Ο μεγάλος οδηγός για το πιο fun τριήμερο του χειμώνα

Ο μεγάλος οδηγός για το πιο fun τριήμερο του χειμώνα Facebook Twitter
0

3 βεστιάρια!

Ο μεγάλος οδηγός για το πιο fun τριήμερο του χειμώνα Facebook Twitter

Βεστιάριο Costumier
Μπορεί κανείς να βρει κοστούμια, καπέλα, παπούτσια, τσάντες και αξεσουάρ για θεατρικές, κινηματογραφικές και τηλεοπτικές παραγωγές και μεγάλη ποικιλία αποκριάτικων στολών.
Παλλάδος 11, Ψυρρή, 210 3214990

 

Βεστιάριο
Οκτώ όροφοι με είκοσι χιλιάδες κοστούμια και μεγάλη ποικιλία αξεσουάρ. Μπορείς να βρεις στολές αρλεκίνου, αρχαίου Έλληνα, μαζορέτας, γοργόνας, πειρατή και πολλές ακόμη. Αναλαμβάνουν οποιαδήποτε ειδική κατασκευή-ραφή σε κοστούμια, αξεσουάρ, καπέλα.
Σωκράτους 16, Ομόνοια, 210 5227906

Μαγέψτε, Σοφία Κόντα

Από τα πιο γνωστά βεστιάρια της πόλης, γνωστό για τις στολές κινηματογραφικών αστέρων και σούπερ ηρώων. Διαθέτει μεγάλη ποικιλία κοστουμιών που ράβονται στην επιχείρηση με ποιοτικά και διαλεγμένα υλικά και υφάσματα.
Σπευσίππου 26-28, Κολωνάκι, 210 7294566

Η καλύτερη λαγάνα

Ο μεγάλος οδηγός για το πιο fun τριήμερο του χειμώνα Facebook Twitter

♦ Χειροποίητη και με βιολογικό αλεύρι, καλύτερα να την παραγγείλετε τηλεφωνικά μία μέρα πριν.

Μαμά ψωμί, Ζαχαρίτσα 42-44, Κουκάκι, 210 9227686


♦ Από τον ξυλόφουρνο, χωρίς βελτιωτικά και χημικά.

Έξαρχος, πλ. Καπανδριτίου, 22950 53181


♦ Από χωριάτικο χοντρόκοκκο αλεύρι, ψημένη στον ξυλόφουρνο. Καρράς, λεωφ.

Μαραθώνος 58, Άγιος Στέφανος, 210 6217762


♦ Μια μυστική συνταγή από τα Γιάννενα.

Γιάννενα, Μεγ. Αλεξάνδρου 35, Περιστέρι, 210 5711606


♦ Με χωριάτικη συνταγή, από τον πρόεδρο της Συντεχνίας Αρτοποιών κ. Χρήστου.

Λεωφ. Βουλιαγμένης 70, 210 9270744, Αχαρνών 254, Πατήσια, 210 8662729

♦ Από τον εξπέρ του γιαννιώτικου προζυμιού Κατσαρό.

Σ. Καράγιωργα 56, Γλυφάδα, 210 9630914


♦ Από αγνό ελληνικό σιτάρι, ψημένη σε φούρνο με πυρότουβλα.

Πνύκα, Πρατίνου 13, Παγκράτι, 210 7251941


♦ Με αλεύρι από τους μύλους Λούλη και Μάρα και παράδοση από το 1907.

Σαρρή 13 & Αγίων Αναργύρων, Ψυρρή, 210 3214035


♦Όνομα και πράγμα για λαγάνα σε διαφορετικές ποικιλίες.

Αρτοποιητής, Μισαραλιώτου 14, Ακρόπολη, 210 9230052


♦Με αλεύρι από τους φούρνους Κεπενού και Βούζα.

Η Λυκόβρυση, Σοφοκλή & Βενιζέλου 48, Λυκόβρυση, 210 2815042


Ελένη Ψυχούλη

 

Τα πιο ωραία σημεία για να πετάξεις χαρταετό

Ο μεγάλος οδηγός για το πιο fun τριήμερο του χειμώνα Facebook Twitter

♦ Παραλιακή

♦ Μπαρουτάδικο, Αιγάλεω

♦ Άλσος Εθνικής Τραπέζης, Φιλοθέη

♦ Πάρκο Στρατού, Γουδή

♦ Πάρκο «Αντώνης Τρίτσης» Άγιοι Ανάργυροι-Καματερό-Ίλιον

♦ Κτήμα Συγγρού, Μαρούσι

♦ Πάρνηθα

♦ Λόφος Φιλοπάππου

6 Tips για πετυχημένες πτήσεις χαρταετού

Ο μεγάλος οδηγός για το πιο fun τριήμερο του χειμώνα Facebook Twitter
Εικονογράφηση: Ατελιέ/ LIFO


♦ Πέταγμα σε ανοιχτή περιοχή, χωρίς εμπόδια, όπως ψηλά δέντρα και ηλεκτροφόρα καλώδια.

♦ Φρόντισε να έχεις βοηθό που θα κρατά σταθερό τον χαρταετό, όσο εσύ ξετυλίγεις το σκοινί.

♦ Ο άνεμος πρέπει να φυσά με κατεύθυνση από αυτόν που κρατά το σκοινί προς τον αετό.

♦ Άφησε αρκετά μέτρα σπάγκου (τουλάχιστον 20), ζήτησε να αφήσουν τον αετό και τρέξε προς την αντίθετη κατεύθυνση.

♦ Για να πάει πιο ψηλά, άφησε κι άλλη καλούμπα, για να έρθει πιο χαμηλά, μάζεψε λίγο σκοινί.

♦ Προσοχή στα ατυχήματα!

Πώς να κατασκευάσεις τον δικό σου χαρταετό

Υλικά
Χαρτιά γλασέ στα χρώματα της αρεσκείας σας, τρία καλάμια 60-80 εκ., χαρτί γλασέ ή εφημερίδες για την ουρά, κόλα, σπάγκος.

Διαδικασία

Δένουμε τα ξύλα σφιχτά μεταξύ τους στο κέντρο με έναν σπάγκο και αφήνουμε μισό μέτρο σπάγκο να κρέμεται. Στην άκρη του ενός ξύλου δένουμε σφιχτά σπάγκο και τον περνάμε περιμετρικά γύρω από τον σκελετό του χαρταετού, δένοντάς τον σφιχτά γύρω από κάθε ξυλαράκι, σε μια εγκοπή που θα έχουμε κάνει με ένα μαχαίρι. Σε δύο άκρα στερεώνουμε σπάγκο, ώστε να δέσουμε στη μέση του την ουρά. Η ουρά πρέπει να είναι τουλάχιστον 4 φορές το μήκος του χαρταετού. Την ουρά θα τη φτιάξουμε με εφημερίδες και θα τη δέσουμε στον σπάγκο, σε απόσταση 20 εκ. το ένα κομμάτι από το άλλο. Στα απέναντι άκρα από αυτά που δέσαμε την ουρά μας θα δέσουμε τα ζύγια.

Προσοχή
Δένουμε 2 κομμάτια σπάγκο στα απέναντι άκρα και το καθένα θα ενωθεί με τον σπάγκο που αφήσαμε να κρέμεται στο κέντρο του αετού. Τα ζύγια πρέπει να σχηματίζουν ένα ισοσκελές τρίγωνο. Στο σημείο της ένωσης δένουμε την καλούμπα μας.

8 αποκριάτικα πάρτι στην Αθήνα

Ο μεγάλος οδηγός για το πιο fun τριήμερο του χειμώνα Facebook Twitter

«Trash and Strass, το πάρτι το μασκέ»

Σάββατο 12/3, Ρομάντσο, Αναξαγόρα 3, Ομόνοια.

Μασκέ πάρτι στο six d.o.g.s

Mυστικοί «six d.o.g.s πράκτορες» θα βρίσκονται ανάμεσα στο πλήθος, βραβεύοντας τις καλύτερες, πιο ευφάνταστες εμφανίσεις, με free drink coupons. Κυριακή 13/3, six d.o.g.s, Αβραμιώτου 6-8, Μοναστηράκι.

Carnival Party @ Gazarte
Ντυθείτε τον αγαπημένο σας ήρωα ταινίας, σειράς ή τον αγαπημένο σας καλλιτέχνη. Σάββατο 12/3, Gazarte, Βουτάδων 34, Γκάζι.

Kitscherella στο Χοροστάσιον

Dress Code: Oso pio koulo toso pio kalo, Σάββατο 12/3, Χοροστάσιον, Σκουλενίου 2, Αθήνα.

Faust Maske Party

Ντυθείτε ή γδυθείτε αποκριάτικα, το πιο open minded πάρτι μασκέ σε ρυθμούς γνήσιου Καρναβαλιού. Κυριακή 13/3, Faust, Καλαμιώτου 11, Μοναστηράκι.

Αποκριάτικο «In the heat of the night»

Tο μεγαλύτερο αποκριάτικο πάρτι της πόλης τα τελευταία 4 χρόνια επιστρέφει στο καινούργιο Texas Rock Club. Κυριακή 13/3, Texas Rock Club, Ιάκχου 19, Γκάζι.

Hei!!! Αποκριάτικο Πάρτυ

Club Decadence: Thank you Athens! Κυριακή 13/3, Booze Cooperativa, Κολοκοτρώνη 53, Αθήνα.

Αποκριάτικο mash-up γλέντι

Παρασκευή 11/3, Bios.Tesla, Πειραιώς 84, Αθήνα.

Αυτοί που ειδικεύονται στα όστρακα

Ο μεγάλος οδηγός για το πιο fun τριήμερο του χειμώνα Facebook Twitter
Εικονογράφηση: Ατελιέ/ LIFO

♦ Η Βαρβάκειος (3:00-13:00). Οι πελάτες της νύχτας βρίσκουν το καλύτερο, μεγαλύτερη ποικιλία και αποφεύγουν το στριμωξίδι.

♦ Ο Μπαρμπουνάκης (28ης Οκτωβρίου, Ψυχικό, 210 6743639)

♦ Αγγελική Αδάμ (Ψαραγορά Λαυρίου, 22920 22209)

♦ Ο Φάρος (Κηφισίας 234, στάση Αβάνας, 210 6714483)

♦ Όστρακο (Αγ. Δημητρίου 18, Δραπετσώνα, 210 4619937)

♦ Βατίστας, Αφροδίτης 2, Βάρκιζα, 210 8972164

♦ The Lobster Co (Χαρ. Τρικούπη 200, Ν. Ερυθραία, 210 8003272)

♦ Στρατής Μπουρνούς (Λεωφ. Παπάγου 130, Ζωγράφου, 210 7706215)

♦ Στην Κεντρική Αγορά του Πειραιά συστήνουμε τον Κοκώνη (210 4222574), από τους λίγους ιχθυοπώλες που τιμούν το ζωντανό όστρακο όλο τον χρόνο και όχι μόνο τη Σαρακοστή. Μύδια από το Πόρτο Λάγος, άγρια κυδώνια και γυαλιστερές, ελληνικό φρέσκο χταπόδι και ζωντανοί αστακοί από το ενυδρείο. Ανοιχτά από τις 2 τη νύχτα ως τη 1 το μεσημέρι, το ίδιο και την Κυριακή.


Ελένη Ψυχούλη

Ταραμοσαλάτα μια εύκολη συνταγή

Ο μεγάλος οδηγός για το πιο fun τριήμερο του χειμώνα Facebook Twitter

 

Υλικά: 2-3 μεγάλες σκελίδες σκόρδο, μισό φλιτζάνι δυόσμο, 1/3 φλιτζανιού λευκός ταραμάς, 250 γρ. ψίχα από μπαγιάτικο ψωμί, 1/3 φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, 3 κ.σ. νερό, 3-5 κ.σ. χυμός λεμονιού.


Εκτέλεση: Χτυπάς το σκόρδο με λίγο ελαιόλαδο μέχρι να γίνει αλοιφή. Ρίχνεις τον ταραμά, την ψίχα και το υπόλοιπο λάδι και τα χτυπάς για ένα λεπτό (μέχρι το μείγμα να γίνει παχύρρευστο). Η διαδικασία αυτή δεν θα πρέπει να γίνει πολύ γρήγορα. Όσο το χτυπάς, ραντίζεις το μείγμα με ελαιόλαδο, νερό και λεμόνι, μέχρι να γίνει μαλακό και κρεμώδες. Σερβίρεις.

6 DIY αποκριάτικες στολές

Ο μεγάλος οδηγός για το πιο fun τριήμερο του χειμώνα Facebook Twitter

 

Ρομπότ

Χαρτόκουτα

Μούμια
Kομμάτια ύφασμα και χαρτί.

Βρικόλακας
Mακιγιάζ και ψεύτικα δόντια.

Νυχτερίδα
Mια σπασμένη ομπρέλα για τα φτερά.

Φρίντα κάλο
Πολύ έντονα φρύδια και χρωματιστά ρούχα.

Κοκκινοσκουφίτσα
Κόκκινη κάπα και καλάθι.

4 αποκριάτικες βόλτες

Ο μεγάλος οδηγός για το πιο fun τριήμερο του χειμώνα Facebook Twitter
Φωτό: SOOC

80s Zombie
Walk Σάββατο 12/3, 18:00, με αφετηρία το μετρό Συντάγματος (δωρεάν συμμετοχή)

Φαλληφόρια 2016

Σάββατο 12/3, θα ξεκινήσει στις 18:00 από τον πεζόδρομο έξω από το Μουσείο Ακροπόλεως

Γαϊτάνι, γαϊτανάκι

Καθαρά Δευτέρα, 14/3, πλατεία Προσκόπων, Παγκράτι

Παρέλαση Κουδουναραίων Διστόμου

Σάββατο 12/3, 18:00. Διαδρομή: πλατεία Κλαυθμώνος, πλατεία Συντάγματος, Ερμού, Καπνικαρέα, Πανδρόσου, πλατεία Μοναστηρακίου, Αιόλου, πλατεία Αγίας Ειρήνης, πλατεία Κοτζιά.


4 αποκριάτικες μάσκες που θα θέλαμε να έχουμε

Ο μεγάλος οδηγός για το πιο fun τριήμερο του χειμώνα Facebook Twitter
Κιμ Καρντάσιαν. Εικονογράφηση: Athenean Sailor/ LIFO
Ο μεγάλος οδηγός για το πιο fun τριήμερο του χειμώνα Facebook Twitter
Καλίσι. Εικονογράφηση: Athenean Sailor/ LIFO
Ο μεγάλος οδηγός για το πιο fun τριήμερο του χειμώνα Facebook Twitter
Φρανκ Αντεργουντ. Εικονογράφηση: Athenean Sailor/ LIFO
Ο μεγάλος οδηγός για το πιο fun τριήμερο του χειμώνα Facebook Twitter
Νταρθ Βέιντερ. Εικονογράφηση: Athenean Sailor/ LIFO
Γεύση
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αμπέλι, άστρα και συναίσθημα: Ο Θοδωρής Κοντογιάννης και η βιοδυναμική οινοποίηση

Το κρασί με απλά λόγια / Αμπέλι, άστρα και συναίσθημα: Ο Θοδωρής Κοντογιάννης και η βιοδυναμική οινοποίηση

Πώς επηρεάζει η αστρονομία τις καλλιεργητικές πρακτικές στο αμπέλι; Η Υρώ Κολιακουδάκη και ο Παναγιώτης Ορφανίδης σε μια συζήτηση με τον Θοδωρή Κοντογιάννη για τη σχέση του ανθρώπου με τη γη, την τεχνολογία και το κρασί, έξω από τα συνηθισμένα.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ
Οι ιδιαίτερες γεύσεις του καλοκαιριού στο Αιγαίο

Γεύση / Σαρδέλες Καλλονής, Φούσκες, Σκίζα. Αυτή είναι η γεύση του Αιγαίου

Οι μένουλες Καρπάθου, το σπινιάλο Καλύμνου, η σκίζα της Μήλου και η μόστρα της Μυκόνου: Από τον ιωδιούχο αφρό του Αιγαίου ως τα μητάτα των Κυκλάδων, η γεύση του καλοκαιριού αποτυπώνεται σε προϊόντα που φέρουν την ιστορία και το φως των νησιών.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
ΕΠΕΞ Ελένη Σαράντη

Γεύση / Ελένη Σαράντη: «Κυνήγησα πράγματα που τελικά δεν είχαν σημασία»

Μετά από μια δύσκολη στιγμή, κατάλαβε πως η μόνη επιβράβευση που μετρά δεν είναι τα αστέρια, αλλά το “φάγαμε καταπληκτικά”. Όταν την αποκαλούν σεφ, απαντά απλά: «Εγώ μαγειρεύω». Η υπερήφανη μαγείρισσα που προκαλεί ουρές στην οδό Σαλαμίνος, στον Κεραμεικό, είναι η Αθηναία της εβδομάδας.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Από τη γαλλική bistronomie στο σαμιώτικο αμπέλι: Η συναρπαστική διαδρομή του Βασίλη Αλεξίου

Το κρασί με απλά λόγια / Από τη γαλλική bistronomie στο σαμιώτικο αμπέλι: Η συναρπαστική διαδρομή του Βασίλη Αλεξίου

Ο σεφ και οινοποιός μας ταξιδεύει από τη Σαντορίνη στο Παρίσι, στο Μarais, όπου είχε μια πολύ επιτυχημένη μακρόχρονη πορεία ως ένας από τους δημιουργούς του ρεύματος του bistronomie. Τώρα βρίσκεται στη Σάμο όπου φτιάχνει κρασιά τα οποία εκφράζουν την προσωπικότητά του και τον χαρακτήρα του, με σκοπό να τα απολαμβάνει ο κόσμος με το φαγητό του, μαζί με άλλους ανθρώπους.
THE LIFO TEAM
Νάπολη: Γιορτάζοντας τη χαρά της ζωής στη σκιά του Βεζούβιου

Nothing Days / Νάπολη: Γιορτάζοντας τη χαρά της ζωής στη σκιά του Βεζούβιου

Ένα «ανοιξιάτικο» τριήμερο σε μία πόλη που ξέρει από φυσικές καταστροφές αλλά ξέρει και να υμνεί τη ζωή, και μία μεγάλη βόλτα στην Πομπηία και στο Ερκολάνο. Από το αρχαίο «fast food» στις σύγχρονες γεύσεις της ναπολιτάνικης κουζίνας.
M. HULOT
Τραπέζι κάτω από την κληματαριά

Γεύση / Τραπέζια κάτω από βαθύσκιωτες κληματαριές. Αυτό είναι το καλοκαίρι

Σκάροι με μπάμιες μαγειρεμένα στον χυμό των ανώριμων σταφυλιών από την κληματαριά της αυλής μας, σκορπιοί μακαρονάδα με ρόγες των ώριμων τσαμπιών, καθώς και αρνάκι κοκκινιστό με γλυκόξινες αγουρίδες. Αυτές είναι οι γεύσεις που αξίζουν τον ίσκιο της κληματαριάς.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Αν ζούσε ο Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος, το ελληνικό κρασί θα ήταν διαφορετικό

Το κρασί με απλά λόγια / Αν ζούσε ο Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος, το ελληνικό κρασί θα ήταν διαφορετικό

Ένα podcast από την Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και τον Παναγιώτη Ορφανίδη αφιερωμένο σε έναν πιονέρο του ελληνικού αμπελώνα, για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι.
THE LIFO TEAM
Τα μυστήρια της κουζίνας του λιμανιού

Γεύση / Mε τα «δώρα» του λιμανιού θα μαγειρέψεις τα ωραιότερα φαγητά

Κάβουρες από τα βαθιά νερά, φλογάτες σκορπίνες, μαγιάτικα στον φούρνο και άλλα ψάρια που δεν φτάνουν στον πάγκο του ιχθυοπώλη. Η βόλτα στο λιμάνι είναι πηγή έμπνευσης για τους σπιτικούς μάγειρες.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ