Ο μεγάλος οδηγός για το πιο fun τριήμερο του χειμώνα

Ο μεγάλος οδηγός για το πιο fun τριήμερο του χειμώνα Facebook Twitter
0

3 βεστιάρια!

Ο μεγάλος οδηγός για το πιο fun τριήμερο του χειμώνα Facebook Twitter

Βεστιάριο Costumier
Μπορεί κανείς να βρει κοστούμια, καπέλα, παπούτσια, τσάντες και αξεσουάρ για θεατρικές, κινηματογραφικές και τηλεοπτικές παραγωγές και μεγάλη ποικιλία αποκριάτικων στολών.
Παλλάδος 11, Ψυρρή, 210 3214990

 

Βεστιάριο
Οκτώ όροφοι με είκοσι χιλιάδες κοστούμια και μεγάλη ποικιλία αξεσουάρ. Μπορείς να βρεις στολές αρλεκίνου, αρχαίου Έλληνα, μαζορέτας, γοργόνας, πειρατή και πολλές ακόμη. Αναλαμβάνουν οποιαδήποτε ειδική κατασκευή-ραφή σε κοστούμια, αξεσουάρ, καπέλα.
Σωκράτους 16, Ομόνοια, 210 5227906

Μαγέψτε, Σοφία Κόντα

Από τα πιο γνωστά βεστιάρια της πόλης, γνωστό για τις στολές κινηματογραφικών αστέρων και σούπερ ηρώων. Διαθέτει μεγάλη ποικιλία κοστουμιών που ράβονται στην επιχείρηση με ποιοτικά και διαλεγμένα υλικά και υφάσματα.
Σπευσίππου 26-28, Κολωνάκι, 210 7294566

Η καλύτερη λαγάνα

Ο μεγάλος οδηγός για το πιο fun τριήμερο του χειμώνα Facebook Twitter

♦ Χειροποίητη και με βιολογικό αλεύρι, καλύτερα να την παραγγείλετε τηλεφωνικά μία μέρα πριν.

Μαμά ψωμί, Ζαχαρίτσα 42-44, Κουκάκι, 210 9227686


♦ Από τον ξυλόφουρνο, χωρίς βελτιωτικά και χημικά.

Έξαρχος, πλ. Καπανδριτίου, 22950 53181


♦ Από χωριάτικο χοντρόκοκκο αλεύρι, ψημένη στον ξυλόφουρνο. Καρράς, λεωφ.

Μαραθώνος 58, Άγιος Στέφανος, 210 6217762


♦ Μια μυστική συνταγή από τα Γιάννενα.

Γιάννενα, Μεγ. Αλεξάνδρου 35, Περιστέρι, 210 5711606


♦ Με χωριάτικη συνταγή, από τον πρόεδρο της Συντεχνίας Αρτοποιών κ. Χρήστου.

Λεωφ. Βουλιαγμένης 70, 210 9270744, Αχαρνών 254, Πατήσια, 210 8662729

♦ Από τον εξπέρ του γιαννιώτικου προζυμιού Κατσαρό.

Σ. Καράγιωργα 56, Γλυφάδα, 210 9630914


♦ Από αγνό ελληνικό σιτάρι, ψημένη σε φούρνο με πυρότουβλα.

Πνύκα, Πρατίνου 13, Παγκράτι, 210 7251941


♦ Με αλεύρι από τους μύλους Λούλη και Μάρα και παράδοση από το 1907.

Σαρρή 13 & Αγίων Αναργύρων, Ψυρρή, 210 3214035


♦Όνομα και πράγμα για λαγάνα σε διαφορετικές ποικιλίες.

Αρτοποιητής, Μισαραλιώτου 14, Ακρόπολη, 210 9230052


♦Με αλεύρι από τους φούρνους Κεπενού και Βούζα.

Η Λυκόβρυση, Σοφοκλή & Βενιζέλου 48, Λυκόβρυση, 210 2815042


Ελένη Ψυχούλη

 

Τα πιο ωραία σημεία για να πετάξεις χαρταετό

Ο μεγάλος οδηγός για το πιο fun τριήμερο του χειμώνα Facebook Twitter

♦ Παραλιακή

♦ Μπαρουτάδικο, Αιγάλεω

♦ Άλσος Εθνικής Τραπέζης, Φιλοθέη

♦ Πάρκο Στρατού, Γουδή

♦ Πάρκο «Αντώνης Τρίτσης» Άγιοι Ανάργυροι-Καματερό-Ίλιον

♦ Κτήμα Συγγρού, Μαρούσι

♦ Πάρνηθα

♦ Λόφος Φιλοπάππου

6 Tips για πετυχημένες πτήσεις χαρταετού

Ο μεγάλος οδηγός για το πιο fun τριήμερο του χειμώνα Facebook Twitter
Εικονογράφηση: Ατελιέ/ LIFO


♦ Πέταγμα σε ανοιχτή περιοχή, χωρίς εμπόδια, όπως ψηλά δέντρα και ηλεκτροφόρα καλώδια.

♦ Φρόντισε να έχεις βοηθό που θα κρατά σταθερό τον χαρταετό, όσο εσύ ξετυλίγεις το σκοινί.

♦ Ο άνεμος πρέπει να φυσά με κατεύθυνση από αυτόν που κρατά το σκοινί προς τον αετό.

♦ Άφησε αρκετά μέτρα σπάγκου (τουλάχιστον 20), ζήτησε να αφήσουν τον αετό και τρέξε προς την αντίθετη κατεύθυνση.

♦ Για να πάει πιο ψηλά, άφησε κι άλλη καλούμπα, για να έρθει πιο χαμηλά, μάζεψε λίγο σκοινί.

♦ Προσοχή στα ατυχήματα!

Πώς να κατασκευάσεις τον δικό σου χαρταετό

Υλικά
Χαρτιά γλασέ στα χρώματα της αρεσκείας σας, τρία καλάμια 60-80 εκ., χαρτί γλασέ ή εφημερίδες για την ουρά, κόλα, σπάγκος.

Διαδικασία

Δένουμε τα ξύλα σφιχτά μεταξύ τους στο κέντρο με έναν σπάγκο και αφήνουμε μισό μέτρο σπάγκο να κρέμεται. Στην άκρη του ενός ξύλου δένουμε σφιχτά σπάγκο και τον περνάμε περιμετρικά γύρω από τον σκελετό του χαρταετού, δένοντάς τον σφιχτά γύρω από κάθε ξυλαράκι, σε μια εγκοπή που θα έχουμε κάνει με ένα μαχαίρι. Σε δύο άκρα στερεώνουμε σπάγκο, ώστε να δέσουμε στη μέση του την ουρά. Η ουρά πρέπει να είναι τουλάχιστον 4 φορές το μήκος του χαρταετού. Την ουρά θα τη φτιάξουμε με εφημερίδες και θα τη δέσουμε στον σπάγκο, σε απόσταση 20 εκ. το ένα κομμάτι από το άλλο. Στα απέναντι άκρα από αυτά που δέσαμε την ουρά μας θα δέσουμε τα ζύγια.

Προσοχή
Δένουμε 2 κομμάτια σπάγκο στα απέναντι άκρα και το καθένα θα ενωθεί με τον σπάγκο που αφήσαμε να κρέμεται στο κέντρο του αετού. Τα ζύγια πρέπει να σχηματίζουν ένα ισοσκελές τρίγωνο. Στο σημείο της ένωσης δένουμε την καλούμπα μας.

8 αποκριάτικα πάρτι στην Αθήνα

Ο μεγάλος οδηγός για το πιο fun τριήμερο του χειμώνα Facebook Twitter

«Trash and Strass, το πάρτι το μασκέ»

Σάββατο 12/3, Ρομάντσο, Αναξαγόρα 3, Ομόνοια.

Μασκέ πάρτι στο six d.o.g.s

Mυστικοί «six d.o.g.s πράκτορες» θα βρίσκονται ανάμεσα στο πλήθος, βραβεύοντας τις καλύτερες, πιο ευφάνταστες εμφανίσεις, με free drink coupons. Κυριακή 13/3, six d.o.g.s, Αβραμιώτου 6-8, Μοναστηράκι.

Carnival Party @ Gazarte
Ντυθείτε τον αγαπημένο σας ήρωα ταινίας, σειράς ή τον αγαπημένο σας καλλιτέχνη. Σάββατο 12/3, Gazarte, Βουτάδων 34, Γκάζι.

Kitscherella στο Χοροστάσιον

Dress Code: Oso pio koulo toso pio kalo, Σάββατο 12/3, Χοροστάσιον, Σκουλενίου 2, Αθήνα.

Faust Maske Party

Ντυθείτε ή γδυθείτε αποκριάτικα, το πιο open minded πάρτι μασκέ σε ρυθμούς γνήσιου Καρναβαλιού. Κυριακή 13/3, Faust, Καλαμιώτου 11, Μοναστηράκι.

Αποκριάτικο «In the heat of the night»

Tο μεγαλύτερο αποκριάτικο πάρτι της πόλης τα τελευταία 4 χρόνια επιστρέφει στο καινούργιο Texas Rock Club. Κυριακή 13/3, Texas Rock Club, Ιάκχου 19, Γκάζι.

Hei!!! Αποκριάτικο Πάρτυ

Club Decadence: Thank you Athens! Κυριακή 13/3, Booze Cooperativa, Κολοκοτρώνη 53, Αθήνα.

Αποκριάτικο mash-up γλέντι

Παρασκευή 11/3, Bios.Tesla, Πειραιώς 84, Αθήνα.

Αυτοί που ειδικεύονται στα όστρακα

Ο μεγάλος οδηγός για το πιο fun τριήμερο του χειμώνα Facebook Twitter
Εικονογράφηση: Ατελιέ/ LIFO

♦ Η Βαρβάκειος (3:00-13:00). Οι πελάτες της νύχτας βρίσκουν το καλύτερο, μεγαλύτερη ποικιλία και αποφεύγουν το στριμωξίδι.

♦ Ο Μπαρμπουνάκης (28ης Οκτωβρίου, Ψυχικό, 210 6743639)

♦ Αγγελική Αδάμ (Ψαραγορά Λαυρίου, 22920 22209)

♦ Ο Φάρος (Κηφισίας 234, στάση Αβάνας, 210 6714483)

♦ Όστρακο (Αγ. Δημητρίου 18, Δραπετσώνα, 210 4619937)

♦ Βατίστας, Αφροδίτης 2, Βάρκιζα, 210 8972164

♦ The Lobster Co (Χαρ. Τρικούπη 200, Ν. Ερυθραία, 210 8003272)

♦ Στρατής Μπουρνούς (Λεωφ. Παπάγου 130, Ζωγράφου, 210 7706215)

♦ Στην Κεντρική Αγορά του Πειραιά συστήνουμε τον Κοκώνη (210 4222574), από τους λίγους ιχθυοπώλες που τιμούν το ζωντανό όστρακο όλο τον χρόνο και όχι μόνο τη Σαρακοστή. Μύδια από το Πόρτο Λάγος, άγρια κυδώνια και γυαλιστερές, ελληνικό φρέσκο χταπόδι και ζωντανοί αστακοί από το ενυδρείο. Ανοιχτά από τις 2 τη νύχτα ως τη 1 το μεσημέρι, το ίδιο και την Κυριακή.


Ελένη Ψυχούλη

Ταραμοσαλάτα μια εύκολη συνταγή

Ο μεγάλος οδηγός για το πιο fun τριήμερο του χειμώνα Facebook Twitter

 

Υλικά: 2-3 μεγάλες σκελίδες σκόρδο, μισό φλιτζάνι δυόσμο, 1/3 φλιτζανιού λευκός ταραμάς, 250 γρ. ψίχα από μπαγιάτικο ψωμί, 1/3 φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, 3 κ.σ. νερό, 3-5 κ.σ. χυμός λεμονιού.


Εκτέλεση: Χτυπάς το σκόρδο με λίγο ελαιόλαδο μέχρι να γίνει αλοιφή. Ρίχνεις τον ταραμά, την ψίχα και το υπόλοιπο λάδι και τα χτυπάς για ένα λεπτό (μέχρι το μείγμα να γίνει παχύρρευστο). Η διαδικασία αυτή δεν θα πρέπει να γίνει πολύ γρήγορα. Όσο το χτυπάς, ραντίζεις το μείγμα με ελαιόλαδο, νερό και λεμόνι, μέχρι να γίνει μαλακό και κρεμώδες. Σερβίρεις.

6 DIY αποκριάτικες στολές

Ο μεγάλος οδηγός για το πιο fun τριήμερο του χειμώνα Facebook Twitter

 

Ρομπότ

Χαρτόκουτα

Μούμια
Kομμάτια ύφασμα και χαρτί.

Βρικόλακας
Mακιγιάζ και ψεύτικα δόντια.

Νυχτερίδα
Mια σπασμένη ομπρέλα για τα φτερά.

Φρίντα κάλο
Πολύ έντονα φρύδια και χρωματιστά ρούχα.

Κοκκινοσκουφίτσα
Κόκκινη κάπα και καλάθι.

4 αποκριάτικες βόλτες

Ο μεγάλος οδηγός για το πιο fun τριήμερο του χειμώνα Facebook Twitter
Φωτό: SOOC

80s Zombie
Walk Σάββατο 12/3, 18:00, με αφετηρία το μετρό Συντάγματος (δωρεάν συμμετοχή)

Φαλληφόρια 2016

Σάββατο 12/3, θα ξεκινήσει στις 18:00 από τον πεζόδρομο έξω από το Μουσείο Ακροπόλεως

Γαϊτάνι, γαϊτανάκι

Καθαρά Δευτέρα, 14/3, πλατεία Προσκόπων, Παγκράτι

Παρέλαση Κουδουναραίων Διστόμου

Σάββατο 12/3, 18:00. Διαδρομή: πλατεία Κλαυθμώνος, πλατεία Συντάγματος, Ερμού, Καπνικαρέα, Πανδρόσου, πλατεία Μοναστηρακίου, Αιόλου, πλατεία Αγίας Ειρήνης, πλατεία Κοτζιά.


4 αποκριάτικες μάσκες που θα θέλαμε να έχουμε

Ο μεγάλος οδηγός για το πιο fun τριήμερο του χειμώνα Facebook Twitter
Κιμ Καρντάσιαν. Εικονογράφηση: Athenean Sailor/ LIFO
Ο μεγάλος οδηγός για το πιο fun τριήμερο του χειμώνα Facebook Twitter
Καλίσι. Εικονογράφηση: Athenean Sailor/ LIFO
Ο μεγάλος οδηγός για το πιο fun τριήμερο του χειμώνα Facebook Twitter
Φρανκ Αντεργουντ. Εικονογράφηση: Athenean Sailor/ LIFO
Ο μεγάλος οδηγός για το πιο fun τριήμερο του χειμώνα Facebook Twitter
Νταρθ Βέιντερ. Εικονογράφηση: Athenean Sailor/ LIFO
Γεύση
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα παραδοσιακά παριανά γλυκά του Πάσχα

Γεύση / Τα πασχαλινά και τυρένια γλυκά της Πάρου

Τρεις Παριανές μπήκαν στην κουζίνα και μας ετοίμασαν παραδοσιακά γλυκά με μυζήθρα που κρατούν ακόμα τα σκήπτρα στα τραπέζια του νησιού, μας έδωσαν τις συνταγές για τα ραφιόλια, τα μελιτίνια και μια γλυκιά μυζηθρόπιτα.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Τα καλύτερα σοκολατένια αυγά από τα ζαχαροπλαστεία της Αθήνας

Γεύση / Τα καλύτερα σοκολατένια αυγά από τα ζαχαροπλαστεία της Αθήνας

Το καθιερωμένο πασχαλινό αφιέρωμα της LiFO επιστρέφει. Οι κορυφαίοι ζαχαροπλάστες της Αθήνας φτιάχνουν αυγά που ντρεπόμαστε να σπάσουμε, αν και ο ένας από αυτούς σκέφτηκε ήδη να το προσφέρει σπασμένο.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Από πότε τρεντάρει το ελληνικό κρασί στο Λονδίνο;

Γεύση / Από πότε τρεντάρει το ελληνικό κρασί στο Λονδίνο;

Εστιατόρια στη Βρετανία εμπλουτίζουν τις λίστες τους με ελληνικές ποικιλίες, κάβες και σούπερ μάρκετ τα βάζουν στα ράφια τους. Γι’ αυτό πριν από μερικές μέρες 44 οινοποιεία που έπιασαν αυτή την τάση άνοιξαν και παρουσίασαν τα κρασιά τους στο Λονδίνο - και όλο αυτό είχε επιτυχία.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
«Θα ενοχληθούν κάποιοι τουρίστες που θα αρμέγω, πού να πάμε όμως κι εμείς;»

Γεύση / «Θα ενοχληθούν κάποιοι τουρίστες που θα αρμέγω, πού να πάμε όμως κι εμείς;»

Η Κατερίνα Μόσχου αποφάσισε πριν από μερικά χρόνια να μετακομίσει από την Αθήνα στην Πάρο για να φτιάξει ένα τυροκομείο και μια φάρμα, και αυτήν τη στιγμή βλέπει τις Κυκλάδες να χτίζονται με ρυθμό που απειλεί τη γεωργία και την κτηνοτροφία.
M. HULOT
Αυτή την Κυριακή του Πάσχα που θα στήσει ο Άνταμ Κοντοβάς δεν την έχουμε ξαναζήσει

Γεύση / Αυτή την Κυριακή του Πάσχα που θα στήσει ο Άνταμ Κοντοβάς δεν την έχουμε ξαναζήσει

Σε ανοιχτές φωτιές και σε υπαίθριες κουζίνες στην παραλία του W Costa Navarino ο σεφ θα ετοιμάσει ένα εναλλακτικό και fusion πασχαλινό τραπέζι, σερβίροντας ένα μενού μοναδικό, του στυλ του, πέρα από τα συνηθισμένα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Η Madame Ginger προτείνει Πασχαλινό μενού χωρίς κρέας – Και με ποια κρασιά θα το συνοδεύσετε

Το κρασί με απλά λόγια / Η Madame Ginger προτείνει ένα πασχαλινό μενού χωρίς κρέας και μερικά ταιριαστά κρασιά

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης συζητούν με την food blogger Μαριλού Παντάκη για τη σχέση της με το κρασί και για όλες εκείνες τις συνταγές της που προτείνει για ένα πεντανόστιμο πασχαλινό τραπέζι δίχως κρέας – εννοείται ότι υπάρχουν προτάσεις σε κρασιά προκειμένου να τις συνοδεύσετε.
THE LIFO TEAM
Με τα δάχτυλα και στη μέση

Γεύση / Πιάτα που μπαίνουν στη μέση και τρώγονται με τα χέρια

Ο σεφ Κώστας Παλυβός μοιράζεται τις συνταγές του για τις κροκέτες μουσακά, το πιτόγυρο παστιτσάδα και άλλα πιάτα του που είναι για να μοιράζονται, που μας δίνουν τη χαρά του να τσιμπολογάμε με τα χέρια μέσα από το πιάτο, και ας λαδωθούμε λίγο.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Στο Αφαία στο Θησείο

Γεύση / Για μπίρα, κρασί χύμα και μακαρόνια με κιμά στο Αφαία στο Θησείο

Αν αναρωτιέστε «πού βγαίνει η μισή Αθήνα τώρα;», αυτοί που ψάχνουν ό,τι νέο ανοίγει και το επισκέπτονται πρώτοι, τότε να ξέρετε πως πάνε σε ένα μοντέρνο καφενείο, σε ένα χαλαρό μαγαζί που τα κάνει όλα προσεγμένα και από τα τραπέζια του βλέπουμε τα τρένα να περνούν.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Τα αντισυμβατικά μαθήματα μαγειρικής που παραδίδονται τώρα στην Αθήνα

Γεύση / Μαθήματα «αυθόρμητης μαγειρικής» στην Αθήνα

Κάποιοι πάνε στο μάθημα με ένα υλικό που έχουν σπίτι τους και δεν ξέρουν πώς να το αξιοποιήσουν, άλλοι γεμίζουν με γυάλινα βαζάκια τους πάγκους της κουζίνας τους ενώ μαθαίνουν πώς να βάλουν τις ζυμωμένες τροφές στην καθημερινή τους διατροφή. Αυτήν τη στιγμή στην πόλη παραδίδονται αυθόρμητα μαθήματα μαγειρικής, που ενισχύουν τη φαντασία και δεν υπακούν σε συνταγές και γραμμάρια.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
«Σε όλα τα σπίτια μού ζητούσαν να φτιάχνω μόνο τα φαγητά που ήξερα»: Μια Ανδριώτισσα μαγείρισσα αφηγείται

Nothing Days / «Σε όλα τα σπίτια μού ζητούσαν να φτιάχνω μόνο τα φαγητά που ήξερα»: Μια Ανδριώτισσα μαγείρισσα αφηγείται

Η Χαρίκλεια Δανιόλου μαγειρεύει από μικρό παιδί. Μαγείρεψε στη θρυλική ταβέρνα του Περτέση στις Στραπουριές και σε σπίτια πλουσίων, ενώ σήμερα μαγειρεύει στην ταβέρνα της, τα Σκαλάκια, στη Χώρα της Άνδρου. Το ανδριώτικο φαγητό ήταν η αφορμή για να μας αφηγηθεί όλη της τη ζωή.
M. HULOT
Koutsou & Co: Ένα μαγειρείο όπου θα τρώμε τα «κλεμμένα» και τα «βρώμικα»

Γεύση / Ένα νέο μαγειρείο σε μια στοά στο Σύνταγμα θα σερβίρει τα «κλεμμένα» και τα «βρόμικα»

Η Αργυρώ Κουτσού το έχει βάλει σκοπό να μας σερβίρει κομμάτια από τα ψάρια και τα κρέατα που δεν φτιάχνονται συνήθως στα μαγειρεία, συνταγές του Ιονίου και πολίτικα φαγητά, ενώ θα τηγανίζει και τέλεια κεφτεδάκια με πατάτες στο Koutsou & Co.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ