βρίσκεται στα πιάτα μας είναι από την Μονή Τοπλού, το ξύγαλο από την Σητεία, η γραβιέρα από τα Σφακιά και οι αλατσολιές από τα Χανιά. 


Παρακολουθώ τη δουλειά στην κουζίνα και όλη τη διαδικασία προετοιμασίας της κάθε παραγγελίας. Τίποτα δεν έχει γίνει στην τύχη. Μαζί με την κάθε παραγγελία, φεύγουν δώρο φιλέματα από την Κρήτη, που φτιάχνουν έναν ολοκληρωμένο μεζέ που θα απολαμβάναμε με την ρακή μας, στη πλατεία ενός χωριού.

«Θέλουμε να προσφέρουμε αυτή την εμπειρία σε όλους που θα επιλέξουν να παραγγείλουν το φαγητό μας. Θέλουμε να στείλουμε το Ρακουμέλ σε κάθε σπίτι» μας λέει ο Γιάννης και ταυτόχρονα μας δείχνει τις craft τσαντούλες με τα πολύχρωμα αυτοκόλλητα, όλα με illustration που θυμίζουν Κρήτη και σχηματίζουν χαμόγελα.

Συνεχίζοντας, μας λέει: «Εκτός από τα μαγαζιά, η πανδημία έχει χτυπήσει και τους παραγωγούς. Για εμάς είναι σημαντικό να συνεχίσουμε να ενισχύουμε τους προμηθευτές μας. Έτσι, οι πρώτες ύλες μας παραμένουν ίδιες. Το παρθένο ελαιόλαδο που βρίσκεται στα πιάτα μας είναι από την Μονή Τοπλού, το ξύγαλο από τη Σητεία, η γραβιέρα από τα Σφακιά και οι αλατσολιές από τα Χανιά. Με αυτόν τον τρόπο διατηρούμε ακέραιη και την ποιότητά μας.»

Ρακουμέλ, το κρητικό delivery Facebook Twitter
Ο Γιάννης Μπεγνής, ιδιοκτήτης του Ρακουμέλ.


Αυτό που μου αρέσει στο Ρακουμέλ είναι ότι, εκτός από μεμονωμένα πιάτα, μπορεί κάποιος να παραγγείλει τρία, διαφορετικά μενού. Το πρώτο είναι το κρητικό, με τα πιάτα που έχουν αγαπηθεί περισσότερο, το δεύτερο είναι vegan, με όλα τα χορτοφαγικά πιάτα, και το τρίτο είναι το winter comfort, που έχει πιάτα δημιουργημένα για να μεταφέρουν ζεστασιά και ανακούφιση.

«Στην προηγούμενη καραντίνα δημιουργήσαμε τα Sunday Project με την Ιάνθη Μιχαλάκη, όπου προσφέραμε ολοκληρωμένα μενού για ένα κυριακάτικο τραπέζι και μπορούσε κάποιος να τα παραλάβει από το κατάστημα, κατόπιν συνεννόησης. Το ίδιο συνεχίζουμε με την Wolt και τα ολοκληρωμένα μενού που υπάρχουν ως επιλογή» εξηγεί ο Γιάννης ενώ παράλληλα μας ενημερώνει για τα νέα πιάτα του μενού που έχει επιμεληθεί η Ιάνθη, όπως το πατατόψωμο με τα κεφτεδάκια σε κόκκινη σάλτσα, τη μαραθόσουπα, το μοσχαράκι κατσαρόλας με τη φακή και τους τραχανοκεφτέδες με το λουκάνικο και τη γραβιέρα.


Επιπλέον, από το Ρακουμέλ μπορούμε να παραγγείλουμε τη διάσημη φάβα του, κοχλιούς μαγειρεμένους παραδοσιακά και νόστιμα, αυγά με στάκα και πατάτες τηγανιτές, κολοκυθανθούς γεμιστούς με ρύζι, απάκι και μυζηθροπιτάκια και ένα σωρό άλλα κρητικά πιάτα. Το μενού ολοκληρώνεται με δύο γλυκά, τη σφακιανή πίτα με μέλι αλλά και το vegan παγωτό από το Cats and Monsters.

Ρακουμέλ, το κρητικό delivery Facebook Twitter
«Τα πράγματα δεν θα είναι ποτέ ξανά τα ίδια, οπότε και εμείς οφείλουμε να προσαρμοστούμε στις νέες συνθήκες».
Ρακουμέλ, το κρητικό delivery Facebook Twitter
«Θέλουμε να προσφέρουμε αυτή την εμπειρία σε όλους που θα επιλέξουν να παραγγείλουν το φαγητό μας. Θέλουμε να στείλουμε το Ρακουμέλ σε κάθε σπίτι».
Ρακουμέλ, το κρητικό delivery Facebook Twitter
Παραδοσιακά μαγειρεμένοι κοχλιοί.


Ρακουμέλ, Μπενάκη 71, τηλ 2103800506, Facebook, Instagram

 

Γεύση
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα μυστήρια της κουζίνας του λιμανιού

Γεύση / Mε τα«δώρα» του λιμανιού θα μαγειρέψεις τα ωραιότερα φαγητά

Κάβουρες από τα βαθιά νερά, φλογάτες σκορπίνες, μαγιάτικα στον φούρνο και άλλα ψάρια που δεν φτάνουν στον πάγκο του ιχθυοπώλη. Η βόλτα στο λιμάνι είναι πηγή έμπνευσης για τους σπιτικούς μάγειρες.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Γλυκιά Σύρος: Ζαχαροπλάστες, συνταγές και μνήμες από το παρελθόν της Ερμούπολης

Γεύση / Γλυκιά Σύρος: Παραδοσιακά ζαχαροπλαστεία και συνταγές από την Ερμούπολη

Αμυγδαλωτά, χαλβαδόπιτες, νουγκατίνες, σφολιάτσες και πολλά ακόμη παραδοσιακά γλυκά, μαζί με μια ιστορία 200 χρόνων, αναδεικνύουν την Ερμούπολη σε βασίλισσα της ζαχαροπλαστικής.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Η Ταβέρνα «Πλάτων» στο Βούπερταλ

Γεύση / «Kάθε φορά που μυρίζω ούζο, θυμάμαι την ταβέρνα Πλάτων στο Βούπερταλ»

Ο Παύλος και η Ελένη, μετανάστες στη Γερμανία, δημιούργησαν μια αυθεντική ελληνική ταβέρνα, που εδώ και τρεις δεκαετίες σερβίρει απλά αλλά πεντανόστιμα πιάτα και είναι διάσημη για τον λεπτοκομμένο χειροποίητο γύρο της.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Η αγκινάρα

Γεύση / «Ο καλύτερος μεζές είναι η κεφαλή της άγριας αγκινάρας»

Χοιρινό με αγκιναρόφυλλα κοκκινιστά στη Σητεία, κεφαλές αγκινάρας γεμιστές με ρύζι στην Κάσο και αγκινάρες-μουσακά στην Άνδρο: η αγκινάρα δίνει τόσο πολλά τη στιγμή που διεκδικεί μόνο το ελάχιστο.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Aspasia: Πώς η Σταυριανή Ζερβακάκου έστησε ένα εστιατόριο-προορισμό

Γεύση / Aspasia: Ένα εστιατόριο που ανταμείβει κάθε στροφή του δρόμου προς τη Μάνη

Στο απόγειο της φήμης της, η Σταυριανή Ζερβακάκου αποφάσισε να επιστρέψει σε έναν τραχύ τόπο και να στήσει ένα εστιατόριο-προορισμό σε έναν μικρό ορεινό οικισμό, αξιοποιώντας στην κουζίνα της όσα άγρια της δίνει το μέρος.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Η άνοιξη και το καλοκαίρι της ρίγανης

Γεύση / H ρίγανη που δίνει γεύση στα καλοκαίρια μας

Είναι το πιο δημοφιλές μυριστικό της Aνατολικής Μεσογείου και δίνει ιδέες για μερικά από τα πιο αντιπροσωπευτικά καλοκαιρινά εδέσματα, όπως η ριγανάδα, ο ντάκος, η χωριάτικη σαλάτα και οι ριγανάτες σαρδέλες.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ