Η LE MONDE ετοιμάζει τους πιο επιδραστικούς chef και pastry chef

Η LE MONDE προετοιμάζει τους chef και pastry chef που θα κάνουν τη διαφορά στη σύγχρονη γευστική σκηνή

Στη LE MONDE η γνώση συνδυάζεται με την πράξη, αφού υπάρχει απόλυτη σχέση με  τη σύγχρονη αγορά εργασίας, τις τάσεις αλλά και τις ανάγκες που προκύπτουν μέσα σε έναν χώρο που  συνεχώς εξελίσσεται.

ADVERTORIAL

Η μαγειρική θα είναι πάντα το χαρακτηριστικό παράδειγμα ενός χόμπι που μπορεί να γίνει επάγγελμα. Και μάλλον μόνο με αυτόν τον τρόπο μπορείς να γίνεις επιτυχημένος επαγγελματίας σε αυτόν τον τομέα. Όταν αγαπάς με πάθος την κουζίνα, τα υλικά, τις γεύσεις και αναζητάς με ευχαρίστηση τα άγνωστα μονοπάτια κάθε νέας τεχνικής ή κάθε εμπνευσμένης συνταγής. Μαζί με αυτή την προϋπόθεση της αυθεντικής λατρείας, η μαγειρική όπως και η ζαχαροπλαστική – και οι δύο Τέχνες περνούν από την κουζίνα – απαιτούν και κάτι ακόμα για να μη γίνεις απλώς ένας επαγγελματίας αλλά ένας chef και pastry chef που θα κάνει τη διαφορά στη σύγχρονη γευστική σκηνή. Τις κατάλληλες σπουδές που θα σου ανοίξουν τον δρόμο.

 

Η LE MONDE ετοιμάζει τους πιο επιδραστικούς chef και pastry chef

 

Το όνομα της LE MONDE ακολουθεί αβίαστα και μάλλον χωρίς πολλή σκέψη την έννοια των σπουδών στον χώρο της μαγειρικής – ζαχαροπλαστικής. Άλλωστε, από την πρώτη στιγμή της δημιουργίας του Εκπαιδευτικού Ομίλου, το 1996, βασικός στόχος ήταν η διδασκαλία σπουδαστών που θα αναγνωριστούν, όχι μόνο στην ελληνική αγορά, αλλά και διεθνώς και αυτός ο στόχος έχει κατακτηθεί με κάθε τρόπο.

 

 

Οι ίδιοι οι άνθρωποι που βρίσκονται πίσω από τη Διοίκηση της LE MONDE συνδυάζουν την ακαδημαϊκή κατάρτιση με την πολύχρονη εμπειρία τους σε Ελλάδα και εξωτερικό, ενώ το διδακτικό προσωπικό οδηγεί τους σπουδαστές σε μια εξαιρετική εμπειρία εκπαίδευσης. Επαγγελματίες με μεγάλη εμπειρία, αλλά και την ικανότητα να μεταφέρουν τις απαραίτητες γνώσεις και κυρίως να εμπνεύσουν τους μελλοντικούς συναδέλφους τους μέσα από μαθήματα υψηλού επιπέδου και ολοκληρωμένης θεώρησης.

 

Η LE MONDE ετοιμάζει τους πιο επιδραστικούς chef και pastry chef

 

Στη LE MONDE η γνώση συνδυάζεται με την πράξη, αφού υπάρχει απόλυτη σχέση με  τη σύγχρονη αγορά εργασίας, τις τάσεις αλλά και τις ανάγκες που προκύπτουν μέσα σε έναν χώρο που συνεχώς εξελίσσεται. Αυτή η εξέλιξη είναι συνώνυμη των σπουδών, αφού οι σχέσεις με την παγκόσμια εκπαιδευτική κοινότητα ωφελεί την ανταλλαγή τεχνογνωσίας, και την υιοθέτηση νέων τεχνικών που ξεπερνούν τα όρια της χώρας.

 

 

Οι εγκαταστάσεις της Σχολής συμβάλλουν με τον δικό τους τρόπο στο υψηλό επίπεδο μάθησης. Στο σύγχρονο κτήριο που βρίσκεται στο Μοσχάτο, με συνολικό εμβαδόν 5.500 m2, θα συναντήσεις ό,τι πιο σύγχρονο σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό που εξασφαλίζει την άψογη λειτουργία των εργαστηρίων. Γαστρονομία & Μαγειρική, Ζαχαροπλαστική & Αρτοποιία, Οινοχοΐα & Γευσιγνωσία, Εστιατορική και πολλά ακόμα μαθήματα διδάσκονται με τη βοήθεια μιας πλήρως οργανωμένης βιβλιοθήκης με ελληνική και διεθνή βιβλιογραφία. Όλα τα συγγράμματα είναι σύγχρονες πηγές γνώσης υψηλού επιπέδου και αποτελούν τη  βάση για την εκπαιδευτική κατάρτιση των σπουδαστών αλλά και έναυσμα για ανάπτυξη της κριτικής σκέψης και της συνεχούς αναζήτησης που γίνονται απαραίτητα εφόδια για τους σύγχρονους επαγγελματίες.

 

Η LE MONDE ετοιμάζει τους πιο επιδραστικούς chef και pastry chef

 

Όσο για το «μετά τις σπουδές», αυτή η σκέψη δεν συνοδεύεται από άγχος και αγωνία, καθώς η LE MONDE προσφέρει ό,τι ακριβώς χρειάζεσαι για το ξεκίνημα της καριέρας σου. Οι σπουδαστές και απόφοιτοι υποστηρίζονται πλήρως στα πρώτα τους  βήματα από το Γραφείο Επαγγελματικής Σταδιοδρομίας της σχολής, το οποίο προωθεί τους σπουδαστές για πρακτική άσκηση και τους απόφοιτους σε περίπου 900 συνεργαζόμενες ξενοδοχειακές, εστιατορικές και τουριστικές  επιχειρήσεις. Με αυτόν τον τρόπο οι σπουδές σου αποτελούν μια επένδυση που οδηγεί άμεσα στην επαγγελματική πορεία που ονειρεύεσαι, ενώ μπορείς εύκολα να επιλέξεις να συνεχίσεις τις σπουδές στην Ελλάδα και το εξωτερικό, σε κορυφαίες Ελβετικές και Γαλλικές Σχολές και Βρετανικά Πανεπιστήμια.

 

 

Δεν είναι τυχαίο πως οι περισσότεροι από τους πετυχημένους chef και pastry chef είναι απόφοιτοι της LE MONDE και το δικό τους success story αποτελεί την πιο σημαντική απόδειξη επιτυχίας. Άνθρωποι που με την Τέχνη τους διαγράφουν τη δική τους πορεία στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό, μεταφέροντας όλη τη γνώση αλλά και το ταλέντο τους στις καλύτερες κουζίνες του κόσμου. Ανάμεσά τους, μπορείς να φανταστείς τον εαυτό σου καθώς φοράς την ποδιά της LE MONDE και ξεκινάς το δικό σου μαγικό ταξίδι στον κόσμο της μαγειρικής και της ζαχαροπλαστικής.

 

H LE MONDE κατέχει κορυφαίες διακρίσεις.

Κατέκτησε την πρώτη θέση στην Ελλάδα στον μεσογειακό διαγωνισμό 1st Mediterranean Chefs competition, και την τρίτη θέση σε όλο τον κόσμο στον παγκόσμιο διαγωνισμό Trophée Mille  International 2019 στη Reims της Γαλλίας. Eπίσης, βραβεύτηκε ως ο «Εκπαιδευτικός Όμιλος της Χρονιάς 2021» στον Πανελλαδικό θεσμό βραβεία Ποιότητας & Γεύσης των Estiatoria.gr Gold Awards.

 

 

 

Info:

Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος LE MONDE ιδρύθηκε το 1996 από επαγγελματίες με πολύχρονη εμπειρία στις Ξενοδοχειακές Επιχειρήσεις και την Εκπαίδευση. Αποστολή του Εκπαιδευτικού Ομίλου LE MONDE είναι να προσφέρει άριστα εκπαιδευτικά προγράμματα στις ειδικότητες του τουρισμού, με έμπειρους καθηγητές, ώστε οι απόφοιτοί του να αναγνωρίζονται ως οι κορυφαίοι επαγγελματίες του τουρισμού στην Ελλάδα και διεθνώς, συμβάλλοντας στην αειφόρο τουριστική ανάπτυξη της χώρας μας. Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος LE MONDE είναι πιστοποιημένο μέλος του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού από το 2001, της WACS (World Association of Chef Societes), του EuroCHRIE (European Council of Hotel, Restaurant & Institutional Education)  καθώς και του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων.

 

Επικοινωνήστε με τη LE MONDE:

Τηλ: 210 4830500
https://www.lemonde.edu.gr/


Ακολουθήστε τη LE MONDE:
Facebook: https://www.facebook.com/LE.MONDE.Institute
Instagram: https://www.instagram.com/le_monde_edu_official_page/?hl=el
Youtube: https://www.youtube.com/user/LEMONDEedu 

 

Εκπαίδευση
 
 
 
 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ