Πίνουμε το σωστό τσάι; O Jean-Marie Verlet από τον «Δρόμο του Τσαγιού» εξηγεί

Πίνουμε το σωστό τσάι; O Jean-Marie Verlet από τον «Δρόμο του Τσαγιού» εξηγεί Facebook Twitter
Είτε προετοιμάζουμε το τσάι μας σε τσαγιέρα είτε σε κούπα, θα πρέπει να γεμίζουμε το σκεύος μέχρι το χείλος με νερό και να καλύπτουμε με καπάκι ή ένα πιατάκι, έτσι ώστε να μην αλλοιώνεται η θερμοκρασία εμβάπτισης του τσαγιού.
0

— Ποια είδη τσαγιού μας προτείνετε γι' αυτές τις χειμωνιάτικες μέρες και γιατί;

Σίγουρα, πρώτη επιλογή είναι το Τσάι του Κρυολογήματος, σαν πρόληψη και θεραπεία. Όμως και το Σαφράν Chai, που κατέκτησε του λάτρεις του σαφράν, ζεστό μείγμα με μπαχαρικά, ή το Mαστίχα Chai, αναζωογονητικό μείγμα πράσινου τσαγιού με μαστίχα και μπαχαρικά, είναι εξίσου καλές επιλογές.


— Λένε ότι δεν πρέπει να γεμίζουμε ποτέ την κούπα του τσαγιού μέχρι πάνω. Γιατί;

Δεν αληθεύει αυτό. Είτε προετοιμάζουμε το τσάι μας σε τσαγιέρα είτε σε κούπα, θα πρέπει να γεμίζουμε το σκεύος μέχρι το χείλος με νερό και να καλύπτουμε με καπάκι ή ένα πιατάκι, έτσι ώστε να μην αλλοιώνεται η θερμοκρασία εμβάπτισης του τσαγιού.


— Η θερμοκρασία του νερού επηρεάζει τη γεύση του;

Θα μπορούσαμε να πούμε ότι η θερμοκρασία του νερού παίζει καθοριστικό ρόλο για το αποτέλεσμα που θα έχουμε στην κούπα μας. Το ίδιο τσάι θα δείξει τελείως διαφορετικό προφίλ προετοιμασμένο σε διαφορετικές θερμοκρασίες. Μέχρι να εξοικειωθείτε όμως με την προετοιμασία των τσαγιών προέλευσης, σας συστήνουμε να ακολουθείτε τις οδηγίες που συνοδεύουν τα προϊόντα μας ως προς τη θερμοκρασία του νερού και τον χρόνο εμβάπτισης.

Πίνουμε το σωστό τσάι; O Jean-Marie Verlet από τον «Δρόμο του Τσαγιού» εξηγεί Facebook Twitter
Jean-Marie Verlet, υπεύθυνος στον Δρόμο του Τσαγιού


— Και ποιο είναι εκείνο που καταπραΰνει τον στομαχόπονο;

Για να αντιμετωπίσετε τον στομαχόπονο, προτιμήστε το Tσάι αποτοξίνωσης με βότανα του Ολύμπου, το οποίο συνθέτουν βότανα της ελληνικής γης, όπως η τσουκνίδα, το μάραθο, το φλαμούρι και το φασκόμηλο, ή το Τσάι Χώνεψης, στο οποίο πρωταγωνιστούν το χαμομήλι, η μέντα, το μάραθο και η βαλεριάνα, όλα καταπραϋντικά για τις παθήσεις του στομάχου.


— Εκτός από το τσάι του βουνού, ποια άλλα βότανα αποτελούν τις ελληνικές προτάσεις για τσάι;

Το χαμομήλι, η μέντα, η λουίζα, η τσουκνίδα, το φασκόμηλο, το δίκταμο, το ταραξάκο και άλλα πολλά.


— Ποιες είναι οι τελευταίες αφίξεις στον Δρόμο του Τσαγιού;

Φέτος, ο Δρόμος του Τσαγιού έβγαλε, μετά από πολλές δοκιμές, δύο εξαιρετικά ισορροπημένα τσάγια με σαφράν: το Safran Chai, μαύρο τσάι με διάφορα μπαχαρικά, και το Ανατολικό Σαφράν, με χουρμάδες, σύκο και κάρδαμο με βάση ένα πράσινο τσάι. Ακόμα, ένα καινούργιο τσάι detox στη σειρά Sport Waves, εξαιρετικό μείγμα με κινέζικο Pu Er, τσουκνίδα, ταραξάκο, σχεδιασμένο γι' αυτούς που αθλούνται και θέλουν να καθαρίσουν τον οργανισμό τους από τις τοξίνες. Επίσης, το Κόκκινο Σημείο, με ιβίσκο, φραμπουάζ και βατόμουρο, βαθύ κόκκινο, γλυκό μείγμα. Τέλος, η Ρίζα της Ανατολής για τους λάτρεις της πιπερόριζας, που συνδυάζει αρμονικά την πιπερόριζα με γλυκόρριζα και λεμόνι.

Γεύση
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα μυστήρια της κουζίνας του λιμανιού

Γεύση / Mε τα«δώρα» του λιμανιού θα μαγειρέψεις τα ωραιότερα φαγητά

Κάβουρες από τα βαθιά νερά, φλογάτες σκορπίνες, μαγιάτικα στον φούρνο και άλλα ψάρια που δεν φτάνουν στον πάγκο του ιχθυοπώλη. Η βόλτα στο λιμάνι είναι πηγή έμπνευσης για τους σπιτικούς μάγειρες.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Γλυκιά Σύρος: Ζαχαροπλάστες, συνταγές και μνήμες από το παρελθόν της Ερμούπολης

Γεύση / Γλυκιά Σύρος: Παραδοσιακά ζαχαροπλαστεία και συνταγές από την Ερμούπολη

Αμυγδαλωτά, χαλβαδόπιτες, νουγκατίνες, σφολιάτσες και πολλά ακόμη παραδοσιακά γλυκά, μαζί με μια ιστορία 200 χρόνων, αναδεικνύουν την Ερμούπολη σε βασίλισσα της ζαχαροπλαστικής.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Η Ταβέρνα «Πλάτων» στο Βούπερταλ

Γεύση / «Kάθε φορά που μυρίζω ούζο, θυμάμαι την ταβέρνα Πλάτων στο Βούπερταλ»

Ο Παύλος και η Ελένη, μετανάστες στη Γερμανία, δημιούργησαν μια αυθεντική ελληνική ταβέρνα, που εδώ και τρεις δεκαετίες σερβίρει απλά αλλά πεντανόστιμα πιάτα και είναι διάσημη για τον λεπτοκομμένο χειροποίητο γύρο της.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Η αγκινάρα

Γεύση / «Ο καλύτερος μεζές είναι η κεφαλή της άγριας αγκινάρας»

Χοιρινό με αγκιναρόφυλλα κοκκινιστά στη Σητεία, κεφαλές αγκινάρας γεμιστές με ρύζι στην Κάσο και αγκινάρες-μουσακά στην Άνδρο: η αγκινάρα δίνει τόσο πολλά τη στιγμή που διεκδικεί μόνο το ελάχιστο.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Aspasia: Πώς η Σταυριανή Ζερβακάκου έστησε ένα εστιατόριο-προορισμό

Γεύση / Aspasia: Ένα εστιατόριο που ανταμείβει κάθε στροφή του δρόμου προς τη Μάνη

Στο απόγειο της φήμης της, η Σταυριανή Ζερβακάκου αποφάσισε να επιστρέψει σε έναν τραχύ τόπο και να στήσει ένα εστιατόριο-προορισμό σε έναν μικρό ορεινό οικισμό, αξιοποιώντας στην κουζίνα της όσα άγρια της δίνει το μέρος.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Η άνοιξη και το καλοκαίρι της ρίγανης

Γεύση / H ρίγανη που δίνει γεύση στα καλοκαίρια μας

Είναι το πιο δημοφιλές μυριστικό της Aνατολικής Μεσογείου και δίνει ιδέες για μερικά από τα πιο αντιπροσωπευτικά καλοκαιρινά εδέσματα, όπως η ριγανάδα, ο ντάκος, η χωριάτικη σαλάτα και οι ριγανάτες σαρδέλες.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ